Güzide Kasim

Güzide Kasim

Pantolon Alamayan Baba… Psikolojisi bozukmuş…

Pantolon Alamayan Baba… Psikolojisi bozukmuş…

Geçtiğimiz günler de basın da yer alan konu herkes gibi beni de çok yaraladı. Haber başlığı şöyleydi   “çocuğuna pantolon alamayan baba intihar etti “

Ardından yetkili mercilerden”21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı belirtilen linklerde internet haberi olarak yapılmıştır. Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır. Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır.”  Diye açıklama yapılmış.

***                       ***                       ***

Ne kadar kolay değil mi? Psikolojik de geç…

Zaten ruh sağlığı yerinde olan bir kişi intihar etmez. Zaten baba çocuklarına bakamadığı için psikolojisi bozulmuş. Ve bu kişi kısa bir süre önce bir kaza geçirmiş ve çalışamaz duruma gelmiş.

Şimdi soruyorum siz yetkililere sizin hiç mi sorumluluğunuz yok?

Okulun müdürünün hiç mi sorumluluğu yok. Çocuğun pantolonu uygun değil diye nasıl okula alınmaz. Sormadan, öğrenmeden, ailenin durumunu bilmeden ilk günden yargısız infaz yakışır mı? Bir eğitimciye. Sizler demez misiniz; önce eğitim sonra öğretim ….

Bir kıyafetin rengi, dikişi bu kadar mı önemli? Ne olur sanki mavi değil de lacivert olsun, gri değil de siyah olsun ne önemi var? Önemli olan eğitim, önemli olan kafanın içindeki değil mi?

Sizler böyle davranırsanız, bir genci eğitim-öğretim yılının daha başında o çocuğun gururunu, onurunu bu şekilde rencide ederseniz, nasıl sağlıklı bir birey yetiştirebilirsiniz?

***                       ***                       ***

Peki, mahalle muhtarı ne iş yapar? Kendi mahallesinin sorumluluğu yok mu? Sizi muhtar olarak seçenlere vefa borcunuz yok mu? Görevleriniz arasında mahalle halkının hak ve sorumlulukları sizi ilgilendirmez mi? Kendi mahallesindeki bireylerin fizibilite çalışmasını yapamaz mı?  Geçim zorluğu yaşayan hane halkını yetkili mercilere neden iletmedi? Bir muhtarın görevi sadece koltuğunda oturup evrak düzenlemek mi? Ya da bürokratların toplantılarında boy göstermek mi?

***                       ***                       ***

Bir ailenin dramını, bir insan hayatına karşılık “sadece psikolojik “diyerek vicdanınız rahat mı?

Tabi sizlerin, bizlerin hiç sorumluluğu yok. Bir hayatın bu şekilde son bulması; bir çocuğun gururu  ve babasının bu şekilde hayatına son vermesinin önemi yok.

Babanın psikolojisi bozukmuş. Kaza geçirmiş, evinin kredisini ödüyormuş, çalışıyor ya da çalışamıyormuş, çocuğunun eğitim harcamalarını yerine getirememiş ve çocuğu okul formaları tam olmadığı için o gün eğitim hakkı elinden alınmış bunlar tamamen psikolojik tabi…

Bütün bunlara karşılık hiç kimse sorumlu değil, sadece yanlış algı oluşturulmuş. Psikolojisi bozulmuş…

Her şey , her yer ve her olay psikolojik tabi….

Bu yazı toplam 1166 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR