Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

GARABET

GARABET

Sözcük manası yadırganacak bir durumu olan, tuhaf. Tuhaf ise şaşkınlık verici, alışılmışın dışında olan.. Manalarına geliyor.
2012 yılında "yerinde yönetim, yerinde denetim" i daha işler hale getirmek amacı ile Devlet bazı mecraları yerel yönetimlere bıraktı. Bunların başında su hatları gelir diyebiliriz. Devir, teslimler yapıldı bitti. Bunu yaparken Devlet yerel yönetimleri Ak, yeşil, kırmızı diye de ayırmadı.
Sonra yerel yönetimlerin yeniden yapılanması bağlamında 2014 yerel seçimleri ile birlikte Büyükşehir yasası yürürlüğe girdi. Kriterlere uyanlar Büyükşehir oldu.
Bunlardan biri de Muğla idi.
30 Mart 2014 te Muğla Belediye Başkanı olan Sayın Osman Gürün, 31 Marta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak girdi.
☆☆
İki yıl evvel Bodrum Yarımada Belediyeler Birliğine devri yapılan DSİ kontrolündeki içme suyu boruları, bu defa Muğla Büyükşehir Belediyesine devredildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ adıyla bir Daire kurdu bu su işlerini yürütmek için.
Yıl 2023. 2024 e 5 ay, yerel seçimlere 8 ay kaldı.
Mustafa Kemal'in muasır medeniyet dediği şeyin Muğla, özellikle de Bodrum için geçerli olmadığını yıllardan beri görüyorduk ancak bu sene pek bi başka görmüş olduk.
7 gün, 24 saat bilfiil çalışan bir sistemdir su boruları ve hatları. İhmale gelmez. Gelemez. Devamlı kontrol, yenileme,iyileştirme yapmak zorundasınız.
Bu sene herhalde yüzlerce yerde akılalmaz şekilde su patlaklarına şahit olduk. Günlerce sular gelmedi. Millet patlama noktasına geldi. Sinirden ne yapacağını bilemeyen millet, belki iyi bi haber duyarım ümidi ile MUSKİ yi aradı, aradı, aradı. Düşürebilirse, sinirleri alınmış operatör personeli, "tahminen" diyerek bir süre taahhüdünde bulundu. Yine olmadı. Bodrum Belediye Başkanına ulaşmak zaten mümkün değil. Hoş ulaşsan ne ola?
Aynen öyle.
Bay Başkan kendi yoldaşlarının şikayetlerinden de bıkmış artık.
Bıkmış ki ihaleyi yine başkalarına, MUSKİ ye değil, Devlete kesme derdinde.
Diyor ki Bay Başkan;
2012 de başımıza BELA edilen,
GARABET..!
3000 den fazla patlak,
Olağanüstü su israfı,
Çilesi bizde, çözümü başka yerde olan,
Haber sitelerinde organize bilgi kirliliği yapanlara karşı,
Kayıtsız ! Şartsız ! Sahibi olduğunuz ! Belediye Kurumu...
☆☆
30 Büyükşehir,bu şehirlere bağlı 519 ilçe.
519 ilçeden SADECE biri Bodrum.
Sadece bir tanesi.
Bay Başkanın GARABET dediği su isale hatları devri bu 30 Büyükşehir, dolayısı ile 519 ilçe için de geçerlidir. Hiç Parti pırtı ayrımı da yapmadan hem de.
Peki Bay Başkan ne istiyor?
LA TEŞBİH, VELA TEMSİL.
Bay Başkan 2012 de ev almış. 1+1.
O zaman karı-kocalar. Yıllar geçtikçe bir, iki derken üç çocuk gelmiş. Nüfus beş. Bir de Baba. Derken başka kimsesi olmayan yengenin de babası gelmiş. Nüfus etti mi sana yedi. Ev aynı 1+1.
Herkes İsyan ediyor evde.
Başkan hiç bu günleri hesap etmemiş ki. Evdeki herkes üstüne çullanınca 11 yıl önce aldığı evin sahibine veryansın ediyor. Vay efendim sen bana GARABET ev vermişsin, ben nasıl otururum bu evde 7 Nüfus diye...
Bay Başkan, Eğer bir garabet çıkaracaksan ki kesin çıkar, o işbilmez, beceriksiz, vizyonu sıfır, yarını görmeyen, muasır medeniyet ile alakasız, polemik ustası Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı çıkarman gerekmez mi? Ya da bir üstünü; Osman Gürün'ü.
Bay Başkan yine zırt pırt olağanüstü fiyat artışı.. diyerek, ne zor şartlarda neler neler yapıyoruz demeye çalışıyor ya. Gülmek bile gelmiyor bazen hani. Yahu Bay Başkan ; Sen suyu 5 yıl önceki fiyattan mı veriyorsun, atık suyu 5 yıl önceki fiyattan mı alıyorsun, emlak, çöp vergilerini? Toplu taşıma ücretini? Yahu milletten nasıl daha fazla yontarız diye, taptaze hatlar açtınız. Kadikalesi'nde oturan biri, Torba otogara, sadece 24 km için TAM 3 vasıta değiştirmek zorunda Bay Başkan. Ödediği paradan elbette sizin haberiniz yoktur zaten.
Peki GARABET ?
Sayın Başkan.
Evet ortada bir GARABET kesinlikle var.
Bodrumun bunca sorunlar ve sıkıntısını "2019 da Ben çözerim" diye gelen birinin, 4.5 yıl sonra "beni bulaştırmayın" dercesine bangır bangır bağırması bir GARABETtir.
4.5 yıl yedik, içtik, festival yaptık, balık tuttuk, güldük, oynadık, ama su, çöp, yol, icraat, hizmet.. sorumlu ben değilim demek bir GARABETtir.
3,4 ay önce "Bodrum tarihinin en büyük altyapı hamlesi" diye övündüğünüz, yol yapmaktan fersah fersah uzak, yama atmayı bile beceremeyecek kadar acemi olmanız, kelimenin tam anlamı ile bir GARABETtir.
3000 kişilik belediye kadrosu, sayısını bir türlü bulamadığım yüzler, belki binlerce taşeron, sözleşmeli personel ile, rutin işler kategorisinde olan çöp toplamayı bile becerememek bir GARABETtir.
Sayın Başkan siz asla Mustafa Kemal demeyin. Mustafa Kemal kalksa gelse, şu 3 ncü sınıf ülkelerde bile olmayan Bodrum'un halini görse, yemin ederim sizi fasulye sırığı ile taaaa Laros'a kadar kovarladı.
☆☆
Ki siz Osman Gürün olarak "MODERN ALTYAPI, GÜÇLÜ ŞEHİR" gibi büyük bir GARABETi temsil ediyorsunuz.
Şehirlerin altyapıları güçlü olur, ki şehir modern olsun. Modern altyapı olmaz. Ama bunu bile icat ettiniz Bay Başkan.
Hasılı, Muğla, özellikle Bodrum bugün yaşanamaz bir şehir haline gelmiş vaziyettedir. Yine o sözü söyleyecekler biliyorum ; "beğenmeyen çeksin gitsin."
Bu kadar basitler yani.
Seçime sadece 8 ay kaldı.
Bodrum sahipsiz.
Hoş yine Ahmet Aras a, ya da yeni, taze başka bir CHP'liya kalacak.
Gibi.
Çünkü Bodrum'u Fethetmeye yüreği yeten kimse yok. Cesaretini toplayabilen bir tek parti yok. Belli ki herkes bunca sorunları olan bir şehir için elini taşın altına koyma niyetinde değil. Susmak en iyisi.
Biz körler sağırlar, yine birbirimizi ağırlamaya devam ederiz der;
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 2585 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR