GÖNÜLLERE GİREN KAZANSIN…

GÖNÜLLERE GİREN KAZANSIN…
Yerel seçimler yaklaştıkça Muğla’da havalarla birlikte siyasette daha da ısınacağa benziyor.Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nil Hıdır, Millet İttifakı Büyükşehir Adayı Osman Gürün, Demokrat...

Yerel seçimler yaklaştıkça Muğla’da havalarla birlikte siyasette daha da ısınacağa benziyor.

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nil Hıdır, Millet İttifakı Büyükşehir Adayı Osman Gürün, Demokrat Parti Büyükşehir Adayı Mehmet Kocadon ve Büyükşehir Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatçı her biri diğer rakiplerinden daha fazla oy alabilmek için saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Baktığımızda Büyükşehir Belediye Başkan Adayları belirlendi. İlçe Belediye  Başkan Adayları, Kontenjan adaylar, Meclis üyesi adayları, Muhtar adayları, Aza adayları hepsi belli ve çalışmalarını yapıyorlar.

Belli olmayan tek şey nedir biliyor musunuz?

1 Nisan sabahı kimlerin İlçe Belediye Başkanı ile kimin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı ve Değerli  Başkanların sağ kolları kim olacak.

Hepimizin bildiği üzere yönetim tek kişi ile olmaz.

Temennimiz kim daha fazla “BEN” değil “BİZ” diyorsa, o kişi Cennet Muğla’mızı temsil etsin. Bu nedenle de keşke seçime az bir zaman kala, sahada canla başla çalışan Başkan Adaylarımız seçildiği takdirde Muğla’yı kimlerle yöneteceğini, A takımı olarak gördüğümüz idari kadrolarının  kimlerden oluştuğunu açıklasalar öyle değil mi?

Mesela oy vereceğim Büyükşehir Belediye Başkanının seçildiğinde Zabıta Müdürü olarak kiminle, Fen İşleri Müdürü olarak kiminle, UKOME Başkanı olarak kiminle çalışacağını bilmek, güvenirliğine, liyakatına inanarak oy vermek bir seçmen olarak en doğal hakkımız diye düşünüyorum.

Şu anda mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün A takımı olarak seçtiği, yatırımlara beraber imza attığı idari kadrosunu biliyoruz. Her ne kadar kendisi seçime bir ay kala UKOME Başkanını değiştirse de…

Yine mevcut Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve en yakın çalışma ekibini biliyoruz. Şu an Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’yı en yakın çalışma arkadaşlarını bir çoğumuz tanıyor, çalışmalarını görüyor. Daha önce Muğla Milletvekili olan Mehmet Nil Hıdır’ın da vekillik yaptığı dönemde danışmanları vardı. Yani anlayacağımız yönetmek hep bir ekiple oluyor arkadaşlar.

Eğer bir başarı varsa, elde edilen bu başarı da, eğer başarısızlık söz konusu ise, başarısızlık ta hiçbir zaman tek başına elde edilen bir olgu değildir.

Başarı; İnandığın, güvendiğin, dürüst, samimi, liyakat sahibi insanlarla taçlanır.

O nedenle “BEN” değil “BİZ” dilinin önemine değinmek istiyorum.

Hep demiyor muyuz; “Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, kederler paylaştıkça azalır” diye.

Her kim Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse seçilsin inanıyoruz ki derdi Muğla olan bir Başkan olacak. İlçelerden gelen Meclis üyeleri, 13 ilçe Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanından oluşan Büyükşehir Meclis üyelerinin her birinin sevdası Muğla olacak. Muğla için yapılması planlanan, turizminden tarımına, alt yapısından kültür projelerine kadar bütün yatırımlar için, daha güzel Muğla için çaba sarfedip, Cennet Muğla’mızın Türkiye’de nadir iller arasında olmasına katkı sağlayıp, dünyada ismi anılan bir marka il olması için emek vereceklerdir.

Her seçmende kendisine hitap eden adaya elbette özgür iradesi ile oyunu kullanacaktır.

Elbette bizim gönlümüzü kazanan bir aday olacaktır. Ya da desteklediğimiz bir siyasi partinin adayına oy vereceğiz. Hatırlatmakta fayda görüyorum.

Bir Nisan sabahında biz yine eşimizle-dostumuzla, çoluk-çocuğumuzla bir arada olup, komşumuzla yada arkadaşımızla sabah kahvemizi içip işimize giderken yoldaki arkadaşımıza, esnaf kardeşimize günaydın, hayırlı işler deyip güne başlayacağız.

Rahmetli babaannemin sözünü hep hatırlarım. Bizlere ara ara fısıldadığı; “Elin iyisinden birbirinizin kötüsü daha iyi” derdi hep.

1 Nisan’da yine biz  hepimiz birbirimizle kalacağız, düğünlerimizde sepetçioğlunu beraber oynayıp, zeybek oynarken beraber diz çökeceğiz. Geçen hafta gerçekleştirilen Karadenizliler Hamsi Şöleninde olduğu gibi beraber horon tepeceğiz. Cenazelerimizde hep yanı başımızda tanıdık simalar olacak.

Bazen yaşantımızın belli dönemlerinde Siyaset olmazsa olmaz olabilir, ama asıl olmazımız dostluklar, arkadaşlıklar, akrabalık ilişkilerimiz olmalı. Bize düşen yerel seçime gidilen son virajı dönmüş, son düzlükte yol alan tüm adaylara başarılar dilemek.

Samimi, dürüst, liyakatlı, yatırımları şehrimize yağdıracak olan aday kazansın, derdi MUĞLA olan kazansın.

GÖNÜLLERE GİREN KAZANSIN…

 

Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.