Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

İYİ PARTİ’NİN HER HAMLESİ KRİTİK

İYİ PARTİ’NİN HER HAMLESİ KRİTİK

Yeni haftaya Muğla siyasetiyle “merhaba” diyelim.

Malumunuz Muğla’daki siyaset zaman zaman ülke siyasetindeki hararetin fitilini ateşler nitelikte seyredebiliyor.

Bu fitil örneğine karşılık olarak AK Parti Muğla İl Kongresi ve İYİ Parti’de meydana gelen yönetim depremini gösterebiliriz.

Gerçi AK Parti il kongresinde yaşananlar ülke ve genel merkezi ne kadar etkiler derecedeydi tartışılır olsa da, bu sorunun cevabı, seçimlerde halk nezdinde verildiğinde anlaşılacaktır gibi duruyor.

Ama İYİ Parti’nin yapacağı her hamle kritik. İyi de seyredebilir, kötü de.

CHP Muğla’da sessiz.

Ülke genelinde Muharrem İnce hareketiyle sol gündem fokurdasa da, Muğla’da bir sessizlik hakim.

Ancak bu sessizlik, vefatıyla partili partisiz herkesi derin bir üzüntüye boğan dönemin Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın cenazesiyle biraz bozuldu.

Muğla CHP’yi yöneten anlayış tarafından 2019 yerel seçimlerindeki tavrıyla alakalı “İrlandalı” ilan edilen Haşmet Başkanın cenazesinde, kendisine “İrlandalı” diyenlerin saf tuttuklarını görenlerin sosyal medyada verdikleri tepkiler, CHP’nin Muğla ayağındaki sessizliği bozdu diyebiliriz. 

Tabi bu durum AK Parti genel merkezinin Muğla il kongresinde yaşananlara karşı takındığı kayıtsızlık gibi, Muğla CHP’yi elinde bulunduranlarca da, ‘nasılsa sosyal medya tepkisi’ olarak değerlendirilip, dikkate alınmayabilir.

Ne de olsa bu tepkiler sadece klavyeler maharetiyle dile getirilen tepkiler diye düşünülebilir.

Nasılsa her siyasi ya da yönetici, bu sosyal medya tepkilerine karşı bağışıklık kazanmış durumda.

Öyle olmasa bu kadar yazılıp, çizilenlere bir Allah’ın kulu çıkıp ta, “öyle değil de böyle” demez mi?

Herkes sosyal medyada yazarak gösterdiği tepkisiyle kalıyor.

Oysaki günümüzde sosyal medya etkili ama “Muğla’dan yükselen sosyal medya tepkisi etkili değil, cılız” desek daha doğru olacak.

Malum, iş, aş meselesi kaynaklı korku.

Ayrıntıları daha sonra ele alırız. Bu vesileyle gönüllerde taht kurmuş, görev yaptığı 20 yıl boyunca makam kapısı kullanmayan halk adamı ve Basın dostu, Yatağan’ın önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ağabeyimizi rahmetle anıyor, kederli ailesi ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

***

Gelelim Muğla İYİ Parti’ye. Asıl bugünkü yazımızın ana konusu Muğla İYİ Partiydi. Malumunuz İYİ Parti Genel Merkez yönetiminde meydana gelen gelişmeleri tekrarlamaya gerek yok.

Bu gelişmelerin başaktörü Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, ihracı sürecinde partiye geri dönüşü için başvurduğu mahkeme sonucunu bekleme gerekçesiyle genel merkezin isteği doğrultusundaki imzayı vermeyerek, düşürülen bir İYİ Parti Muğla il yönetimi var.

Ses getirdi mi, getirdi.

Bu kararın ardından düşürülen İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ’ın, çıbanın delinmesi niteliğindeki açıklaması, aslında İYİ Parti Muğla Teşkilatındaki sorun ve serzenişleri de bir nevi ortaya koymasıydı. Başkanlığı düşürülmüş Şekerdağ, genel merkezin perhizine yönelik, “Metin Ergun’u milletvekili yapma partisi kurulmuştur” diyerek, sorun ve ve o sorunların yarattığı serzenişlerin ana faktörünün Milletvekili Metin Ergun olduğunu dile getirdi.

Konuyu kısaca özetledikten sonra şimdi de, “İYİ Parti Muğla İl Başkanı kim olacak?” sorusu ile Behçet Saatcı ile ilgili gelişmeler, Muğla siyasetini hareketlendirecek gelişmeler olarak görünüyor.

Malum geçtiğimiz hafta Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın Muğla’daydı. Akalın’ın ilk durağı Fethiye oldu. Fethiye’de Saatcı’yı ziyaret etti. Akşamına Saatcı sosyal medya hesabından Akalın’ı yemekte, misafir ettiği fotoğrafı paylaştı.

Akalın bir sonraki gün Muğla İl Teşkilatında partilileriyle buluştu. Akalın’a gazetemiz muhabirlerince Saatcı’nın paylaştığı fotoğraf soruldu. Yani “Saatcı İYİ Parti’ye mi katılıyor?” idi bu soru.

Tolga Akalın, “Behçet abi çok sıcak, İYİ Parti’ye de çok yakın. Oldukça olumlu bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Saatcı transferinin İYİ Parti adına oldukça iyi bir gelişme olacağı kesin. Aslında transfer yerine nikah tazelemek desek daha doğru olacak.

Peki ya Saatcı İYİ Parti’ye katılırsa, Bağımsız adayken bile çok yaklaştığı Büyükşehire mi aday olur, yoksa AK Parti Muğla kongresinde yaşananların yol açtığı birikmiş tepkilerin yol açması beklenen oy düşüşüyle birlikte, İYİ Parti’nin Muğla’da ikinci milletvekilini çıkartmaya yönelik bir hamlesi olarak, milletvekili adaylığı mı olur bunu zaman gösterecek.

Bu yazıyı burada sonlandırayım. İYİ Parti’yi ele almaya devam edeceğim.

Salı günü, İYİ Parti Muğla il başkan adaylığı için adı geçen isimler ve ittifak siyasetinin hakim olduğu mevcut siyasi ortamın Muğla’da nasıl bir hal alacağı yönündeki öngörümü paylaşmak isterim.

İyi haftalar olsun.

Bu yazı toplam 851 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR