Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ (3) ; KRİPTO PARA VE BORSA DEMEK DEĞİL, İNSAN MERKEZLİ MEDENİYETİMİZİN İNŞAASI İÇİN GELECEĞİN DİJİTAL DÜNYASIDIR

BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ (3) ; KRİPTO PARA VE BORSA DEMEK DEĞİL, İNSAN MERKEZLİ MEDENİYETİMİZİN İNŞAASI İÇİN GELECEĞİN DİJİTAL DÜNYASIDIR

Bu arada eve kapanan işsiz gençler ve insanlar, alternatif PARA kazanma alanları araştırdıklarında, karşılarında bir sihirli bir dünya gibi duran KRİPTO PARA BORSASI çıktı. Bir baktık Kripto Para alanında Türkiye Avrupa’da lider Dünya ölçeğinde ilk 5 içine giren bir ülke olduk. Çok hızlı bir yükseliş ile bu durum, eve kapanma ile oturarak para kazanma hırsını tetikledi ve herkesi bir anda sardı.

Dijital Dünya özellikle Blockchain temelli KRİPTO PARA ve BORSA alanı, çok hızlı bir şekilde gelişti. Oturarak para kazanma hırsı herkesi bir anda sardı. Alana girenler varlıklarını hiç çekinmeden KRİPTO PARA BORSASINA yatırdılar. Ancak yasal mevzuat altyapısı henüz hazır değil ve güven vermiyordu. Bu durum bilindiği halde yine hızla büyüdü.

Gerekli yasal mevzuat altyapılar çıkınca, bir anda KRİPTO PARA BORSA şirket iflasları gündeme geldi. Birçok kişi varlıklarını, bazı Kripto Borsa şirketleri ile kaybettiler. Hızlı büyüyen KRİPTO PARA BORSA şirketlerine, Düzenleyici Kurumlar ile yasal altyapı gelince, sektör bir şekilde şu an disipline olmaya girdi. Sektör disipline oldukça, sorunlar yine belli bir zamana kadar devam edecektir.

Ancak Türkiye’de KRİPTO PARA üzerinden o kadar çok olumsuz haberler yapıldı ki, bu yapı ve teknoloji den uzak durulmalı yaygarası özellikle kopartıldı. Şu an Dünya’da yaklaşık 7500 yakın KRİPTO PARA birimi var yine Dünya’nın birçok ülkesinde kendi KRİPTO BORSALARI var. Dünya’da yaklaşık 2 Trilyon Dolarlık hacim ile KRİPTO BORSA da alım satım yapılarak KRİPTO PARALAR işlem görmektedir.

Bu artışın en büyük sebebi ekonomik krizler ile tetiklenen, Merkezi işletmelere ve kurumlara olan güvensizliktir. Aynı zamanda eski Dolar eksenli Kapitalist sistemin çökertilme iradesidir. BM temelinde IMF gibi küresel kurumlarca YENİ KRİPTO PARA sisteme geçilme, Küresel Yapının bir şekilde etkin karar almasındandır.

Ekonomik beklentide sistem değişikliğine gidildiği için varlıklar daha çok MADENİ alana ve şimdilik KRİPTO alana kaymıştır. Yakın gelecekte eski Faizli Kapitalist sistem çökecek olup, tüm hazırlıklar YENİ FAİZLİ KRİPTO KAPİTALİZM e bir şekilde geçilecektir. Şu an Dünya’da yoğun bir şekilde güç mücadelesi ve sistem değişikliği mücadelesi her alanda devam etmektedir.

BLOCKCHAİN Teknoloji uygulaması olan KRİPTO PARA ve KRİPTO BORSA işlemleri, o kadar çok hızlı Dünya’da gelişti ki birçok ülke daha yeni yeni yasal mevzuat altyapıları ile sektörü disipline etmeye çalışmaktalar. Ancak bu durum yasal altyapısı henüz hazır olmayan tüm Dünya’da, bu alana varlıklarını yatırarak zengin olma hayali kuran küçük yatırımcıları yakın gelecekte çok zor duruma düşürecektir. Bu alana yatırdıkları varlıklar bu geçiş aşamasında maalesef kaybederek o ülkeye büyük bir ekonomi sorun ve sıkıntı alanı bırakacaktır.

Küresel yapı bir yandan BLOCKCHAİN Teknolojik altyapısını kurarken, bir yandan küçük yatırımcılara sosyal medya ve basından iştah kabartıp onları sürekli sektöre cezbederek çekmekteler. Eğer Kripto sektörü disipline edilmez ise tam onların istediği gibi sorunlu bir şekilde bırakılmaya devam edilirse, İlgili ülkelerin küçük yatırımcıları varlıklarını sürekli kaybedecekler ve varlıklarını eriyerek o ülkeyi de güçsüz bırakacaklardır. Bunun yanında bir yandan da bu KRİPTO PARA ve BORSA altyapıda sorun alanları üreterek bu alana girecek diğer girişimcilere de bir yandan bu teknoloji den uzaklaşmaları da bir şekilde sağlamayı hedeflemekteler.

Bizler özellikle yakın gelecekte etkisi daha da artacak BLOCKCHAİN teknolojisinden bu olumsuz durumlar yaşandı diye kesinlikle uzak duramayız asla böyle bir hata yapamayız. Tam tersi bizler için çok önemli bir Teknolojik yapıdır. Blockchain sadece Kripto Para ve Borsa demek değildir. Para sadece önemli bir uygulamasıdır bunun yanında daha birçok sektörel uygulama alanları vardır.

Küresel yapı kendi altyapısını güncel yaşama her alana bu teknoloji ile hızlı bir şekilde geçirirken, Bizlerde kendi altyapılarımızı aynı şekilde bu teknoloji ile hızla yaşama vakit kaybetmeden her alanda geçirmeliyiz.

Küresel güç mücadelesi verilen bir dönemde, Küresel yapı YENİ FAİZLİ KRİPTO KPİTALİZM sisteme geçmektedir. Bu sistem değişikliğinde bizde kendi İNSAN merkezli Kadim TÜRK ve İSLAM Medeniyetimiz temelinde FAİZSİZ olarak bu geçiş aşamasını ULUS MERKEZLİ YAPI da DEVLETİMİZ temelinde kendi KRİPTO ALTYAPI AĞLARIMIZI kurarak kendi sistemiz ve uygulamalara acilen geçmeliyiz.

Sevgi, Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 770 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR