Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Kahreden İntiharlar

Kahreden İntiharlar

İstanbul Bakırköy’de bir aile daha siyanür kullanarak intihar etti haberini okudum az önce. Son haftalarda yaşanan İstanbul Fatih'teki ve Antalya'daki diğer siyanür intiharları geldi.

Aşağı yukarı 10 gün içinde bu 3. Aile ölümü siyanürden. İnsanların borçlardan, kötü yaşam koşullarından intihar etmesi mi kötü olan yoksa, bu şekilde tüm aile fertlerinin intihar etmesi mi bilemedim. Küçücük çocukların ölüm haberleri geliyor onlar ne anlar intihardan hem de hayatlarının en güzel zamanlarında. Türkiye'de insanlar yoksulluktan, borçtan intihar ediyorsa bir yerlerde bir yanlışlık var demek ki. Bu hale gelene kadar kimse mi görmüyor bu aileleri? Hiç mi bir çözüm yolu bulunamıyor? bu haberleri ard arda almamız çok üzücü.  Gördüğümüz haber başlıkları gerçekten kan donduruyor, üzüyor…

“Ölümler ardı ardına geliyor! Google'daki 'siyanür' aratmaları kan dondurdu!”

“Türkiye'de siyanürlü ölümler artıyor! Siyanür nedir, nasıl öldürüyor?”

En acısı da bir haberde yer alan şu detay; “bir internet sitesinde son 24 saatte 555 kişinin bu ürünü aradığı, bir başka ürüne de bir kullanıcının * intihar için ilaç diye arattığımda bu siteye geldim* yorumu dikkat çekmişti”

Daha ne söylenir ki… bir an önce şuursuz öldürücü ilaç satımları yasaklanmalıdır.

İnsan düşünmüyor değil intihar haberlerini görünce aynı durumda olan insanlarda bunu çözüm yolu olarak görüyor da o yüzden mi intihar ediyor? Belki akıllarında bu ihtimal bile yok.

İntiharın özendirici yanı mı olur? Demeyin. Bakın oluyor demek ki. 10 günde 3 ayrı aile, aynı ölüm şekli.

Daha kolay bir yol olarak mı gördüler siyanürü. Aynı yoldan giden 3 aile. Ne kadar acı.

Nasıl yayıldı biranda bu siyanür dehşeti. Acısız mı gördüler?

Çok hassas, çok derin ve üzücü bir konu...

Çıkış yolu bu olmamalı...

İnsanların nasıl bir halinde olduğunu, nasıl hissettiğini bilemeyiz tabi ki. Yorum yapılabilecek bir konu değil de. Söylenecek çok şey var aslında bir o kadar da hiçbir şey yok.

Bu çaresiz vazgeçişlerin daha fazla yaşanmamasını diliyorum…

Bu yazı toplam 1251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR