Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

En tehlikeli virüs fırsatçılar

En tehlikeli virüs fırsatçılar

Tüm dünyayı etkisi altına alarak birçok insanın ölümüne sebep olan korona virüsünün maalesef ülkemize geldi. Tüm dünyayı kasıp kavuran, virüs yüzünden ölüm sayılarının bir hayli olduğu ve gerçek anlamda artık ciddiye alınması gerek bu virüsün Türkiye’ye girmesiyle başka virüslerde tam anlamıyla türedi. Bence ne olduğu hepimizin aklına az çok geldi.

Fırsatçılar… Ee tabi başka kimler olacaktı.

Tam olarak kasap et, koyun can derdinde olayının canlı örneği olduk.

Fırsatçılar, virüslerin en zararlısı. İnsanların can derdine düşüp çılgınlarca kolonya ve dezenfektan alma dönemine girmiş olmasıyla dezenfekte ve maske fiyatları da aynı çılgınlıkta arttı.

Burada bahsettiğimiz fiyat artışı öyle 5-10 liralık artışlar değil, bariz şekilde krizi fırsata çevirmeye çalışmak üzere yapılan artışlar. 20 liraya satılan ürün 150 olmuş. Siz parası olmayan insana önemsiz kal öl diyorsunuz. Sabun, kolonya, maske, dezenfektan daha nelere gelecek bu çılgın fiyat artışları çok merak ediyorum doğrusu.

Gerçekten asıl virüs, bu fırsatı kollayan fırsatçı insanlardır.

Birde bu kontrolsüz, korku ile önlem almanın alışveriş kısmı var. Birçok ilde insanlar tam anlamıyla birçok marketin raflarında tek ürün bırakmamış. Olayın nasıl ilerleyeceğini kestiremeyip önceden önlem almak istiyor insanlar ne kadar doğru, ne doğru gerçekten bilemiyorum. Bir belirsizlik içindeyiz korku filmi gibi.

Bu gözler bir alışveriş sitesinde makarnanın 15,25’na satıldığını gördü arkadaşlar. Anlatmak istediğimde tam olarak budur.

Şu içerisinde bulunduğumuz riskli dönemde yapılması gereken şeyler uzmanların ve yetkililerin uyarılarına kulak vererek önemlerimizi almak olduğunu düşünüyorum. Aşırıya kaçtığımız her anın bir kaosa dönüşeceğini unutmayalım.

Bu yazı toplam 21906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR