Mustafa İnci

Mustafa İnci

Yurdum yobazı...

Yurdum yobazı...

MUSTAFA İNCİ Türkiye şu cemaat, tarikat ve derneklerden çekmediği kalmadı. Son olarak bu cemaatlerden birisi olan Gülen Cemaati 15 Temmuz tarihinde hain darbe girişiminde bulundu. Bundan 20 sene önce Gülen Cemaati gün gelecek ülkede darbe yapmaya kalkacak deseler sanırım bu sözü söyleyenler hakkında adli işlem başlatılırdı. Dün Gülen Cemaati vardı bu gün başka cemaatler ve tarikatlar var. FETÖ’nün yerini başka cemaatler şuan aktif durumda. 20 yıl sonra bu cemaat ve tarikatlar böyle hain bir kalkışmanın içerisine girebilir mi valla ben girmezler diyemiyorum…

Kadınlar öldürülür sesleri çıkmaz. Küçük kızlara tecavüz edilir sesleri çıkmaz. Yurtlarda çocuklar yanarak ölür sesleri çıkmaz. Mini etek giydiği kadınlar dövülür sesleri çıkmaz. Ama yıl başı geldi mi ‘Müslüman yılbaşı kutlamaz’ diye sokağa çıkıp pankart asarlar. İşte benim memleketimin yobazları bunlar. Türkiye ne yapıp edip bu cemaat ve tarikatlardan bir an önce kurtulmalı. Yoksa bu cemaatler ileride ülkenin başına bela olmaya devam edeceklerdir.

İşte Türkiye’de ki belli başlı cemaatler:

SÜLEYMANCILAR: Kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan. Siyasette etkili cemaatlerden.

MENZİL: Nakşibendiliğin kolu. Adını Adıyaman’ın Menzil Köyü’nden alıyor.

İSMAİLAĞA: Kurucusu Ebuishak İsmail Efendi. Cemaat İstanbul Fatih’te, en dikkat çeken İslami gettoyu oluşturdu.

AZİZ MAHMUT HÜDAİ: Osmanlı devri velilerinden. Asıl adı Mahmut. Peygamber soyundan. YAHYALI: Kayseri’de en güçlü dini gruplardan. Adını Yahyalı Hacı Hasan Efendi’den alıyor.

ALVARLI EFE CEMAATİ: Asıl adı Muhammed Lütfi. Erzurum’da “Alvarlı Efe” diye bilinir. İSKENDER PAŞA: Mehmet Zahit Kotku şeyh olduktan sonra, görev yaptığı İskenderpaşa Camii cemaate de isim oldu.

KIRKINCI HOCA: Said-i Nursi’nin ölümüyle Nurcular 10’u aşkın gruba bölündü. Biri de Kırkıncı Hoca olarak tanınan Mehmet Kırkıncı.

IŞIKÇILAR: Seyit Abdülhalim Arvasi’ye bağlı Hüseyin Hilmi Işık’ın cemaati. Bugunkü lideri Enver Ören.

CERRAHİ: Halveti tarikatına dayanıyor. Dergâhı, Karagümrük’te.

TEBLİĞ: Kurucusu Hindistan’da dünyaya gelen Şeyh Muhammed İlyas Kandehlevi.

HAYDAR BAŞ: Cemaatin lideri Haydar Baş, Kadiri Tarikatı’nın İcmal Kolu’ndan.

KIBRISİ: Cemaat lideri Mehmet Nazım Adil KKTC’de yaşıyor.

YENİ ASYACILAR: Nurcuların ikinci büyük kolu. Lideri Mehmet Kutlular. Yeni Asya Gazetesi cemaatin yayın kuruluşu.

HAKİKATÇİLER: Tüm cemaatlere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan Hakikatçıler’in şeyhi Ömer Öngüt. Sakarya, Düzce, Bursa ve Ankara’da güçlü.

ERENKÖY: Kökleri Kelami Dergâhı’na ve şeyhi Erbilli Mehmet Esat’a dayanıyor.

Bu yazı toplam 1506 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa İnci Arşivi
SON YAZILAR