Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

KONGREDE GÖZÜMÜZE TAKILANLAR

KONGREDE GÖZÜMÜZE TAKILANLAR

AK Parti 7. Olağan Muğla İl Kongresi Kışla mevkiindeki Menteşe Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongreye, Muğla’daki gelişmeleri uzun yıllardır takip eden gerek bir basın mensubu, gerekse de basın meslek kuruluşu başkanı olarak davetliydim.

Bir gazeteci olarak yaşanan gelişmeleri doğru ve objektif olarak kamuoyuyla paylaşmanın görevimiz olduğunu sürekli hatırlatanlardanım.

Bu nedenle AK Parti kongresinde gözüme takılanlara şöyle bir göz atalım isterim.

Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ankara kurmayları olarak Muğla’daydı.

1 dakikalık diye anons edilip, yaklaşık 20 saniye süren saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız salonu dolduranlarca okundu.

Takdim için mikrofona gelenler, sadece siyasal katılımcılara yönelik “hoş geldin” de bulunurken, davete icabet eden misafirler akla gelmedi. Mesela STK temsilcileri.

Divan heyetinin zaman zaman adaylardan Kadem Mete lehinde delegesyon gibi alkış tutmaları dikkatlerden kaçmadı.

Muğla ile aynı anda Bursa, Antalya ve Adana illerinin de kongreleri vardı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan canlı konferans yoluyla kongrelere hitapta bulundu.

Muğla’daki salon coşkusu, diğer üç ilin kongre coşkusunun yanında azdı. Divan Başkanı İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya zaman zaman salonu coşturmaya çalıştı.

Hafta içi basın için akreditasyon uygulaması olacağının belirtilmesinden sonra ismini yazdıran bazı basın mensuplarının akreditasyon listesinde yer almadıkları gözlendi.

Sayın Cumhurbaşkanının kongre yapılan illerden özellikle Bursa, Antalya ve Adana’da partisinin yönetim kademelerinde bulunmuş isimleri takdim etmesi için kendisine verilen listelerde, mevcutların dışında eski partili isimleri de takdim ettiği gözlendi.

Aynı takdim Muğla’da olmadı. Sayın Cumhurbaşkanına verilen isim listesinde diğer illerin aksine eskilerden Seyfi Terzibaşıoğlu ile Nihat Öztürk’ün isimlerine yer verilmeyip, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından takdim edilmemesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ittifak ortağı Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın da adını seslendi.

Yine Sayın Cumhurbaşkanının Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’a “bey” olarak takdim etmesi de salonu gülümseten bir anı olarak güne damgasını vurdu.

Kurtulmuş ve Canikli kongre seçim ortamına girmeden salondan ayrıldı.

Konuşmalarda daha çok CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunuldu.

Seçim zamanı geldiğinde Divan heyetince listeler kontrol edildi.

Adaylardan Kadem Mete’nin listesi divan heyetince kabul edilirken, diğer aday Elvan Göçer’in listesi, oy pusulasında tespit edilen bir eksiklikten dolayı kabul edilmedi.

Bu gelişmeyle kongreye tek liste ile gidileceğini usta bir manevrayla ilan eden Divan Başkanı Mahmut Atilla Kaya, anonsuyla birlikte salondan dışarı çıktı.

Malum günlerdir Elvan Göçer’i kararından vazgeçirmeye çalıştığını duyuyorduk.

Adaylığı kabul edilmeyen Elvan Göçer, bu duruma, “1,5 metrelik kadından korktular” diye tepki gösterdi.

Bazı delegeler ise, 50 kişilik yönetim listesine 25 kişilik yedek liste hazırlandığı gerekçesiyle Bodrum İlçe Kongresinin iptal olduğunu hatırlatarak, Kadem Mete’nin yönetim listesindeki yedek listenin de 25 kişiden oluştuğunu belirtti ve “Bunların hangisi yasal” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Eksiği, fazlası günün özeti diyebilirim.

Türk siyasetinde özellikle son dönemlerde alışılagelmiş görüntüler ve her bir hamlenin mubah görüldüğü bir siyasi kongre de bu şekilde sonlanmış oldu.

Bu yazı toplam 915 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR