SILA’NIN HAYATINI KAYBETTIĞİ YOLDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

SILA’NIN HAYATINI KAYBETTIĞİ YOLDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI
14 Aralık 2022 tarihinde Salihpaşalar Mahallesinde meydana gelen kazada Sıla Akgül’ün hayatını kaybetmesinin ardından Menteşe Kent Konseyi Yürütme Kurulu kazanın yaşandığı yolda tedbir önerilerini içeren bir rapor oluşturmuştu. Menteşe Kent Konseyi, gelinen süreçte raporda talep edilen Muğla -Aydın karayolu güzergahı üzerinde yapılmakta olan trafik denetimlerinin arttırıldığını, EDS aktif hale geldiğini ve Salihpaşalar kavşağında Işıklı Sinyalizasyonun kurularak çalışmaya başladığını açıkladı.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Salihpaşalar Mahallesinde meydana gelen kazada Sıla Akgül’ü hayatını kaybetmişti.

Menteşe Kent Konseyi Yürütme Kurulu, bölgede yaşayan vatandaşlarla ve mahalle muhtarları ile görüşerek Muğla - Aydın karayolunun Menteşe - Yatağan arasında kalan bölümünün, yaya ve sürücüler bakımından yarattığı ciddi trafik güvenliği sorununa ilişkin bilgiler topladı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, sorunun kaynağına ilişkin tespit ve çözüm için tedbir önerilerini içeren bir rapor oluşturulmuştu. Oluşturulan bu rapor, Muğla Valiliği, Menteşe Kaymakamlığı, Karayolları Şube Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü (UKOME) ve İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne 12 Ocak’ta gönderilmişti.

İlgili rapor doğrultusunda ‘Ölüm Yolları Değil Güvenli Yollar’ istiyoruz talebi ile başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar Muğla Valiliği’ne teslim edilmişti. Bu süreçte Salihpaşalar Muhtarı ve halkı ile birlikte Muğla Valiliği ve ilgili kurumlar ile yüzyüze görüşmeler yapılarak talepler tekrar iletildi.

Gelinen süreçte raporda talep edilen Muğla -Aydın karayolu güzergahı üzerinde yapılmakta olan trafik denetimlerinin arttırıldığı, Elektronik Denetleme Sisteminin(EDS) aktif hale geldiği ve Salihpaşalar kavşağında Işıklı Sinyalizasyonun kurularak çalışmaya başladığı görüldü.

Menteşe Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada, “İlgili kurumlara teşekkür eder, çocuklarımız ve hemşehrilerimiz için güvenli ulaşım ve yollara kavuşmak için tespit edilen diğer taleplerin de bir an önce hayata geçmesi talebiyle sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerine yer verildi.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.