Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ (2) ; KRİPTO DİJİTAL KÖLELİĞE ZORLAMA VE DİJİTAL KAPİTALİZM

BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ (2) ; KRİPTO DİJİTAL KÖLELİĞE ZORLAMA VE DİJİTAL KAPİTALİZM

Küresel yapı güç mücadelesinde bazı şartlar olgunlaşınca, artık KRİPTO DİJİTAL yapıya geçmeliydi. İnsanlar bir şekilde bu yapıya zorla olsa da geçirilmeliydi. İnsanların SOSYAL YAŞAMLARI bir şekilde bu yeni yapıya hızlı bir şekilde adapte edilmeliydi.

ABD karşılıksız basılan DOLAR bir şekilde ekonomi de patlayacaktı. Arzu ettikleri eski Kapitalist sistemi zaten bir şekilde çökertmek istiyorlardı. Bunu öyle bir şekilde yapmalıydılar ki yine arzu ettikleri Blockchain sistemini kendi çıkar temelinde kendi istedikleri gibi yeniden şekillenmeliydi.

İşte tam bu nokta da bir anda COVİT 19 Pandemi 2019 yılında hayatımıza girdi. Bir anda yaşamımızı hayatımızı acılar ile bize zehir ettiler, günlerimiz kabusa döndü, yine bize acılar çektirmeye her alanda devam ediyorlar. Yaşamımız SOSYAL YAPIMIZ bir anda Covit 19 ile acılar çektirerek bize zorla da olsa değiştirilmeye her alanda başlandı ve devam ettirilmektedir.

Onların arzu ettiği hedef DİJİTAL YAŞAMI zorlamaktı zaten, bir an da bireyler arasında mesafeler girdi. Temaslar ortadan kalktı. Anne Baba evladına sarılamadı. Aile bireyleri bile aynı ortamda ayrı yaşar duruma geldi. Tüm yaşamsal alanlarımıza mesafe konularak, başta çalışma alanlarımız, ticari alış veriş alanlarımız, sosyal alanlarımız, rahat nefes aldığımız parklar bahçelerimiz, keyif aldığımız açık bahçeler kafeler ve restoran alanlarımız, camilerimiz ibadet alanlarımız, okullarımız kapandı. Bir anda her yerler yasaklandı. Tüm sosyal yaşamımızı ilgilendiren tüm faaliyetlerimiz her alanda bitti ve bitirdiler.

Yaşamımız her alanda bize zehir edilip en yakınlarımız hayatlarını kaybederken, bize her alanda acıları yaşattılar. Bir anda insanlar işlerini kaybetmeye başladılar. Esnaflar işyerlerini açamaz oldular. Ekonomik sistem her alanda zayıflamaya ve belli sektörlerinde iflaslar gelerek ekonomiyi zor bir duruma soktular. Ancak buna hazırlıklı olan ve durumu iyi bilen bazı çevreler özellikle DİJİTAL altyapıları ile bu Covit 19 Pandemi dönemini kendileri için ciddi fırsata döndürdüler. Dijital Kapitalistler olarak kazançlarını katlaya katlaya aşırı zenginleşmeye gittiler.

Eski Kapitalist Sistemi bir yandan çökertirken, yine bu işten kazançlı çıkan yeni Kapitalistler oldu. Altta insanların canı çıkmış, zor durumda kalmış, parasız kalıp evine ekmek götürememiş, Ailesi geçimsizlikten yıkılmış parçalanmış, Parasızlıktan intiharlar olmuş, Sağlıktan Covit 19 dan ölmüş onların umurlarında değil onlar için varsa yoksa PARA daha da ZENGİN olmaktır. Özellikle bu zor zamanlarında servetlerini orantısız katlayanlar özellikle bakılmalı ve görülmelidir.

Biranda zorladıkları DİJİTAL DÜNYA önemi arttı. Şirketler uzaktan çalışma yapısına geçti, tüm görüşme ve toplantılarımız internet tabanlı uygulamalar üzerinden yapılır oldu. Sosyal Medya bir anda iletişim ağımız oldu. Sosyal medya yazışmalar katlanarak arttı. Kız istemeler ve akraba ziyaretleri düğünler ve birçok faaliyetlerimiz sosyal medya üzerinden daha da yoğunlaşarak arttı DİJİTAL DÜNYA başladı.

Siparişlerimiz internet altyapılar üzerinden istenir oldu. Tüm finansal işlemlerimiz elektronik temassız işlemlere kaydı. E ticaret katlanarak arttı. Yani tam istedikleri gibi basın ve internet üzerinden sürekli KORKU pompalayarak, mesafeli bir sosyal yapıya DİJİTAL DÜNYA hızla ve zorla girmiş olduk.

Evlere kapanan bizler, Bilgisayar ile zorunlu olarak baş başa bırakıldık. Bir anda İnternet ve yazılım uygulamaları gündeme oturdu. Bir an da DİJİTAL Şirketler gelirlerini her alanda katladı. Oyunlar Milyar dolar ile sektöre daha bir canlılık getirdi. Derken video ve film uygulamaları Dijital abonelik yapıya geçerek, 3D uygulamaları, arttırılmış gerçeklik HOLOGRAM Sanal Görüntü uygulamaları ile aldı başını gitti. Daha da yoğunlaşarak her alanda yeni girişimler ile artarak gidilmektedir.

Küresel yapının hedefi yakın gelecekte kendi Merkeziyetsiz yazılım uygulamaları ile BLOCKCHAİN Teknolojisi ağları üzerinden tüm Dünya da KRİPTO DİJİTAL AĞLAR içine insanları mahkum ederek, İnsanlığı tam anlamı ile istedikleri gibi kontrol etmek ve İnsanları DİJİTAL KÖLE haline getirmeyi hedeflemekteler.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR