Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

BADEMLİK MEVKİİNDEKİ YOLDA IŞIKLANDIRMAYA İHTİYAÇ VAR

BADEMLİK MEVKİİNDEKİ YOLDA IŞIKLANDIRMAYA İHTİYAÇ VAR

Eleştirel bir yaklaşım sergiledikçe, eksik-gedik ararmış gibi gözüksek de, işin aslı aradığımız falan yok.

Ancak gözümüze gözümüze batanlar oluyor.

Eeee malum memleket sevdasını bildiğimiz dokuyla pekiştirince, halk yararına olabilecek ne varsa dilimiz döndüğünce gündeme taşımaya çalışıyoruz.

Bir basın mensubu olarak yaşadığımız şehir için hayal ettiklerimizi, olmasını istediklerimizi, olamayanları, oldurulmayanları kaleme almak görevimiz.

Basının dördüncü güç olarak nitelendirilmesi de, üstlendiği kamu denetçiliği vazifesinden gelir.

İşte bu yüzdendir ki, görevimiz çerçevesinde şehrimizi ele alıp, insanımızın yararına olan her şeye değinip, insana dokunması gerekenlerin işini de üstlenmiş oluyoruz bir yerde.

***

Bu düşüncelerden yola çıkarak, bugün taşıt trafiğinin git gide yoğunlaştığı ve çevre yolu üzerindeki otogara ulaşmak için kat etmek durumunda kaldığımız Bademlik mevkiindeki yoldan söz etmek istiyorum.

Tali benzetmesini yapabileceğimiz bir durumundayken, bugün ciddi bir yoğun bir araç trafiğinin yaşandığı anayola dönüşen ve kendi içinden AVM’lere giden bir tali yol daha doğurmuş olan, kentin nefes alanı olan ovaların ortasındaki, Muğla Barosu’nun arka cephesinde kalan Bademlik diye bildiğimiz mevkideki yol, bugünkü yazımızın konusunu teşkil ediyor.

“Ne varmış bu yolda, mis gibi, sıkıntısız bir yol” diyenler de olacaktır.

Bence de mis gibi yol. Kuralların riayet edildiği her karayolu mis gibi zaten.

Bu yol güzergahında önümüze gelen ve AVM’lere sapan tali yolun hemen başlangıcında, bir mobese kamerası yolun güvenliğini sağlarken, dubacılıkta çığır açmış olan Büyükşehir Belediyemiz tarafından da, yine güvenlik esaslı olduğuna inandığımız, sık aralıklarla dubaların monte edilmiş olduğunu gözlemledik.

Bu dubaların gerçek ihtiyaçtan doğanlar dışında bugüne kadar dikilenler gibi herhangi bir itiraza yol açacağını sanmıyorum.

Neden mi?

Çünkü yolda ışıklandırma yok.

O dubaların özellikle akşamları önemli bir görev üstlenebilir olacağı aşikar.

Bu söz konusu dubalar ve araç farları dışında söz konusu yolda hiçbir aydınlatma sistemi yok söylediğim gibi. 

Artık şehrin içinde kalmış ve şehir içi trafiği olarak adlandırılan bu yola ışıklandırma yapılması elzem ihtiyaçlardan biri durumunda.

Bilmiyorum yetkililerimizin bu konuya yönelik bir tasarrufu var mı ama olsa iyi olacak.

Ayrıca yolun güvenliksiz bir yol olduğunu da söylemek mümkün. Yol üzerinde yaya ya da bisikletli vatandaşlar da görmek mümkün.

Bu yaya ve bisikletliler için de yol kenarlarına kaldırım ile birlikte bisiklet yolu da planlanabilir.

Bu sözünü ettiğimiz ihtiyaç bugünden fark edilirse, yarın olası bir olumsuzluğun da önüne geçecektir.

Hadi birçok şeyi biz görüp, düşünüp, gündeme taşıyalım ama konunun muhatapları, belki de bu önemsiz gördükleri ihtiyaçları dikkate alarak, uygulama anlamında harekete geçerler.

Biz söyleyelim.

Bu yazı toplam 1881 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR