Güzide Kasim

Güzide Kasim

Menteşe Halkına Bu Reva mı?

Menteşe Halkına Bu Reva mı?

Evet daha önce de defalarca haber yapıldı. Ben dahil,  köşe yazarları tarafından kaleme alındı. Sabret Muğla dedik. Güzel olacak dedik. Evet yollarımızdan bahsediyorum. Gerçi daha tamamlanmadı. Son sürat çalışmalar devam ediyor.  Bizler de sabretmeye çalışıyoruz.

Bankalar Caddesi’ni, Atatürk Meydanı’na bağlayan Vali Konağının önünde de düzenlemeler de yapılıyor. Caddeye yarım aya benzeyen (cepler) çevirmelerle içlerine kum döküldü. Böylece yol daraltılarak tek yön haline getiriliyor.

***             ***             ***

Ama olmadı sayın yetkililer…

Bu düzenlemeler yapılırken kaç kişi komisyona katıldı. Kaç kişinin onayından geçti bilmiyorum ama bu yol olmadı.

Neden mi? Yolun bir tarafında valilik makamı tam karşısında da okul var. Şimdi düşünün eylül ayında okullar açılınca o caddeye bir bakalım. Özellikle sabah mesai saatlerinde okulun servis araçları, okula kendi imkânları ile bırakan ebeveynlerin araçları ve normal yolun akışındaki araçlar… Siz düşünün izdihamı. Zaten en büyük eksiklik okul kapısından yolun karşısına geçmek için çocuklar için yaya geçişi yok.

İlerleyen günlerde olabilecek aksaklıklar ve çocuklarımızın can güvenliği nasıl sağlanacak. Bahsettiğimiz okul, bir ilkokul ve anaokulu; çocukların yaşları 5 ile 10 arasında  değişiklik gösteriyor. Bu okulda yaklaşık 300 civarında öğrenci varsa 100’ü servisle gelip gittiğini düşünelim, 100’ü kendi imkanları ile, 100’ü ise ailelerin kendi imkanlarıyla getirdiğini düşünelim. Bunlar aynı saatte okula gelip aynı saatte çıkıyorlar.

Şimdi ben diyorum ki; bu projeyi hazırlayan onaylayan sayın amirlerim, mühendisler, komisyon üyeleri okullar açılınca çocuklarımızı alalım çok değil bir gün okula giriş saati olan sabah saatlerinde çocuklarımızı okula bırakalım hep beraber tecrübe edelim…

Söylemek istediğim şu; yolu daraltmak yerine tek yön olmak şartıyla genişletmek mümkün değil mi?

***             ***             ***

Artık oldu olacak,  yolu daraltmak için kullandığımız kilit parkelerle döşediğiniz yarım ayların (ceplerin) üstüne bir de banklar yerleştirilelim. Böylelikle çevrili alanı da değerlendirmiş oluruz.

Bu görüntü ve düzenleme bir tek benim dikkatimi çekmiyor aslında halk da rahatsız. Çalışmalar devam ederken etrafı gözlemlemek için şöyle bankta bir 15 dakika oturdum, çalışan arkadaşlara üzüldüm. Çünkü her geçen onların hatırlarını soruyor. İşçiler ne yapsın sevgili Menteşe’liler, onlar verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

Bu caddeye bu olmadı. Açıkçası görüntü de hoş değil.

Günlük hayatı etkileyebilecek sıkıntılar olacaktır.

Kısacası, o caddeyi kullananlar ve Menteşe halkına bu reva görülmemeliydi.

Bu cadde bunu hak etmedi…

Bu yazı toplam 2475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR