Teknoloji Büyüdü, Aile İçi İletişim Küçüldü...

Teknoloji Büyüdü, Aile İçi İletişim Küçüldü...
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan bir iletişim ağının kurulması, toplumun en küçük birimi olan aile içinde kopukluklar oluşturmaya başlamıştır.Bu durum o kadar kötüleşmiştir...

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan bir iletişim ağının kurulması, toplumun en küçük birimi olan aile içinde kopukluklar oluşturmaya başlamıştır.

Bu durum o kadar kötüleşmiştir ki; yaygın olarak kullanılan telefon, tablet ve bilgisayar gibi iletişim araçlarının kullanımının artmasıyla birlikte aynı ev içerisinde bile odadan odaya mesajlaşmalar başlamış, sıcak bir kahve eşliğinde yüz yüze yapılan güzel sohbetler yerini sosyal medyaya bırakmış, bağımlılık yaratan dijital oyunlar, ebeveynler ile çocuklar arasında kaliteli zaman kullanımını giderek azaltmıştır. Bu şekilde ebeveynler ile çocuklar arasında başlayan iletişim kopukluğu topluma, toplumdan da bütün dünyaya yayılmıştır.

Oysa, teknolojiden uzak olan yeşilçam zamanları öyle miydi? Gurbette çalışan bir işçinin, askerin yada okulunu okuyan bir çocuğun samimi, sıcak ve sevgi dolu cümleler ile ailesine yazdığı mektuba gelecek olan cevabı beklerken ki heyecanın tarifi mümkün değildi. Şimdi ise gelişen teknoloji ile birlikte güçlenen iletişim ağı sayesinde cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi ortamlarda iletişimin anlık olarak sağlanması, bireyler arasında her daim olması gereken saygı ve sevginin yerine daha çok hırs ve hevesin artmasına, bağlılık ve samimiyet duygusunun giderek azalmasına neden olmuştur.

Sevgili ebeveynler!

Nehir gibi akıp giden ve bir daha asla geri gelmeyen zamanı, kaliteli bir şekilde değerlendirerek aile içinde en önemli rolu oynayan yüz yüze iletişimi güçlendirelim. Evlatlarımıza ve sevenlerimize kaliteli zaman ayıralım.

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.