Güzide Kasim

Güzide Kasim

Seçimler Bitince Ne Olacak?

Seçimler Bitince Ne Olacak?

Seçimlere 2 gün kaldı. Herkes 31 Mart Pazar günü sandığa gidip oyunu kullanacak. Milli iradesini kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirecek.

Şu anda piyasalara baktığımız da ekonomik olarak bir durgunluk içersindeyiz. Bu durgunluktan esnaf  şikâyetçi. Özel sektör para akışı olmadığı için şikâyetçi. İşsizler iş bulamamaktan şikâyetçi. Kiminle konuşsak dertli. Herkes  “Şu seçim bir bitsin önümüzü görelim” diyor. Peki, seçimler bitince ne değişecek. Vatandaş sanki savaştan çıkacakmış gibi rahatlayacak. Böyle bir algı var.

Ve bu algı bazılarının işine geliyor. Seçimleri kullanıyorlar.

***                  ***                  ***

Seçimler bitince ne olacak peki? Büyükşehir belediye başkamız belli olacak, İlçe belediye başkanımız belli olacak, mahalle muhtarımız belli olacak, belediye meclis üyelerimiz belli olacak. Tamam, bunları beş yıl boyunca seçmiş ve kesinleştirmiş olacağız.

Tamam da değişen ne olacak? Bir hafta ya da on gün daha seçimleri tartışacağız, adayların eksikliklerini, yaptıklarını ya da yapamadıklarını tartışacağız. Sonra mı sonrası yok. Her şeyi unuttuğumuz gibi seçim öncesi yaşananları, hakaretleri, iltifatları ve vaatleri de unutacağız. Herkes kendi derdiyle baş başa kalacak. Peki, ekonomiyi düzelttik mi? İşsizliğe çare bulduk mu? Aç olanları doyurduk mu? Esnafın derdine çare bulduk mu? Tabi ki hayır. Daha binlerce sorun ve sorular çözümsüz kaldı. Birbirimizi kırdığımıza değdi mi?

***                  ***                  ***

Şimdi seçimlerin mali faturası kime kesilecek? Seçilenler çalışmalarının mükâfatını aldı. Seçilemeyenler ise teşekkürlerini etti ve kendi işlerinin başına döndü.

Bakın, gözünüzde canlandırın,  değişen bir şey olmayacak. Herkes kendi derdiyle baş başa kalacak. Biz ülke olarak iki yılda bir sandığa gitmeye alıştık. Her seçim öncesi ve sonrası biz vatandaş olarak bunları yaşıyoruz.

Her seçim öncesi yaşadığımız umutlarımız, cevap bulacak diye düşündüğümüz sorularımız yine son bulacak.

Bazılarının yarattığı algı oyununa gelmeyelim. Birbirimize, esnafımıza, işsizlere ve ülkemize sahip çıkalım.

Peki, seçimler bitince ne mi olacak? Siyasetçilerin kavgası, eğlencesi bitecek; halk hizmet bekleyecek. Halk değişim bekleyecek.

Ne diyelim? Seçimlerimiz ve seçtiklerimiz bizim kararımız ise hepimize hayırlı olsun. Gönlümüzün yorulmadığı günlerimiz olsun.

Bu yazı toplam 919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR