Öğrencilerin mağduriyetine çözüm bulunacak mı?

Öğrencilerin mağduriyetine çözüm bulunacak mı?
Geçtiğimiz 5-6 aylık süreçte pandemiden dolayı birçok sektör ve kişiler hem ekonomik hem de psikolojik olarak etkilendi, etkilenmeye de devam ediyor. Bu...

Geçtiğimiz 5-6 aylık süreçte pandemiden dolayı birçok sektör ve kişiler hem ekonomik hem de psikolojik olarak etkilendi, etkilenmeye de devam ediyor. Bu süreçte öğrenim gören biz öğrenciler için uzaktan eğitim kararı alındı. Peki, sizce uzaktan eğitim verimli bir sonuç verdi mi?

Birçok üniversitede dersler ve sınavlar offline şeklinde yapılarak öğrencilerin hem sistemsel hem de kişisel durumlarından dolayı mağdur olmaları engellenmeye çalışıldı. Fakat bazı üniversitelerimizde ise dersler ve sınavlar online işlendi. Online sınavlardan en çok etkilenen bölümlerin mühendislik bölümleri olduğunu düşünüyorum. Bilindiği üzere mühendislik bölümünde sayısal hesap gerektiren dersler mevcut.

Şahit olduğum bir online sınav anında yaşanan sorunu sizinle paylaşmak isterim. Bir mühendislik dersinin sınav esnasında sorularının ekrana yansıtılarak ve soruları yüklemek üzere sisteme dosya açılarak yapıldığına tanıklık ettim. Soruları yansıtma sırasında bir soruya verilen sürenin 15 dakika olması dikkatimi çekti.  Bu süre yüz yüze sınav esnasında yeterli bir süre olsa da maalesef online sınav esnasında bir mühendislik öğrencisi için yeterli değildir. Sınav çözümü ve sisteme yüklenmesi için gerekli adımlar sonucunda birçok öğrenci sınavı yetiştiremeyip sisteme yükleyemedi. Bunun üzerine okullarında uzaktan eğitim yönergesinin bir maddesinde sürenin en az 2 saat olarak açılabileceğini öğrendiler. Bu sürenin yetmemesinin geri dönüşünü öğrenciler öğrenim görevlisine bildirdi ve mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını bekledi. Fakat bekledikleri sonucu alamadıkları gibi öğretim görevlisi “İstediğiniz yere şikayet edin, ben bildiğimi okurum” diyerek öğrencileri mağdur etmeye devam etti. Bu üniversite pandemi sürecinde uzaktan eğitim sistemini çok güzel şekilde yönettiğini savunurken, sanırım okullarında yaşanan sorunlardan haberdar olmuyor.

Şimdi ise akıllarda 2020-2021 eğitim öğretim yılının bahar döneminin uzaktan eğitim şeklinde olup olmayacağı. Benim ise aklımda başka sorular var. Uzaktan eğitim olursa öğrencilerin bu mağduriyetleri devam mı edecek yoksa üniversite olarak öğrencilerin mağduriyet durumu minimuma indirilerek çözüm mü bulunacak?

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.