Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

Biz bu resmi çok özlemiştik

Biz bu resmi çok özlemiştik

Yıllardır Muğlalı velilerin beklediği, görmek istediği tablo buydu. LGS den bahsediyorum.20 haziran 2020 de yapılan LGS sınavı Covid-19 Pandemi sürecinde gerçekleşti. Çocukların örgün eğitime gidemediği süreçte MEB online eğitim programı hazırlayarak çocukların eğitimlerinin sekteye uğramasının  önüne geçmeye çalıştı. 

Okulların açılmasına az bir zaman kalmasına rağmen Pandemi ile ilgili veriler bizi endişeye düşürüyor. Toplumun kurallara uyması, kurumların gerekli tedbirleri alması yönünde yöneticiler  hazırlık yapılmalı. 

31 Temmuzda başlayacak olan Kurban Bayramı ziyaretleri sırasında topluma düşen görev Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına uymak . Özetle kendini korumak böyle olursa okulların açılmasında sorun yaşanmayacaktır. Aksi takdirde vaka sayısının ve ölüm olaylarının artması kaçınılmaz olacak. Hem eğitim, hem ekonomi sekteye uğrayacak.

  Peki özlediğimiz tabloya nasıl geldik? 

Bu konuda Muğla İl Milli Eğitim Müdürü sn. Pervin Töre ve ekiplerinin yaptığı önemli çalışmalar, başarıyı artırmak için yapılan projeler, hedefe kilitlenmek ve ekip ruhu ile hareket etmek Muğla’ya 1.liği çıkardı. Daha önceki yıllarda 33.sırada olan Muğla 33 ili geride bırakmayı zirveye çıkmayı başardı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ; 

2018-2019 yılında:

  • Ölçme ve değerlendirme merkezi
  • Akademik başarıyı izleme değerlendirme
  • Üst kurulu, Yetenek haritası, Gelişim Karnesi Projesi
  • Akademik danışmanlık Projesi hayata geçirildi. 

Özellikle 8.sınıf öğrencilerini kapsayan bu çalışma Marmara Üniversitesi ile iş birliği içinde gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma kapsamında 6 öğrenciye 1 danışman öğretmen öğrencileri takip etti. Öğrenci velilerine bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Çalışan tüm ekibi bir noktaya odaklamak , motive etmek ancak iyi bir yönlendirmenin sonucu olur. Bu da yakalandı. Şimdi zaman liseler için gerekli projeleri hazırlamak, aynı başarıyı YGS de yakalamak.  Ve bunu da elde ettikten sonra bütün sınıflara uygulamanın yaygınlaştırılması. 

Öğretmen-öğrenci-veli iş birliğinin önemi, yöneticilik fonksiyonundaki kararlılık ve hedefe odaklanma güzel sonuçları, arzu edilen özlenen tabloyu yakalamaya imkan sağlıyor. Emeği geçen herkesi tebrik etmek yürekten alkışlamak görevimiz.

Bu yazı toplam 19900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR