Güzide Kasim

Güzide Kasim

Erken Seçim mi?

Erken Seçim mi?

Aceleniz neydi ? Neyi neden kaçırıyorsunuz? Seçim tarihi belli oldu. Ne kadar güzel… Hani şu dönem seçime gitmek ülkeye zarar verirdi. Hani erken seçim millete ihanetti? Ülke olarak ne durumdayız hiç düşündünüz mü?

-Olağanüstü haldeyiz,

-Savaştan yeni çıkmış bir ülke,

-Ekonomik kriz hat safha da,

-Bir yıl önce ÖSYM nin hazırlamış olduğu sınav takvimi var.

***    ****            ***

Olağan üstü haldeyiz diyoruz. Fetö terör örgüt davaları devam ediyor. Ülke içindeki iç barış sağlanmadan seçime gitmek ne kadar güvenli ve tarafsız olabilir?

Suriye-Afrin savaşından yeni çıkmış, şehitlerimizin acısı hale içimizdeyken seçim mi olur?

Evet ekonomik kriz; her gün zam üstüne zam gelirken, bunca işsiz varken, savaşın verdiği ekonomik kriz varken, seçime gitmek güvenli mi ? Dolar 4 TL yi aşmış, Benzin 6 TL ekonomi karşısında nefes alamaz duruma gelmiş millet ne yapsın?

Vergi ve SGK borcu olan şirketlerin nefesini kestiniz.

Çıkan haberlere göre seçimlerde siyasi partilerin alacağı yardım yaklaşık 275 milyon TL. Peki hazine bunu nasıl karşılayacak?

İşte asıl zorluk seçimlerden sonra olacak. Olağan dışı gerçekleşen bu seçimin faturasını yine her zaman ki gibi vatandaş çekecek.

***             ***             ***

Ve en önemlisi gençlerimizin  hazırlandığı ÖSYM ‘nin  taa bir yıl önceden hazırladığı sınav takvimini değiştirmek ne kadar doğru?

Gençlerimizin psikolojileri, Ankara’ ya olan güvenlerini sarsmaya değer mi? Bu sınav takvimini unutacak kadar olağan dışı olan ne? Hani eğitim sistemini düzenleyecektik? Bundan sonra hatalara yer yoktu. Zaten dönem başında eğitim-sınav sistemini değiştirerek çocuklarımızın dengesini bozdunuz. Son yapılanla da  bu kadar da olmaz dedirttiniz. Yine gençlerimiz  ikinci plana atıldı.Yine yok sayıldı.

Ve hiç kimse, hiçbir siyasetçi, hiçbir köşe yazarı bu konuyu dile getirmedi, yazmadı. Herkes” şu siyasi parti böyle yaparsa şu olur, şöyle olursa bu kaybeder” dedi. Hiç kimse geleceğin umutlarını düşünmedi.

Yine herkes kendi derdine düştü. Ve çoktan vekil adaylığı  için  yarışmalar  başladı. Herkes siyasetçi, eminim herkes milliyetçi , halkçı oldu.

Ve bugün bir yerde  okuduğum söz çok hoşuma gitti;

Düğün aceleye geldiyse, gelin hamiledir”

Bu yazı toplam 941 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR