Dr. Sıddık ARSLAN

Dr. Sıddık ARSLAN

Evlilik için "Evlilik Ehliyet Belgesi" şartı!

Evlilik için "Evlilik Ehliyet Belgesi" şartı!

????Aile, toplumun temeli ama "AİLE içi kavgalar ve EVLİLİK sonrası hukuk mücadeleleri" ile anılan bir AİLE YAPISI söz konusu ise hem sağlıklı AİLE yapısından hem sağlıklı TOPLUM yapısından hem de sağlıklı BİREY yapısından söz edilemez! Ülkelerde, bu durumu düzeltebilmek için kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci başlatılmalıdır! Lâkin bu süreç işletilirken kesinlikle yasaklayıcı bir anlayışa sapılmamalı; kapsamlı ve köklü eğitime ağırlık verilmeli; devlet güvencesinin sağlanması ve keyfiliklerin ortadan kaldırılması için devletin arşivlerine girecek şekilde her şeyin kayıt altına alınması sağlanmalıdır!
????Bu bağlamda on tane Avrupa ülkesinin 23 kentinde ve Türkiye'nin ise onlarca kentinde uzun yıllardan beri yaptığım araştırma ve saha çalışmalarında gördüğüm sorun "binlerce kaynakta belirtildiği" gibi aynı: Aile; maalesef bilinçli, planlı, programlı, organizeli ve örgütlü bir "görünmez güç" tarafından çökertiliyor!
????Aile çökertilirken, özellikle insan "fıtrat ve arzuları" üzerinde ciddi oynamalar yapıldığı; başarılı algı çalışmaları ve etki ajanları vasıtasıyla her şeyin tersyüz edilerek bozulduğu; milyarlarca insanın örgütlü ve organizeli azınlığın güdümüne sokulduğu; enva-ı çeşit gücün bu sürecin hizmetine verilerek her düzey ve kesimden insanlar devşirildiği; ailenin beslendiği her çeşit inanç, değer, prensip ve kazanımların yerle yeksan edildiği milyonlarca yazılı ve sözlü değerlendirmeden anlaşılmaktadır!
????Aileyi inşa eden EŞLER arasına nifak, fitne, fesat, tarafgirlik, cinsiyetçilik, çıkarcılık, husumet, AYRIMCILIK ve diğer çatıştırıcı unsurları sokan her nevi kural, uygulama, propaganda, politika ve stratejiler ayıklanması gerekirken; sırf Avrupa hayranlığı ya da Batılıların hedefine konulmamak için Batılıları çökerten yozlaşmış düşünce, kural, kurum ve uygulamalar alınacak olursa, işte o zaman ilgili ülkelerdeki hem AİLE hem AHLÂK hem CİNSİYET hem TOPLUM hem BİREY hem ÜLKE hem de ULVİ DEĞERLER korunamaz!
????AİLE kavram ve kurumunun şekillenmesine vesile olan kültürel değerler hiçe sayılarak, "SATANİZM ve TÜREVLERİ" tarafından yayılan zararlı yaşam ve alışkanlıklara sürüklendiği için çürüyüp tarih sahnesinden silinen binlerce devletin hazin tarihleri ortada iken; bundan ders çıkartamayıp, aynı akımların rüzgârına BİR KERE DAHA kapılarak ahlaki bataklığa sürüklenen Batılılar ASLA ve ASLA hiç kimseye gerçek anlamda "MEDENİYET MODELİ" olarak sunulamazlar! Bugün methiyelerle göklere çıkartılan SÖZDE "Roma ve Antik Yunan Medeniyeti" NİÇİN yerin dibine batmışsa, batılılar işte aynı sebeplerle batıyorlarken, özelikle "AİLE, AHLÂK, CİNSİYET ve DEĞERLER" noktasında MODEL olarak pek çok ülke insanının önüne konulması kesinlikle kabul edilmemelidir!
????Halbuki insanlığın yüz akı konumundaki AİLE müessesesinin temeli "ilk İslâm" tarafından atılmış ve Hz. Adem (a.s.) ile Hz. Havva (r.ah.) evliliği modeliyle de insanlığın önüne koyulmuştur! Milyonlarca (insanlık tarihini kısa zaman önceye dayandıran söylemlerin tamamı yanlıştır) yıldan beri "dini kaynaklar ve insani deneyimler" vasıtasıyla şekillenen kültürün neticesi olan "tüm boyutlarıyla AİLE kurumu" hiçe sayılarak; çok sayıda kaynakta belirtildiği üzere, "Şeytanın Soyundan Geldiği" için ÜSTÜN IRK olduğu inancıyla, "Hz. Adem ve Hz. Havva soyundan geldiği" için DÜŞÜK IRK ya da KÖLE IRK konumunda görülen insanlığın gerçek anlamda köleleştirilebilmesi için "Aile, Ahlâk ve Cinsiyet" bozulmaya çalışılmaktadır!
????Anlaşıldığı kadarıyla Aile, Ahlâk ve Cinsiyet üzerinden insanlığa kurulmuş bulunan tuzaklar yıkılmaz, oyunlar bozulmazsa elbette insanlığın sonunu getirme yönündeki "ŞEYTANİ STRATEJİLER ile SENARYOLAR" tüm insanlık için "tek çıkış yolu" gibi sunulmaya devam edilecektir! Bu noktada yapılması gereken binlerce iş var ama uygulamalı bir biçimde düzenleme yapılamazsa, istenilen başarı sağlanamayabilir!
????Bu anlamda dünya ölçeğinde Aile, Ahlâk ve Cinsiyete kurulan "küreselci tuzaklar" karşısında "ülkeler" şu tedbirleri alabilirler:
1. Eğitim ve öğretim politikaları milli ve manevi değerlere göre şekillendirilmeli!
2. Aile, Ahlâk ve Cinsiyet üzerine sahnelenen oyunlar tamamen bozulmalı!
3. Aile ile ilgili strateji ve politikalar bağlamında "her çeşit yıkıcı, bölücü, ayrıştırıcı, çatıştırıcı, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı, dışlayıcı, aşağılayıcı ve mağdur edici tüm kural ve uygulamalar ortadan kaldırılmalı!
4. Okullarda, Ailede ve Kurumlarda "akla gelebilecek" her konu, olay, canlı ve şeyle ilgili olarak "FARKINDALIK ve EMPATİ" eğitimi verilmeli! Farkındalık ve empati yeteneği geliştirilmediği sürece, mağduriyetler karşısında gerekli ölçüde duyarlı davranılamaz! Konuyla alakasız gibi görünse de; "hayvan hakları savunuculuğunun kaymağını yiyenler" nedense Avusturalya'da yüzbinlerce (!) deve "çok su içtikleri için katledildiğinde söz konusu hayvan hakları savunucularının kılı bile kıpırdamamıştı! O nedenle, "farkındalık ve empati" eğitimi her alanda işe yarayacaktır!
5. Ailenin ve insanların selameti için kayıt dışı ve insanların yanıltılmasına neden olabilecek her türlü karşıt cinsler arası ilişkiler yasaklanmalı! Reşit olmuş kişiler arası evlilik dışı ilişkilerin tamamına sadece resmi kayıtlar çerçevesinde müsaade edilmeli ve evlenecek veya evlilik dışı birliktelik kuracak kişilere, muhatap olacakları kişilerle ilgili sağlıklı bilgiler elde ederek "evlilik veya diğer kararıyla ilgili" daha isabetli karar vermelerine uygun zemin hazırlanmalı!
6. Reşit olmamış (18 yaşını doldurmamış) kişiler arası her türlü karşıt cinsiyet ilişkileri yasaklanmalı! Böylece "genç evliler" olayındaki yasal hassasiyet, evlilik dışı ilişkilere de yaygınlaştırılmalı!
7. Çocuklar, gençler, olgun kişiler, yaşlılar ve ihtiyarlar "milli ve manevi bilinçlenme" sürecinden geçtikleri ölçüde, cinsel istismar ya da aldatmalara karşı daha uyanık olabilmek için evlilik ve evlilik dışı ilişkilerinin resmi kayıt altına alınmasını memnuniyetle karşılayacaklardır! Sahada yapılan araştırmalarda, "aldatılmış ya da terk dilmiş insanlar" hususunda ciddi anlamda tedbirsizlikler olduğu ve bu nedenle de telafisi imkânsız sorunlarla yüzleşen milyonların olduğu tespit edilebilir!!!
8. Ülkeler; "aile, ahlâk, cinsiyet ve değerler" üzerinde oynanmakta olan yıkıcı oyunların üzerine giderek ortadan kaldırılmasına yönelik görüş beyan edenlere karşı "dış kaynaklardan beslenen bazı STK ve Etki Ajanları" tarafından sürdürülmesi muhtemel baskıların tamamen ortadan kıldırılması için "ETKİ AJANLARINA OPERASYON YASASI" çıkartmalı! Gerçi Gürcistan ve bazı diğer ülkelerin, bu tarz yasal tedbirlere kalkıştıklarında nelerle karşılaştıkları yazılıp çizildi! Yani bu tarz uygulamalar ile destekçilerini engelleyebilmek pek kolay değil ama kararlı ve tavizsiz olunmalı!
9. Merkezleri Batılı ülkelerde bulunan ve çeşitli ülkelerde resmi kılıfa girdirilmiş örgütlü yapıların "ADAM DEVŞİRME" faaliyetleri yasal çerçeveye sokulmalı ve gizli kapaklı gündemler ya da faaliyetler içerisine girenler hakkında en ağır cezaları içeren "vatana ihanet" yargılamalarına uygun yasal düzenleme yapılmalıdır! Zira çok sayıda değerlendirmede, yukarıda bahse konu edilen sorunların toplumlara şırınga edilmesinin perde gerisinde bu derin yapılı örgütlerin de olduğu ortaya koyulmaktadır!
10. Ülkeler; bu tarz yıkıcı, bölücü, çökertici ve çatıştırıcı faaliyetlerin zerresinin bile zemin bulamaması için ilgili kurumsal yapı ve teşkilatlarını ona göre yeniden yapılandırmalıdırlar!
11. Evlilik yapabilmek, "Evlilik Ehliyet Belgesi" alma şartına bağlanmalı! Aynı şekilde, evlilik dışı ilişkileri de belli bir "kayıt ve güvence" esasına bağlamaya uygun eğitim sertifikaları istenmeli! Böylece dünya ölçeğinde evlilik veya evlilik dışı ilişkiler nedeniyle yaşanan yüz milyonlarca mağduriyet iddiası ya da şikayeti "ülkelerin başarı düzeyine göre" çok ciddi boyutlarda azalacaktır! Açıkçası evlilik ilişkileri veya evlilik dışı ilişkiler nedeniyle tek bir kişinin bile haksızlığa uğratılmasına, mağduriyet yaşamasına, aldatılmasına, yüzüstü bırakılmasına, keyfi bir biçimde terk edilerek bunalıma sürüklenmesine müsaade etmeyecek bir yasal düzenleme ve kurumsal yapı ile insan portresi ve anlayış yerleştirilmelidir!
????Sonuç olarak; dünyayı ahtapotun kolları gibi sarıp sarmalamış, pek çok ülkenin kılcallarına kadar yerleşmiş, yaşama dair neredeyse tüm imkânları eline geçirmiş bulunan küresel yapı ve uzantılarının "şeytani planları" karşısına çıkabilmek; oyunlarını bozabilmek ve insanlığı (hatta tüm canlıları) bunların tuzaklarından kurtarabilmek için her bir ülkede "milli ve yerli duruş" sergileyebilecek liderlere, kadrolara, kurumlara ve kitlelere ihtiyaç var! Bunun için "ilmi siyaset sahibi, ferasetli, basiretli, yetenekli ve karizmatik" liderler gerekiyor! Şayet ehliyetsiz, liyakatsiz, yeteneksiz ve donanımsız liderler eliyle böyle bir yola kalkışılırsa, sonuç hem ilgili ülke hem de halkı için korkunç boyutlarda yıkıcı olabilir!
????Tüm diğer paylaşımlarımda olduğu gibi; tamamen bilimsel bilgi ve diğer değerlendirmelerden doğrudan faydalanarak aktardığım bu tespitler ile dolaylı analizlerimi de sadece "kamu güvenliği, kamu düzeni, kamu yararı ve kamu sağlığı" bağlamında yapıyorum!

Bu yazı toplam 1661 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Sıddık ARSLAN Arşivi
SON YAZILAR