Hasan Telli

Hasan Telli

Ortaya Karışık Sorular

Ortaya Karışık Sorular

Uzun dönem köşe yazısı yazmayınca epeyce konu da birikiyor. Yazılar tekrar başlar başlamaz siyaset gündeminin içinde boğulunca bekleyen konular artmaya devam ediyor. Genelde kafamda sorular artmaya başlayınca her birini ayrı ayrı ele alacak yazılara yeteri kadar yer ve zaman olmadığı için bunları bir yazı altında toplamayı toplanan yazılarda da muhataplarına soruları sorarak cevap veren olacak mı bakıp öğreneceğiz. Hani derler ya benim aklımda kalıp uykularımı kaçıracağına muhataplarının uykuları kaçsın.

***

SORU 1- Akbük sahil şeridinde ağaç kesim olayının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Menteşe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından soruşturma başlatılmıştı. 'Kamuya ait mala zarar verme' suçlaması ile yapılan soruşturma kapsamında olay yerinde yapılan araştırmada kıyı şeridinde bulunan 29 kök Akdeniz Menengici ve 1 kök Ilgın cinsi ağacın kimliği belirsiz kişilerce motorlu testere ile kesilmiş olduğu tespit edildi. Buraya kadar her şey normal şekilde işledi. Ardından olayla ilgisi bulunduğu şüphesi ile üç kişi gözaltına alındı. Sonrasında ise akıl almaz birçok açıklama ardı sıra geldi. Haber kaynaklarından farklı haberler geldi. Birinde bölgeye 120 ağaç dikildi. Birinde 120 ağaç gönderildi. Birinde ise milletvekilinin açıklaması ile önümüzdeki günlerde bölgeye 120 ağaç dikileceği yazılıyordu. Henüz şüphelilerin ifadeleri tamamlanmadan savcılık soruşturması sona ermeden suçun niteliği belli ama niceliğinin ne olduğu neden işlendiği bile belli olmadan sanki üzeri kapatılmaya çalışıyormuş yada gizlenmeye çalışılan bir şeyler varmış havası yaratıldı. Merakla bekliyorum. Bu ağaçları o üç şüpheli kesti ise neden kesmiş? Motorlu testerenin sesini kimse neden duymamış? Kimler cevap verir bilmiyorum ama cevap bekleyen sorular artarak devam edecek gibi.

***

SORU 2- Seçimler geldi geçti. Şimdi seçim sonrasını hep beraber yaşayıp görüyoruz. Makamında oturanları ziyaret edip kutlayıp başarı dileyenlerin sayısı hiç de az değil. Geçtiğimiz gün yeniden Muğla Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Dr. Osman Gürün’ü seçim rakibi Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatçı ziyaret etti. Saatçı bir siyasi nezaket örneği sergiledi. Zira sonuçlar netleşmesine rağmen hala diğer rakiplerden bir ziyaret yok. Fakat benim anlam veremediğim 1 Nisan tarihinden bu yana her ziyarete geleni sosyal medya hesabında paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün’ün Saatçı ziyaretini neden paylaşmadığı. Acaba seçim devam mı ediyor?

***

SORU 3- Bodrum ilçesinin CHP'li yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilk belediye meclis toplantısında yaptığı konuşma dikkat çekiciydi. Başkan Aras; “Belediyeciliğe Bodrum'da yeni bir anlayış getireceğiz. Bu anlayış tamamen sonuç ve hedef odaklıdır. Tamamen vatandaş odaklıdır. Yol gösterici bir anlayıştır. Tamamen şeffaf bir anlayıştır. Hesap verebilir ve saydam bir belediyecilik anlayışından söz ettik tüm kampanyamız boyunca. Doğa, insan, çevre, hayvan, canlı odaklı olacak, ayrımcılık ortadan kalkacak. Eşitlik, adalet ve hukukun ön planda olduğu bir yönetim anlayışımız olacak” dedi. Bu cümleleri Bodrum’u daha önce hangi partili belediye yönettiğini bilmeyen birisine okursanız, ilk kez CHP’li bir belediye başkanı göreve gelmiş der. Geçmiş dönemde de CHP görevdeydi derseniz de adam ister istemez sorar bu belediye başkanları beslenmek için ne tüketiyor ayısından bende istiyorum der.

***

Not: Sabah akşam acaba İstanbul seçim sonuçları ne oldu acaba, kim ne kadar fark attı, Muğla’da kim ne kadar oy aldı da nereleri kazandı. Acaba hangisi başarılı, oylarını arttıran kimler? Gibi sorularla kafası meşgul olanlara kısa bir hatırlatma. Seçim 31 Mart tarihinde yapıldı. Ertesi gün Muğla’nın tamamı netleşti. Herkes koltuğuna oturdu şimdi verilen sözler tutulacak mı ona bakma zamanı kimin başarılı olduğuna değil. Bu arada daralan yolları ile Muğla Merkez ilçe olan Menteşe’de yağmurlu günler başladı artık trafik hiç rahatlamaz. 

Bu yazı toplam 4458 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR