Elvan Göçer

Elvan Göçer

SAYIN CUMHURBAŞKANIMA AÇIK MEKTUP

SAYIN CUMHURBAŞKANIMA AÇIK MEKTUP

Muğla’ya yapılacak yatırımların algı operasyonlarına konu edilip engellendiğini, yavaşlatıldığını hatta siyasete malzeme yapılıp iktidar ile ana muhalefeti “kim daha fazla Muğla'yı seviyor?”  başlığı altında bir tarafı vatansever, bir tarafı çevre katili ilan ettiğini hepimiz üzülerek takip ediyoruz.

Yatırımlar konu olunca süslü cümlelerle ilan etmekten kaçınmayan sözde söz sahipleri nedendir bilinmez planlar hakkında basına bilgi vermekten her zaman kaçınıyor. Perde arkasında iş bitirip sahneye ya bir kriz esnasında ya da açılışında demeç vererek çıkıyor.

Her yaz Marmaris'ten Menteşe’ye oradan İzmir 'e devam eden yol güzergahında ulaşımın daha rahat sağlanması için  battı çıktılar yapılmaz iken;  hizmet binası yapacağız adı altında vatandaş arazilerine kolayca el konulabiliyor. Battı çıktısı olmadan merkezi bu kadar dağınık nadir büyük şehirlerden biri maalesef Gadın Moğlam. Aynı zamanda iki havaalanı olan ülkenin ender şehirlerinden, turizmin ikinci başkenti diye anılan turizm şehri aynı zamanda.

Engelli kadrolarının üstünde dahi fiyat yazan, atı alanın Üsküdar’ı geçtiği, kadın cinayetleri ile gündemi meşgul eden bir şehir oldu Goca Moğlam.

Muğla’da fısıltı gazetesi çok iyi çalışır Sayın Başkanım; kulislerde konuşulan üst makamlarca siyaset yapamaz diye tespit edilen şahısların, Muğla siyasetindeki vazgeçilmez varlıklarından mıdır ki bilinmez; Muğla’da yatırım kararları bile, acaba kimin ekmeğine yağ sürülecek diye vatandaş tarafından tartışılması algı operasyonlarının seyrini dahi değiştirdiği şehir oldu Cennet Muğlam.

Geçtiğimiz yaz mevsimlerinde ülkemizin her yerinde çok yangınlar yaşandı. Özellikle Muğla’mızda geçen yaz yanan yaklaşık altı bine yakın hektar ormanlık alanlarımızın kül olması sebebiyle ciğerlerimiz neredeyse nefes almakta zorlandı. Bir yıl önce durum daha da vahimdi… Bu yangınlar esnasında ciğerlerimiz sönerken bile birlik beraberliğin sağlanmadığı, yangınlar üzerinden bile nema çıkarılmaya çalışıldığı şehir oldu Garip Moğlam.

Seneler önce hedef gösterdiğiniz 2023 seçimlerini çok sıkı tutuyorsunuz, bu gayretinizi, çabanızı görmemek için insanın kör olması, duymamak için lal olması gerekir. Liste sürecini 10 ay kadar önce başlattığınızı takip ediyoruz, yürekten inanıyoruz, en doğru olan kararı vereceğinizden hiç endişemiz yok. Vatandaş kahvede, çarşıda sohbetlerinde  "Değişen bir şey olmaz. Parti tabanı, seçmen dikkate alınmaz, yine eski hamam eski tas olur" dese de birçok insanın içinde bir umut Ankara'dan gelecek adımları bekliyor. Bu sadece AK Parti'de değil CHP ve İYİ Parti'de de var. Yani vatandaşlar Muğla’mızda yüksek siyasetin yerel siyasete yönelik bir uyarı vermesinin yolunu gözlüyor. Aslında perde önünde çekişenlerin perde arkasında neler yaptıklarına kayıtsız değil Efe Muğla.

AK Parti'de taban, vatandaş ve teşkilatlar çok güçlü bir yenilenme bekliyor. Eğer köklü bir değişim olmazsa, mevcutlarla devam edilirse Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan’a oyumu veririm, milletvekilliği için boş oy kullanırım" diyenlerin sayısı kadar o kişilerin kimler olduğu da dikkatimizden kaçmıyor. Bir zamanlar kendisini davaya adamış isimler var içlerinde Sayın Başkanım.

Yerel seçimlerde muhteşem SKM rotalarına aldırmadan sizin için Fethiye'de Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’yu dinleyip Bodrum'da size yetişmek için koşanlar oldu. Yerel seçim çalışmalarında iki buçuk ay gibi sürede otuz sekiz bin kilometre yol yapanlar oldu. Yerel seçimlerde teşkilatların Seçim Koordinasyon Merkezi programlarını incelerseniz kimlerin ne emeklerle kimlere karşı sizin için mücadele ettikleri ön plana çıkacaktır.

Belki de tüm bu yazdıklarımdan dolayıdır; son yaşanan Marmaris Bördübet Yangınında, yanınıza gelip yıllardır çektiğim sabır tespihini asıl sahibine, yani size emanet etmemin nedeni. Yıllar önce dil ısırmayı öğretti bize siyaset, aksi halde söylenecek söz de çok, şikayet edilecek adamda…  Lakin ar biliriz karşımızda değilse bir kişi hakkında konuşmayı, arkasından dedikodu etmeyi. Doğruları yüzüne vuruşumuzdandır belki çoğunun muhalif olarak görmesi, yanlışa yanlış dememizdendir ötekileştirilmiş olmamız kim bilir?

Muğla’lı sizi sever sayar, sizin hatırınıza sizi temsil edenlere de saygı duydu. Merkez sağın hakim olduğu şehirdi yıllar önce Goca Moğla Sayın Başkanım, bakmayın yerel yönetimin CHP’de olduğuna.

Cumartesi günü “seni görmeyen güzel gördüm demesin” diye söylediğiniz Cennet Muğla’ma geleceksiniz. Yerinde her şeyi görüp tanık olacaksınız. Şimdiden hoş gelip sefalar getireceksiniz. Eminim Muğla layıkıyla sizi en iyi şekilde ağırlayacaktır Sayın Başkanım…

Saygılarımla…

Bu yazı toplam 4258 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR