Güzide Kasim

Güzide Kasim

Muğla’da Siyaset, Çıkmaz Sokakta…

Muğla’da Siyaset, Çıkmaz Sokakta…

Siyasi partilerdeki sıkıntı gün geçtikçe artıyor. Gerek CHP gerekse Ak Parti çevresinde bu sıkıntılar krize girmeye başladı. Ak Partinin büyük şehir için aday bulamaması CHP de ise adayların çok olması ama hala açıklanmaması sıkıntı yaratıyor. İnsanlarda artık teşkilatlardaki belirsizliği ve krizin farkındalar.

Bence Ak Partideki sıkıntı ise baya büyük. Çünkü genel seçimlerde Muğla’da az bir oyla üçüncü milletvekilliğini kaçırmıştı. Kaldı ki iktidar partisinin Muğla da büyükşehir için aday bulamaması veya kimsenin adaylık başvurusunda bulunmaması vahim bir durum. Muğla Ak Parti il başkanlığı yönetimi ve teşkilat kendini sorgulamalı. Nedenleri ve niçinleri biraz da kendilerinde aramalı.

***                       ***                       ***

Ak Parti İlk önce İskender Gencer’i aday gösterip sonra Sayın Gencer’in Ankara yolundan dönmesi ayrı bir handikaptı. Nitekim hafta sonu istifa etmesi beklenirken İskender Gencer’in “ben yokum” der gibi istifa etmedi. Ve dik duruşunu sergiledi.

Ancak istifa Muğla Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi  Feyzullah Gülada ‘dan geldi. O da Datça Belediye Başkan Adaylığına gösterildi. Ak Parti Muğla Büyükşehir İçin aday bulamıyorken; Sayın Gülada’yı büyükşehir için aday gösterebilirdi. Tabi ki Datçalı biri için, Datça’dan aday olmasından daha normal bir şey olamaz. Yalnız bu kişi yıllardır Muğla’da hizmet vermiş Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yöneticilik yapmıştır, hatırlarsanız Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin inşaatı devam ederken küçük çapta bir yangın çıkmıştı. O dönem yangınla ilgili çok şey yazılmıştı. Ama Sayın Gülada spekülasyonlara yer vermeden işinin başında tüm gücüyle çalışmaya devam etti ve şu an hizmet veren binanın yapım işi tamamlandı. Taşınma sırasında da” yok şu gün hizmet verebiliriz, yok şu birimler taşınma dolasıyla hizmet veremeyecek” demedi. Krize fırsat vermeden hizmete devam etti.

Ve görevi sırasında yönetiminde bulunduğu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili her hangi bir olumsuz haber çıkmadı.

Yani demem o ki!  Ak Parti Genel Merkezi ve Muğla Teşkilatı aday bulmakta zorlanıyorken böyle bir fırsatı değerlendirmeliydi.

***                       ***                       ***

İşte Ak Parti tam bunları yaşarken CHP çevresinde de olaylar çok farklı değil ama CHP aday adayları krize fırsata çevirmesini çok iyi biliyorlar. Aday adayların en son sosyal medya da yayınladığı fotoğraflarla “biz de rekabet yok yarış yok hangimiz aday olursa olsun hizmet için varız “ diyorlar. Yani halkın duymak istediklerini, halkın görmek istediği tabloyu çok iyi sergiliyorlar.

***                       ***                       ***

Valla Ak Partini işi biraz zor gibi görünüyor. Her ne kadar Seyfi Terzibaşıoğlu’nun ve Hasan Özyer’in adı geçse de; Ak Parti Genel Merkez tarafından ya da adı geçen Seyfi Terzibaşıoğlu, Hasan Özyer tarafından olumlu bulunsaydı şimdiye kadar bu isimler açıklanırdı diye düşünüyorum.

Sanırım en sonunda Ak Parti ittifak yaptığı MHP ‘den bir aday çıkarır ve MHP’yi desteklediğini söylerler. Sonunda da seçimi kaybedince topu MHP’ye atarlar.

Ya da hiç olmadı Muğla Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete  “Muğla Büyükşehir Adayı benim” der. Ve  sahalara çıkar….

Muğla da siyasi çıkmaz biter mi bilmem ama biz daha çok yazarız.

Bu yazı toplam 746 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR