B.FATMA TEPE

B.FATMA TEPE

BERNA’CA BAKIYORUM HAYATA       

BERNA’CA BAKIYORUM HAYATA       

Hayat o kadar garip ki neyin ne zaman karşınıza çıkacağı belli olmuyor. Kimi zaman da beklemediğiniz bir anda beklemediğiniz yerlerde oluveriyorsunuz. Nerede olduğunuzu anlayınca da kadar bir bakıyorsunuz olduğunuzu sandığınız yerde değilsiniz.

Bir anne için en önemli şey çocuklarıdır. Her şey yolundayken bile gece uyuyan çocuğunun nefesini dinleme isteği aslında annenin içgüdüsel bir eylemidir. Muğla Gazetesi’nde yazmaya başladığım günden bu yana bana ve tüm ekibe anne hassasiyeti ile bakan tüm yöneticilerime teşekkür ediyorum.

Hayatımıza dair duygularımız değişkenlik gösterir. Yaşamımızın gelgitlerine göre değişen duygularımızın en güzel tarifidir kurduğumuz cümleler. Hayata karşı hislerimizi yansıtacak hayat ile ilgili söylenmiş sözlere başvurur ve bunu başkalarıyla paylaşırız. Üzüntü, sevinç gibi farklı hislerimize karşılık gelen hayat sözleri kimi zaman bize yol gösterip kimi zamansa duygusal anlar yaşamamıza neden olur.

Herkesin hayattan bir beklentisi vardır. Kimisi karşısında beliren kapıyı aralayıp, hayatının yolunu çizebilirken kimisi bu yolda tökezleyip, kendisini boşluğa itekler. Hayatımıza dair hislerimizin bu kadar derin ve karmaşık olması da bizi ona daha çok bağlar. Bu nedenle hayata dair söylenenler her daim ilgimizi çeker. Yaşamla ilgili değişen hislerimizi en iyi şekilde ifade etmek için hayat ile ilgili söylediğimiz sözlere başvururuz. Kelimelerin gücüne inanan bizler, duygularımızı tarif edecek sözleri araştırır ve kullanırız. Sosyal medyada paylaşılan resimli hayat sözleri de bu noktada her bireyin o anki hislerini doğrular. Umut, sevinç, üzüntü, kin gibi farklı duygulara karşılık gelen sözleri araştırır ve bizi yansıtan en anlamlı, duygusal, uzun ve kısa, etkileyici hayat sözleri seçeneklerine kulak veririz.

Bu kadar hayat üzerine düşünmüşken büyük laf etmeninde zamanı geldi. Hayatın bana öğrettiği en büyük şey hiçbir zaman yenilgileri unutmamak oldu. En büyük derslerimi hep aklımda tutuyorum.

Bu yazı toplam 3057 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
B.FATMA TEPE Arşivi

AİLE

09 Haziran 2022 Perşembe 09:37
SON YAZILAR