BAŞKAN GÜMÜŞ’TEN ÇÖP ÇIKARMA SAATİ UYARISI

BAŞKAN GÜMÜŞ’TEN ÇÖP ÇIKARMA SAATİ UYARISI
Menteşe Belediyesi “Çağdaş Toplum Temiz Kent” parolasıyla çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından ilçe sorumluluk alanındaki cadde ve sokaklar modern araçlarla temizlenirken, çöpler belirlenen saatlerde toplanarak, çevre kirliliğinin ve kötü görüntünün önüne geçiliyor.

Vatandaşların daha temiz bir ortama sahip olmasını önemsediklerini ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Çöp konteynerleri çevreyi kirletmesi, sinek oluşumuna neden olması ve sokak canlılarının karıştırması nedeniyle sağlıksız bir sokak görüntüsü oluşturuyordu. Bu nedenle çöp konteynerleri etrafa kötü koku yayması, çevreyi kirletmesi ve görüntü kirliliği oluşturmaları nedeniyle kaldırılarak çöp saati uygulamasına geçmiştik. Uygulama ile çöpler belediyemiz ekipleri tarafından her mahallede belirlenen saatlerde toplanıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız özellikle aşırı sıcakların yaşandığı bu yaz aylarında kötü koku yaymaması, sinek oluşumuna neden olmaması ve sağlığımızı tehdit etmemesi adına çöp çıkarma saatlerine uymaları“ dedi.

Açıklamasında ev veya işyerlerinde yapılan tadilatlardan kaynaklanan atıklara da değinen Başkan Gümüş, 5 çuvala kadar olan tadilat atıklarını ücretsiz olarak topladıklarını belirterek şunları söyledi: “Ev veya işyerlerinde yapılan tadilatlar sonrasında çıkan hafriyat ve molozları bulundukları yerden alarak çevre kirliliğinin önüne geçen ekiplerimiz, kendilerine bildirilen tadilat atıklarını 5 çuvala kadar ücretsiz olarak topluyor. Belediyemiz ekipleri tarafından Salı ve Cuma günü toplanan atıklar Büyükşehir Belediyemizin belirlediği bertaraf tesislerine götürülüyor. Vatandaşlarımız, Menteşe Belediyesi sınırları içinde en fazla 5 çuvala kadar olan hafriyat ve moloz atıklarının alınması için mesai saatleri içerisinde 0 252 214 48 80 hatlı Çağrı Merkezimizi ya da 0 552 214 48 80 numaralı WhatsApp ihbar hattından bizlere ulaşabilirler. Menteşe Belediyesi olarak yaşadığımız alanların daha temiz bir görünüme sahip olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde oluşturulan çevre zabıtası ekiplerimiz de herhangi bir şikâyete konu olan bölgelerde gerekli inceleme çalışmaları yaparak halkımızı bilgilendiriyor.”

(SERDAL KAYHAN)

Bu haber toplam 796 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum