Elvan Göçer

Elvan Göçer

GELİN BİR OLALIM, BERABER OLALIM

GELİN BİR OLALIM, BERABER OLALIM

Hafta sonu Muğla’mızın bir çok ilçesinde farklı etkinlikler gerçekleşti. Zaman kısıtından dolayı ve ilçeler arası mesafeyi de işim içine katarak ancak iki etkinliğe katılım sağlayabildim.

whatsapp-image-2022-11-14-at-16-13-52.jpeg

Cumartesi Datça’da gerçekleşen Datça Haber Gazetesi 15. yıl dolayısıyla yapılan gala programına katıldım. Geceye katılım sağlayan davetli basın mensuplarının duyumlarına göre CHP heyetinin davete icabet etmeme kararı aldıkları iddialarına inanamadım. İlçede 15 yıldır istikrarlı bir şekilde süreli yayın yapan bir basın kurumuna siyasi tepki vermelerine anlam veremedim. hele heleki seçim arefesine girdik dediğimiz şu zaman diliminde bir belediye başkanının bile katılım sağlamaması oldukça düşündürücü. Muğla’nın ilçeleri arasında sosyal medyasını en aktif kullanan Datça Belediyesi basın biriminden dahi kimsenin olmaması dikkatlerden kaçmadı. Ben de medya grubumuzun genel yayın yönetmeni olarak Datça Haber Gazetesi ekibini tebrik ediyor istikrarlı çalışmalarında başarılar diliyorum.

whatsapp-image-2022-11-14-at-16-13-51.jpeg

Pazar günü ise şirin sahil bölgemiz Ören’de vatandaşlarımızın hala deniz sefalarının sürdüğünü görmek memleketimizle ne kadar övünsek azdır dedirtti. Bu memleketi sevmek için bir kez daha çok neden olduğunu hatırlattı. Martıların ve dalgaların sesinden ayrılmak zor olsa da Milas’tan duyulan davul zurnanın sesi cazip geldi. Kendimi Atapark Meydanı’nda Çomakdağlı kadınlarımızın saçlarına zeytin dalından taç yapmış çevre illerden gelen misafirlerimizin ve üreticilerimizin arasında bulduk. Geçen yıllardaki zeytin hasat şenliklerine kıyasla bu seneki organizasyonun daha renkli ve daha çok halkın katılımından oluşan bir etkinlik olduğunu gözlemledim. Bürokrasiden uzak daha çok üreticinin ve vatandaşın sesinin duyulduğu, zeytin güzeli yarışması, ev yemekleri yarışması gibi etkinliklerle şenliğin zenginleştiğini görmek içimizi ısıttı.

Ancak protokol katılımının Milas Kaymakamı ve Milas Belediye Başkanı dizeyinde kalması da dikkat çekti. Zira geçtiğimiz yıl Muğla’nın TBMM ‘de temsilini üstlenen parti ayrımı gözetmeksizin tüm vekillerimizin, şehrin yöneticilerinin katılım sağladığı kadrajlarımıza yansımıştı. Bu sene Zeytin ve Hasat Şenliğinin protokol katılımı yönünden öksüz bırakıldığını görmek bir Muğlalı olarak, Datça’nın şimdi mahallesi daha önce köyünden yetişen bir kadın olarak içimi burktu. Tüm bu eksikliklere rağmen, vatandaşların yoğun katılımları ile renklenen,  Milas’ın tanıtımına katlı sağlayan, önemli organizasyonda emeği geçen herkese bir Muğlalı olarak teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısı nedeni ile hasat şenliğinin kapanış konseri gerçekleştirilemedi. Terörün her türünü lanetliyor, patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden yaralılarımıza acil şifa diliyorum.

Gönül ister ki; ortak paydamız olan Muğlamız ve ülkemiz için birlik ve beraberlik içinde dosta düşmana karşı bir arada olabileceğimiz tüm programlarda buluşalım, dosta güven düşmana korku salalım.

Sevgiyle…

Bu yazı toplam 2044 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR