Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

MÜCADELE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

MÜCADELE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Bildiğimiz üzere her yıl 24 Temmuz Basın Bayramı veya Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü, Türkiye'de sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak kutlanıyor.

Basında sansürün ilk kez kaldırılışının 114. yıldönümü kutlanırken, günümüzde gazetecilere uygulanan sansür tam anlamıyla kaldırıldı mı? Bu soruya ilk önce cevap bulmamız gerekiyor.

Hepimizin bildiği gibi Her 24 Temmuz’da boy boy kutlama mesajı yayınlatılıp basın özgürlüğünden bahsedilir. 

Basının doğru haberi halka ulaştırmasından, yaptıkları işin zorluğundan bahsedilir.

Fakat gazetecilerin özgürce yazması gerektiğini savunan kişiler herhangi bir sebepten dolayı haber yoluyla oklar kendilerini gösterdiğinde gazeteciye ilk tepkiyi gösterenle aynı kişilerdir.

Gazeteciler bu günlerde ofislerine gönderilen çiçek veya kutlama adı altında verilen bir yemek yerine, inandıkları, araştırdıkları ve doğru bildikleri bilgileri özgürce yazabilmeyi istiyorlar.

Sözde kutlama mesajları yerine Ulusal veya yerel basın çalışanlarının yani halka doğru haber aktarabilmek için gece gündüz çalışan gazetecilerin sorunlarının gündeme gelerek çözüm bulunması gerektiği kanaatindeyim.

Maalesef kuru kutlama mesajları ve temenniler gazetecilerin sorunlarına çözüm olmuyor.

Kalemini satmayarak büyük bir özveriyle görevlerini yapan tüm meslektaşlarımın sansürsüzce yazabileceği günlerin olmasını diliyorum.

 

Bu yazı toplam 9624 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR