Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

KÖTEKLİ’DEKİ LİSELERİ KUSURSUZ VE GÜVENLİ HAZIRLAYALIM

KÖTEKLİ’DEKİ LİSELERİ KUSURSUZ VE GÜVENLİ HAZIRLAYALIM

Eğitimde sorunlu bir il değiliz.

Bilakis İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özellikle okulların fiziki yapısı ve eğitim kalitesine yönelik hassasiyetini bilenlerdenim.

En azından bu çalışmaların iyi niyetle ortaya konulduğundan hiç şüphemiz yok.

Ancak zaman zaman öğrenci velilerinin bazı serzenişlerine de şahitlik ettiğimiz gibi bizlerle bilgilendirme anlamında iletişime geçmişlikleri de vardır.

İşte o bilgilendirme ve beraberinde oluşan serzenişe örnek bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

Bilindiği üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından “81 ilde 81 okul” projesi kapsamında Menteşe’nin Yeniköy Mahallesi’ne TOBB Fen Lisesi inşa edilmişti.

6 Bin 110 metrekare alana yapılan ve 16 derslikle 480 öğrencinin eğitim alacağı lise, öngörüldüğü sürede tamamlanarak, eğitim-öğretime hazır hale getirildi.

Bu anlamlı proje için TOBB’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Dolayısıyla yeni bir fen lisesine sahip olurken, fen lisesi olarak hizmet veren ve yine aynı bölgede olup, boşaltılan önceki okulun da Menteşe Anadolu Lisesi olarak hizmete açılmasının planlandığını öğrendik.

Ancak söz konusu okulun yatılı öğrencilerin kalacağı bina, yemekhane ve spor salonunun henüz yapılmadığı konuşuluyor.

Bunların yanı sıra, Fen Lisesi yeni binasına kademeli olarak öğrenci alacak. Edindiğimiz bilgiye göre, bu yıl ilk olarak 9. sınıflar, daha sonraki yıl 10, 11, 12 şeklindeki bu taşınma, senelere serpilerek, tamamlanmış olacak.

Öte yandan, Menteşe Anadolu Lisesi de yine Fen Lisesi’nde olduğu gibi peyder pey öğrenci alacak. Yani bu yıl 9. sınıf öğrencilerini almaya başlayacak ve kademeli olarak kurulumunu tamamlamış olacak.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, okulların bulunduğu bölgede çevre düzenlemesinin 15 güne kadar hazır hale getirilmesi beklenirken, okulun bahçe sınır ve duvarlarının daha tamamlanmadığını tespit ettik.

İşte böyle bir ortamda 9. sınıf Fen Lisesi öğrencileri yeni binaya, Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri de boşaltılan eski Fen Lisesi binasında öğretime başlamaya çalışacak.

Belki biraz kafanız karışmış olabilir. Bu kurulumların tamamlanma aşaması biraz sancılı olacak gibi görünüyor.

Veliler de bu sancıyı erken fark etmiş durumda.

300 civarında yatılı kısmı olan Fen Lisesi’nin yemekhaneleri ile okul arasının yaklaşık 450 metre mesafede olduğu, güvenlik olmadığı ve yatılı öğrencilerin kış şartlarında söz konusu bu mesafeyi günde 2-3 kez gidip gelmek zorunda kalacağından kaynaklı sorunların yaşanacağından endişe ediliyor.

Bir başka sorun da malum o bölge, bugünkü haliyle kozmopolit bir üniversite bölgesi aynı zamanda.

Malum toplum olarak, bir Kötekli travması yaşadığımız gerçeğini de unutmamak gerek.

Dolayısıyla bölgenin çok güvenli olduğunu söylemek de mümkün değil.

Yani risk taşıyor.

Bütün bu sözünü ettiklerim velilerin kaygılarını içeriyor.

Elçiye zeval olmaz. Ayrıca sadece elçilik değil, konu eğitim olduğu için kamu yararı taşıdığı da ortada.

Eğitimimizi ilgilendiren konunun, bu hafta Muğla Valiliği’nde taraflarıyla masaya yatırılacağı bilgisine ulaştık. O toplantıdan çıkacak ve alınacak kararları yine bu köşeden aktaracağız.

Umarız, söz konusu okullarımız, velilerin yüreğine su serper nitelikte, her türlü altyapısı ve güvenliği geliştirilmiş, sorunsuz bir eğitim-öğretim yılını karşılar hale getirilir.

Kısacası, Kötekli’deki liseleri sorunsuz ve kusursuz eğitime hazırlayalım.

Tabi güvenliği de cabası…

Bu yazı toplam 1839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR