Güzide Kasim

Güzide Kasim

TEBRİKLER FİNAL…

TEBRİKLER FİNAL…

Bu yazıyı yazmadan önce çok düşündüm. Tepki mi alırım tebrik mi alırım? Diye. Ama günümüz okulları hakkında eğitimle ilgili o kadar söylentiler var ki . Yazacağım yazının yandaşlıkla ya da menfaatle alakalı hiçbir yanı olmadığını belirtmek isterim.

Bir özel okul düşünün. Hemen hemen hepimizin aklına özel okulun ücretleri gelir, eğitim parası yani maddiyat gelir. Geçenler de gittiğim Final Özel Okulunda  da gözlemlerimi kaleme almak istedim.

Bir görüşme için beklerken her ne kadar yıllardır herkesi tanıyor olsam da şöyle bir ortamı objektif bakmak istedim. Bekleme odasında otururken  etrafı gözlemledim. Öğrenciler her an her dakika rehber odasına girip istedikleri konu da kolayca yardım alabiliyorlar. Rehber hocamız her daim yanlarında.  Öğrenci- öğretmen   iletişimi   mükemmel.

Neyse görüşmem bitti tam merdivenlerden inerken teneffüs zili çaldı. Ardından kurucu müdürümüz Ali hocamızın sesini duydum. Sekreter hanıma sesleniyor “ders saatinin son saati çocuklar sıkılmıştır bir müzik açalım çocuklarımız stres atsınlar” dedi. Önce anlayamadım demek istediğini sonra müzik sesini duyan   çocukların  motive sesi gelince anladım. Hocam çok güzel bir motive yöntemi bulmuş. Yönetici olarak o kadar işi varken öğrencilerini de unutmuyor. Ve itiraf etmeliyim çok hoşuma gitti.

İşte değeri  hissettirme duygusu,  işte değer verme. Hep denilir ya önce eğitim sonra öğretim diye…

Hocalar  dahil hepsinin yüzünde bir gülümseme, en ufak bezginlik ve yorgunluk ifadesi yok. Kurucu Müdürümüz Ali bey’i kendisini şahsen de iyi tanırım. Onun için maddiyat en son meseledir. Ve mutlaka çözülür. Kendisi için önemli olan saygı ve öğrencilerinin eğitim başarısıdır. Tahmini, yanlış bilmiyorsam yaklaşık 200 öğrencisi varsa tek tek ilgilenir ve sahip çıkar.

Bu yazdıklarımın doğruluğu konusunda zaten  kendisini  ve okulu  tanıyanlar bana hak verecektir ve doğru olduğunu biliyordur.

Gerek  yerel basına olan verdiği önem gerekse insanlığa verdiği önemle tanınır kendisi. Spora ve sporcuya verdiği önem tartışılmaz. Okulun başarısı da göz ardı edilemez tabi. Takım ruhu, kurumsallık oluşmuş ve oturmuş durumda.

Diğer taraftan hocalarımız da çok saygın  ve takdire değer eğitimciler. Her biri birbirinden değerli. Öğrencilerin başarıları için inanın her daim çalışıyorlar. Tabi  tatlı sekterimiz bir başka.

***             ***             ***

Şimdi diyebilirsiniz “özel okul tabi öyle olacak”. Değil işte öyle değil. Her özel okul böyle değil. Beş parmağın beşi bir değil . Tabi ki  hepsi kötü değil.  Kaliteli okullarımız da var. Ama bir görüşme için gittiğim bir okul da saatlerce yüzüme bakılmadan koridor da bekletildiğimi biliyorum.

Tebrikler   okul  yöneticileri…

Tebrikler öğretmenlerim…

Tebrikler Final Özel Okulları…

Bu yazı toplam 1436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR