H. Merve GÖÇER

H. Merve GÖÇER

BETON YIĞINI KENT MEYDANI

BETON YIĞINI KENT MEYDANI

Muğla, gerek yeşilliği, gerek denizinin masmavi güzelliği, gerekse havasındaki bol enerjisi ile tüm tanıyan tanımayan insanların hayranlıkla baktığı cennet bir şehir.

Başkan Gürün bir röportajında; “Çevreye yatırım, geleceğe yatırımdır” diyor, fakat söylemler ile icraatlar pek uyuşmuyor gibi görünüyor. Yaşadığımız ortak alanlar söz konusu olunca ister istemez duyarsız kalamıyoruz icraatlar ve söylemlerin tutarsızlığına.

Maalesef her yer insanların konut ihtiyaçlarından dolayı imara açılıyor ve beton yığınına dönüştürülüyor. Hele hele dünyayı da etkisi altına alan covit sürecinde de şahit olduk dağlar tepeler her yere barınma için konut yapanlar günden güne artış gösteriyor. Şu sıralar Bayır, Akçaova ve Yeniköy gibi merkezden uzak, sakin mahallelerde inşaatlar aşırı derecede artmış durumda.

Herkesin gözü şuan en büyük inşaat halinde olan ve sabırsızla beklenen Kent Meydanında. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 22 Mart tarihindeki açıklamada Kent Meydanı’nın inşaat aşaması tamamlandığı söylendi. Kent Meydanı’nın çevresindeki barikatların kalkması sonucu gördüğümüz manzara karşısında şaşkınlığa uğramamak elde değil.  Kurşunlu Meydanı’nda yapılan eksiklikler tekrarlanmış. Kurşunlu Meydanı’nın kışın fayanslarının yosunlaşması ve kayması sonucu bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Meydanı’nı da beton yığınına döndürmesi hepimizi üzdü gerçekten. 2018’den günümüze dek yapımı süren Kent Meydanı çalışması umarım kısa sürede biter. Yetkililerde çok geçmeden gerekli ağaçlandırma çalışmalarını bir an önce tamamlarlar. Nihayetinde vatandaşlar yazın sıcaklarda gölgesinde serinleyecek ağaç isterler.

Kötekli Mahallesi’nin Yoğurtçu Parkı’nda üniversiteli görüyoruz, bahar aylarında çimlere oturup arkadaşları ile birlikte şarkı söyleyip eğleniyorlar, az  da olsa sınav okul stresinden uzaklaşabiliyorlar. Kötekli Mahallesi’ndeki gençleri merkeze getirmenin yollarını arayan yetkililer aynı ortamı merkezde sağlayarak işe başlayabilirler bence. Birazda merkezde yaşayan lise öğrencilerini düşünerek çalışmalarını o yönde ilerletebilirler. Kent Meydanı’nı beton yığını olarak yapmak yerine lise öğrencilerinin arkadaşları ile vakit geçirebileceği, bahar aylarında çimlerde oturarak eğlenebileceği bir ortam şeklinde projelendirilirse daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

İş işten geçtikten sonra “keşke” dememek için zamanında geleceği düşünerek plan yapılmalı…Beton yığını kent meydanı gerçek anlamda meydan olma özelliğini kazanır o zaman.

Sevgiyle…

Bu yazı toplam 2760 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
H. Merve GÖÇER Arşivi
SON YAZILAR