Elvan Göçer

Elvan Göçer

REKTÖR ÇİÇEK’İ CANI GÖNÜLDEN ALKIŞLIYORUZ

REKTÖR ÇİÇEK’İ CANI GÖNÜLDEN ALKIŞLIYORUZ

Daha önce kendisini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeliğinden tanıdığımız kıymetli rektörümüzü 15 Temmuz 2018 günü ataması yapıldığı günden itibaren daha fazla taş üstüne taş koyanlar arasında görüyoruz. Etrafımızda Muğla için elini taşın altına koymaktan geri durmayan ender güzel insanlar arasında olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in girişimleri, başarıları gün geçtikçe taktire şayan olmaya devam ediyor.

Göreve geldikten hemen sonra kolları sıvayıp işe koyulan rektör hocamız her yıl kendi başarılarının rekorunu kırıp önce 2020 yılında 85 proje ile Türkiye 2.liğinin ardından sonraki sene 2021’deTübitak öğrenci projeleri başvurularında yaklaşık iki bin projeden 289’una sahip olarak Türkiye 1.liğini ekibi ile beraber elde etmeleri gerçekten alkışlanır başarılar arasında. Tübitak’ın kabul ettiği projelerin yüzdelik oranlarına bakıldığında yüzde 22’sinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin projelerinden oluşmuş olması Cennet Muğla’mız için gurur tablosu olmuştur.

Hedefinin ARGE ÜNİVERSİTESİ olmak olduğunu her platformda yenileyen Değerli Rektörümüzün amacına ulaşıp kısa sürede Cennet Muğla’mızın adının daha fazla duyurulmasına katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Tarihi güzellikleri, turizm cenneti olarak anılan Muğla’nın akademik eğitimde de Türkiye’de üniversiteler arasında adından bahsettirecek olması hepimizi gururlandıracaktır elbette.

Bir şehrin gelişmesinde en büyük katkı sağlayanlardan olan üniversite öğrencilerinin o şehri tercih etmelerine vesile olmak aynı zamanda şehrin kalkınmasına da katkı sağlamak olacaktır. Yıllardır Değerli Rektörümüz merkezde bir fakültenin varlığının da şehrin kalkınmasında önemli rol alacağını ifade ettiğini basınla olan görüşmelerinde hep duyduk. Şehir merkezinde yer verdilerde gelmedik mi sözlerini hatırlıyorum, bu hassasiyeti yerel yönetimlerde olan temsilcilerimizden de bekliyoruz.

Ayrıca üniversite kampüsü içinde yapılması planlanan Yağmur Vadisi projesi içinde yer alan  piknik alanları, göl, yürüyüş  alanları da  üniversite öğrencilerine çok cazip geliyor. İnşaAllah bir an önce tamamlanır, canımızdan çok sevdiğimiz evlatlarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp daha fazla  huzur içince eğitim öğretimlerini tamamladıkları ferah ortamlarda nefes almaya başlarlar.

Kalemlerimizden dökülen cümlelerde Sezar’ın hakkı Sezar’a her zaman teslim edilmiştir. O halde MSKÜ Rektörümüz Prof. Dr.Hüseyin Çiçek’i canı gönülden alkışlıyoruz.

Bu yazı toplam 2894 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR