Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

TÜRKİYE BÖLGESİNDE GÜÇLÜ OLACAKSA, VAKIF MEDENİYETİMİZİN FAİZSİZ ÜRETİM ODAKLI ADİL İKTİSADİ SİSTEMİNE GEÇMELİDİR

TÜRKİYE BÖLGESİNDE GÜÇLÜ OLACAKSA, VAKIF MEDENİYETİMİZİN FAİZSİZ ÜRETİM ODAKLI ADİL İKTİSADİ SİSTEMİNE GEÇMELİDİR

Faiz temelindeki ekonomik sistemin kural koyucuları, kendi kontrolünden çıkma tehlikesine giren ülkeleri, ekonomik savaş olarak kontrol altında tutarak hizaya getirmeyi bugüne kadar sürekli adet haline getirmişlerdir.

Sistemin kural koyucuları, bunu FAİZ aracı başta olmak üzere uygular. Eğer ülkeye girecek sıcak para akışı reel yatırımdan çok finans ve borsa alanlarında ise çok iyi düşünülmesi gerekir.

Ekonomiye Borsa üzerinden gelen sıcak paralar, bu şekli ile Borsa’da fiyatları değerlenip tavan yapınca, anında satış yaparak, eldeki fonu dövize yatırarak, kambiyo kurun yükselmesine, dolayısı ile faizin yükseltilmesine zemin hazırlarlar.

Faizin yükselmesi ile suni yükseltilen dolar kuru, üzerinden yine size yüksek faiz oranında para ödetmeye, ülkelere de faiz ile borç verilmeye çalışırlar. Aynı zamanda Ekonomik krizi ile yükselen döviz kurları üzerinden stratejik öneme sahip işletmelerimizi çok ucuza da satın alırlar.

Döviz olarak Doları zaten karşılıksız olarak bastıkları için stratejik işletmeleri karşılıksız bir şekilde ele geçirirler. Kısır döngü sürekli yenilenen bir döngü ile işleterek, ekonomide üretimden çok RANT üzerinden yüksek faiz elde ederek ülkeleri de borç altında tutmaları ile devamlı kontrol altında tutma gayreti içinde olurlar.

Türkiye kendi bölgesinde güçlü olacak ise bu mevcut üretmeyen faizli ekonomi sistemi ile bu mümkün değildir. Faiz ve Kambiyo Döviz araçları ile sürekli ilerideki dönemlerde de kontrol altında tutma gayretine her zaman yine de gireceklerdir.

Bir ülkenin IMF ye borcu olmaması da bu durumu değiştirmediği gibi tam anlamda da bağımsız ekonomi maalesef bu faizli Kapitalist sistem ile olunamıyor.

Kuralını onların koyduğu faizli Kapitalist sistem de Dolar Dünya ekonomi sisteminde önemini yitirirken, Türkiye’de Doların yükselmesi psikolojik olarak artmaktadır. Merkez Bankası da Dolar kurunu düşürmekte ya da faiz artışına gitmektedir.

Bu her iki durum ekonomimize sürekli telafisi zor durumlara bırakmaktadır. Millet olarak bizler ülkemizin her zorlukta psikolojik olarak başka alanlara yönelmek yerine, Milli Paramıza TÜRK LİRASI na daha fazla sahip çıkarak ekonomik olarak bizleri yıpratmalarına izin vermemeliyiz.

Son dönemde Döviz karşılık kur korumalı mevduat hesaplarına uygulanan işlemlerden dolayı ciddi olarak, ülkemiz yinede sıkıntı içersine girmiştir. Bir çok başka ekonomik nedenlerde olsa da özellikle yüksek enflasyonu tetikleyerek, hane halkının satın alma gücünü ciddi olarak düşürmüştür. Fahiş fiyat artışları ile günümüzde yaşadığımız ciddi ekonomik sorunları, içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.

Millet olarak her daim bize uygulanan ekonomik savaşta bilinçli hareket etmek zorundayız. Bize her zaman beklentimiz dışında sorunlar oluşturmaya yine artarak devam ettireceklerdir.

Son dönemde covit 19 pandemi ile yaşatılan Dünya’da ve Ülkemiz deki sıkıntıları yaşayarak görüyoruz. Şimdiki stratejileri faizli Kapitalist sistemi yine ULUSAL Devletleri yıkarak, yeni DİJİTAL FAİZLİ KAPİTALİST sisteme geçme altyapısına yoğun bir şekilde çalışmaktalar.

Özellikle son yıllarda önemi fazlası ile artan Blockchain Kripto Ekonomisi temelinde insanlığın kontrolünü yine faiz üzerinden yeniden şekillendirerek yapılandırmaktadırlar.

Bundan dolayı kendi Milli değerlerinden güç alan Türk Liramıza sahip çıkarak aynı zamanda kendi kurallarını kendimizin koyacağı, üretimi her alanda destekleyen kendi sistemiz altyapısına mutlaka acilen geçmeliyiz.

Eğer alanda sektörel rekabet açısından kendi sistem alt yapılarımızı kurmaya çok geç kalırsak, üzülerek ifade edeyim ÇİN üzerinden gelen Blockchain Faizli Kapitalist Sistemin acımasız Dijital kölelik uygulamalarına yine mahkum kalacağız.

Milli ve Manevi olarak duyarlı olan her bir birey olarak bizler bir araya gelerek, kendi kadim kültürümüzden güç alan Yönetim Standartlarımızı ve Yazılım Sistem Altyapılarımızı birlikte acilen geliştirip kurmalıyız.

Blockchain İslami Fintech Finansal Teknolojiler ile Faizsiz Finans Sistemi ile üretimi her alanda destekleyen Yazılım Uygulama Sistemi altyapılarına, gelin hep beraber uygulamalar geliştirerek acilen yaşama geçirmeliyiz. Kadim Milli ve Manevi birikimiz ve tecrübemiz özgüvenimiz bizde fazlası ile yeterlidir.

Ülkemizde, Batının faizli Kapitalist hazır Blockchain yazılım altyapısını uygulayan, onların sistemini kopyalayıp yapıştıran, onların bizi DİJİTAL KÖLELİK olarak ekonomik olarak kontrol edeceği YAPAY ZEKA uygulamalara karşı mutlaka bizler dikkatli olalım. Bu konuda sizleri uyararak, duyarlı olmaya davet ediyorum.

Türkiye bölgesinde güçlü lider ülke olacaksa eğer, köklü kadim Vakıf Medeniyetimizin faizsiz üretim odaklı Ahilik temelindeki Adil İktisadi Sistemine mutlaka geçmelidir.

Bize zorla dayatılan DİJİTAL KÖLELİK uygulamalarına karşı, kendi özümüz Milli ve Manevi değerlerimiz temelinde, İnsanı merkeze alan ve yaşatan kendi yazılım altyapı uygulamaları çalışmalarını, değerlerimiz temelinde Ülkemiz de geliştirerek yapmaya sizleri davet ediyorum.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 455 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR