Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

GİRGİN HALKA DAHA YAKIN OLMAK İSTEMİŞ

GİRGİN HALKA DAHA YAKIN OLMAK İSTEMİŞ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Menteşe ilçesinde halkla buluşma sağlayacak, vatandaşın sorunlarını dile getirebileceği bir irtibat bürosu açmış.

Hayırlı olsun.

Girgin’in bu hamlesi de Muğla Basınındaki refikimiz olan Devrim Gazetesinde, “Muğla CHP siyasi tarihinde bir ilk” üst başlığıyla “Süleyman Girgin artık halka daha yakın” manşetiyle yer aldı.

Bu başlık; “Süleyman Girgin halka daha mı yakın olmak istiyor?”, “Milletvekili olarak halka yakın değildi de ofis açınca daha mı yakın olacak?”, “Milletvekilleri halktan çok mu uzak?” ya da “Ofis açmayan vekiller halka yakın değil mi?” veya “CHP’nin böyle bir sorunu var da, bunu bilen Girgin bu algıyı yıkmak mı istiyor?” gibi soruların türetilebileceği cinsten bir konuyu içeriyor.

Ha Arap Hasan, ha Hasan Arap olarak da değerlendirilebilir.

Tamamen bakış açısıyla ilintili olduğunu da söyleyebiliriz.

Bir gazeteci olarak gözlemlerimden yola çıktığımda zaten halkın içinde en çok görmeye alışık olduğumuz Muğla Milletvekili Süleyman Girgin gibi.

Hatta milletvekili seçildiğinde, halkın içinden bir isim olmasından kaynaklı, taraflı tarafsız, kamu vicdanında yer bulmuş bir kişi olarak da yorumlanmıştı Girgin.

Bu durumda bu girişime çok ta gerek var mıydı tartışılır ama bir farkındalık yaratmaksa amaç doğru bir hamle gibi yorumlanabilir.  

Tabi bu piyasadaki cin fikirli akil akıllarca, gelecek dönemi garanti almak yönünde bir yoruma da sebebiyet verebilir. Nasılsa her yapılana bir isim takmakta ya da maksat üretmekte üstümüze yok malum.

Konu nasıl yorumlanır bilemem ama bu girişim zaten halktan uzak olduğu düşünülen milletvekili algısını kırma yönünde Süleyman Girgin’e artı yazabilir mi yazabilir ama sadece Girgin’e.

Girgin’i sokakta bir mütevazı esnaf dükkanlarının önünde otururken görebilirsiniz makbul olanı da bu sanırım.

Yani milletin vekili konumundaki insanların bu görüntüde olması zaten abartı sayılmaması gereken bir manzara ama gelin görün ki bizim memlekette mütevazılık bile abartı.

Buna sebep te, milletvekili profilimiz. Geçmişten bugüne vatandaş nasıl ulaşsın ve yaklaşsın bilemez milletvekiline. Bir şaşa bir şaşa, bir kasıntı bir kasıntı.

İnsan, odağında halk olan bir hizmet alanında görev yaparken ne diye kasılır, ne diye ulaşılmaz olur, ne diye etrafında şaşa görmek ister?

Üstüne alınan alınabilir…

İşte bu anlamda Girgin’in esnaf dükkanları önünde milletvekili olduğu şehrin halkıyla hasbihal halinde olması kayda değer.

Ama insanları birbirinden uzak durmaları gerektiği telkininde bulunduğumuz bu pandemi döneminde herkesi bir ofise toplamak ne kadar sağlıklı bir yöntem bu da tartışılır.

Yani zamanlama doğru olmayabilir.

Tabi bu girişimde bulunan Sayın Girgin bu dezavantaj sayılabilecek durumu düşünmemiş midir? Elbette düşünmüştür.

Belki dinlemek istediği vatandaşla sosyal mesafe kuralları içinde sıra numarası sistemiyle görüşme sağlayacaktır kim bilir?

Şaka bir yana vardır bir bildiği diyelim.

***

Girgin’in bu girişimini olumlu bulanlar kadar bulmayanlar da yok değil. Sosyal medya mecraları pek çok konu içeren paylaşımlara davetiye çıkartıyor. Bu tepkileri görüp anlamak yeni medya düzenindeki yurttaş gazeteciliği adı altında vatandaşın yazıp çizdikleriyle çok net ortaya konulabiliyor.

Bunu örneklendirelim mesela.

AK Parti tarafından disipline sevk edilen Kızılay’ın eski Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık, Girgin’in bu ofis açma girişiminden duyduğu memnuniyeti kendi sosyal medya hesabındaki paylaşımla dile getirmiş.

Altına yapılan yorumlara baktığımda Girgin’in bu girişimine çok sayıda farklı yorum getirilmiş. Girgin’in bu girişimi kabul gördüğü kadar görmemiş te.

Tabi bir de aynı görüşte olmayan insan yapısının tartışmayı düzeyi ölçütünde kıvamında sürdürüp sonlandırmak yerine kavga eder hale getirmeleri de cabası.

Bu kavgacı yapımızı umarım günün birinde ıslah eder hale getiririz.

Neyse Kayacık’ın paylaşımının altında, Girgin’in tribüne oynadığından tutun da, kendisine whatsaap’tan yazıp, cevap alamadığını ekran görüntüsüyle sunanlara, bu tür sıcak tutumlara partinin kurtlarının sıcak bakmayıp rahatsızlık uyandıracağından, başka partiden olup kendi milletvekillerini görememekten dert yanana kadar çok sayıda yorumda bulunulmuş.

Kayacık’ta dilinin döndüğünce olumsuz görüşlere Girgin’in çizdiği milletvekili profilinden yola çıkarak olumlu yönde görüş yansıtmaya çalışmış.

Bu tür tartışmalar önemli. Ahbap çavuşluğun kol gezdiği günümüz siyaset düzeninde, siyasetçiler sosyal medyadaki bu yorumlarla vatandaşın yani seçmenin soluğunu ensesinde hissedebiliyor, hissetmeli de…

Toplayacak olursak, halk yararına yapılan her girişimi önemsediğimizi ifade edelim.

Hele ki, bugün basının içinde bulunduğu zor süreçte 3 gazeteyi tek bir bünyede çıkartıp, onlarca gence istihdam sağlayan yayın ailemiz, daha iktidar milletvekillerinin bile “hayırlı olsun”una mazhar olamamışken…

Milletvekili seçildikten sonra siyaset üstü davranış sergilemesi en doğal olan, yani kısaca Muğla milletvekili olması beklenen milletvekillerinin siyasetin gölgesinde davranış sergileyip, sırf kendilerinden olmadığı gibi kimseden de olmayan, her kesime eşit mesafedeki bir STK’nın kapısından bile girmediği bir dönemde, Sayın Girgin’in vatandaş odaklı ve siyaset üstü tutumunu önemsiz kılamadığımızı söylemeden geçmek haksızlık olurdu.  

Böylelikle hangi siyasinin önceliğinin, ne ya da neler olduğu da ortaya konulmuş oluyor.

    

Bu yazı toplam 1109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR