Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

YEŞİL MEMLEKETİMİZİN BETONA YENİK DÜŞMESİNİ İSTEMEYİZ

YEŞİL MEMLEKETİMİZİN BETONA YENİK DÜŞMESİNİ İSTEMEYİZ

Bünyemizdeki Muğla Haber Gazetesi’nde kaleme alınan iki önemli habere dikkat çekmek istedim.

İlki Bodrum’da, deniz manzaralı sit alanlarının ihale yoluyla satışa çıkarıldığına yönelik hazırlanan haber, geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşılmıştı.

“Deniz manzaralı SİT alanları satışta” başlığıyla yayınlanan haberde, Bodrum’da, içinde deniz manzaralı doğal ve arkeolojik sit alanı da olan taşınmazların yaklaşık 51 milyon TL. bedelle satışa çıkarıldığına dikkat çekildi.

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nün, Resmi Gazetede yayımlanan ilanında, içinde deniz manzaralı doğal ve arkeolojik sit alanları olan 5 taşınmaz ihaleye çıkarılırken, Bodrum Konacık ve Göl Mahallesi’nde, arkeolojik ve doğal sit alanları yaklaşık 40 milyon TL’ye, 5 taşınmazın toplam bedelinin ise yaklaşık 51 milyon TL’ye satışa çıkarıldığına vurgu yapıldı.

İhale ilanında 5 taşınmazdan 3’ünün, deniz manzaralı zeytinliklerin olduğu 2’inci Derece Doğal Sit ve 3’üncü Derece Arkeolojik Sit alanı statüsünde yer aldığı belirtiliyor.

Sit alanların toplam bedeli yaklaşık 40 milyon TL olan ihalenin şartnamesinde, komisyonun ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu maddesi de yer alırken, 14 ve 15 Nisan’da yapılacak olan ihalede yaklaşık 10 milyon TL geçici teminat bedelinin belirlendiği bilgisine yer verildi.

Ardından sırada neresi var?

Sırada zeytinlikler var.

Muğla Haber’in Perşembe günü yayınlanacak olan sayısında zeytinliklerin ranta açıldığına yönelik bir haber daha var.

Haber, Muğla’da, mülkiyeti hazineye ait, denize sıfır, doğal ve arkeolojik sit alanlarının, ihale yoluyla satışa çıkarılmaya ve özelleştirilmeye devam etmesiyle ilgili.

Bu haberlerin takibi önemli. Bu takibi de genç meslektaşlarımızın kamuoyunu gazetelerimiz kanalıyla bilgilendiriyor olmasından da büyük bir memnuniyet duyduğumuzu söylemeliyim.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Datça’da ‘korunacak doğal alan’ ilan edilen ve zeytinliklerin bulunduğu denize sıfır bir burun özelleştirilerek, mülkiyeti hazineye ait olan yeşilliğe, otel, günübirlik tesis, park alanı ve otopark yapılması kararlaştırılmış.

Bu karar, Resmi Gazete’nin 5 Nisan’daki sayısında, Cumhurbaşkanlığı Kararı olarak yer alıyor.

Kargı koyu yakınlarındaki arazinin, korunacak doğal alan olduğu ve söz konusu alanda zeytinliklerin bulunduğu belirtiliyor.

Edindiğimiz bilgiye göre; Cennetköy’ün yakınında bulunan söz konusu bölgenin çok değerli bir bölge olduğu belirtiliyor.

Yani Datça ilçesinin en değerli alanlarından birisi.

Yapılan imar değişikliğiyle, karar gereklerinin yerine getirilmesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yetkili olduğunun ifade edildiği Resmi Gazetedeki bu duyuru açıkçası Muğla yöresi için vahamet içeren bir karar da denilebilir.

Açıkçası yöremiz için bu satış duyuruların sıkıntı içeren duyurular olduğu kesin.

Yeşil memleketimizin betona yenik düşmesini istemiyoruz.

Bakalım bu yönde başka girişimler olacak mı?

Her iki haberi de kamuoyunun dikkatine sunuyorum.

Bu yazı toplam 750 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR