Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

ADAYLARIN DİKKATİNE

ADAYLARIN DİKKATİNE

Geçen hafta yazdığım köşe yazımda “Umutlar Pazar’a Kaldı” başlığı ile umutlu bekleyişin yarattığı psikolojik durum ya da umutların kaybolması duygusunu işlemiştim.

Evet, ser verilip-sır verilmeyen bir ortamda her aday adayının farklı bekleyişleri-projeleri vardı. Herkes nefesini tuttu, 20 Ocağı bekledi.

AK Parti Muğla Teşkilatında önemli görevlerde bulunan değerli arkadaşlarımda hep 20 Ocak tarihini işaret etti ve adaylar nihayet açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn.Dr. M.Nil Hıdır başkanlığında, Seydikemer Yakup Ozgöz, Fethiye Muhittin Kayabaş, Dalaman Muhammet Karakuş, Ortaca Av.Recep  Güneş  (cumhur ittifakı) Köyceğiz Kamil Ceylan, Datça Diş Hekimi Feyzullah Gülada (cumhur ittifakı) Marmaris Serkan Yazıcı, Ula İsmail Akkaya, Menteşe: Av. Gültekin Akça, Yatağan Mustafa Toksöz, Kavaklıdere Mehmet Demir, Milas Barış Saylak, Bodrum Dr. Tahir Ateş’ten oluşan kadro ile Muğla’yı 2023 yılına kadar yönetmeye talip bir ekip var.

Muğla seçmeni bu ekibe, getireceği hizmetler, yatırımlar ve yönetim politikaları konusunda verecekleri sözler, vaadlere göre oy verecekler.

Yukarıda gösterilen belediye başkan adayları arasında hayır bu aday olmaz denilebilecek kimse yok gibi görünüyor. İlk bakıldığında AK Parti Muğla için güzel bir liste, güzel bir ekip oluşturmuş görünüyor.

Bundan sonrası, her bir adayın kendi ilçesinin sorunlarının tesbit ve çözüm yollarından oluşan, Muğla’da ve ilçelerinde istihdam artışına katkı sağlayacak, adil yönetim anlayışı ile sektörel sorunlara ışık olacak öneriler paketi ve Muğla’nın önemli ekonomik dinamikleri, Turizm, Tarım, Eğitim, Madencilik vb. alanında 2023 vizyonunu ortaya koyacak projelerini  seçmenin önüne koymak gibi yükümlülükleri var.

Bu anlamda hazırlık yapan, projelerini seçmene kabul ettirebilen aday mutlaka

hedefe ulaşacaktır. Nasıl bu kanıya vardın diyenler olabilir.

2014 yerel seçim verilerine baktığımızda istatistikler bize bunun uzak olmadığını gösteriyor.

2014 yerel seçimlerinde;

Datça’da; CHP % 46, AK Parti % 35, MHP % 13, HDP % 2 oy almış, Cumhur İttifakı toplam oyu fire vermezse % 48, CHP % 46

Fethiye’de DP % 33, CHP % 28, AK Parti % 27, MHP % 7 oy almış.

Fethiye’de şu anda görevde olan belediye başkanı Behçet Saatçi o seçimlerde DP’den katılmıştı.

Şu an Fethiye için CHP’nin İYİ Parti’nin adayları belli değil, Cumhur İttifakı oyu toplamı % 34 bandında. AK Parti Belediye Başkan adayının performansı, ve 2023 vizyonuna hazırlık projeleri etkili olacaktır.

Ayrıca başkan adaylarının kişisel becerileri (ikna etme, etkili iletişim kurma, geçmişten bugüne yaptığı icraatlar) etkili olacaktır.

Ancak seçmen beklentileri yanında yeni sistemin getirdiği bazı değişikliklere uyum sağlamak, o hıza yetişmek gibi yükümlülükleri olacak seçilecek belediye başkanlarının.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn.Fuat Oktay’ın yaptığı son açıklaması hükümet etme sisteminin, iyi yürütülebilmesi, Türkiye’deki tüm yönetim dinamiklerinin uyumlu çalışması ile mümkün olabileceği ile ilgili idi.

Bir ülkenin uluslararası imajında yükselen değerler ve eğilimlere baktığımızda; bir ülkenin uluslarası platformda itibarlı olarak kabul edilebilmesinin 8 belirleyici unsuru olduğunu görüyoruz.

Bunlar;

-Sözünün dinlenir olması

-Belli konularda kamuoyu yaratma gücü

-Jeo-stratejik önem

-Etkin liderlere sahip olma

-Kültür-sanat-spor etkinliklerinde ciddi kazanımları olması

-Önemli uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapması

-İnsan faktörü (nitelikli insan faktörü genç nüfusun o ülkede ciddi bir dönüşümü yakalaması, ülke  ve dünya geleceğine dönük ciddi projeleri hazırlayan bir ekip ruhunun yakalanmış olması)

-Uluslararası sivil toplumla diyaloğu

Yukarıda belirtilen 8 kriter ve eğilimler her ili yönetmeye talip, ekiplere ve başkanlara indirgenebilir.

İşte o zaman;

81 ilin yarışacağını görürüz.

Sn.Fuat Oktay’ın da belirttiği gibi 81 ilin yarışması; Kalkınmada, yönetim hizmetlerinde, başarıyı yakalamak 2023’e hazırlanmak için önem arz ediyor.

Adayların dikkatine.

Bu yazı toplam 1667 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR