Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

ÖNCE KENDİNİZE GÜVENİN Gün Geldi Çattı

ÖNCE KENDİNİZE GÜVENİN Gün Geldi Çattı

2 milyon 381 bin 590 gencin başvuru yaptığı YKS – Cumartesi – Pazar 2 oturumda gerçekleşecek.

Birinci oturum TYT için 2 milyon 381 bin 590 aday, AYT için 2 milyon 19 bin 664 aday, YDT i.in 131 bin 448 aday başvuru yapmıştır.

Tarihsel sürece baktığımızda 2011 den buyana yüksek öğretime geçiş sınavına başvurular her yıl 100 bin civarında artış göstererek bugün ki rakama ulaşmıştır. Yaklaşık 2 milyon 400 bin genç. Cumartesi – Pazar geleceğine şekil vermenin sınavını, öğretim yılı içinde çalışmalarının semeresini alacak.

Peki sınavda başarıyı yakalamak için süreci 3 aşamalı olarak incelemek lazım.

  • Sınava hazırlık sürecinde yapılması gerekenler: (lise eğitim hayatı boyunca yaptığınız çalışmalar. Gerekenleri yaptıysanız hiç endişelenmeye heyecanlanmaya gerek yok. Öğrenilmiş çaresizlikten kurtulun)
  • Sınav öncesi yapılması gerekenler: bugün ders ders çalışmayın dinlenin düzenli uyuyun, beslenmenize dikkat edin.
  • Sınav anında yapılması gerekenler: öncelikle ilk kez sınava girmiyorsunuz. Siz zaten bunu yıllardır yapıyorsunuz, böylece heyecanınızı yenmiş olacaksınız. Zamanı doğru kullanmak için en çok bildiğiniz, başarılı olduğunuz derslerden başlayın, ders içinde de net bildiğiniz soruları cevaplatın. Sorunun tamamını dikkatli okuyun. Şıklarda kaydırma yapmamaya dikkat edin. Bu genellikle heyecanınızla ilgilidir.

Beslenmenin yanında sınav öncesi narenciye esansı içeren parfüm, deodorant kullanmanın çağrışımı hızlandıracağı, güçlendireceği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Limon çiçeği, portakal çiçeği kokusu kullanmak başarıda önemli rol oynayacaktır.

Sınav yerine mutlaka zamanından 15-20 dk. önce gitmelisiniz.

Geciktiğiniz her bir dakika sizin sınav da stres, heyecan yaşamanıza neden olacaktır.

Cumartesi günü gireceğiniz sınav (TYT) Türkçe – Sosyal Bilimler – Temel Matematik – Fen Bilimleri derslerini içeriyor. Normal dersleri takip etmiş, kaytarmamış, biraz sorumluluk duygusu  yaşayan her liseli gencin başarılı olacağı bir sınav.

Pazar günü gireceğiniz sınav (AYT) alan yeterlilik sınavı sizin için 4 yıllık lisans programına yerleştirileceğiniz sınav.

Cumartesi sınav sonrası kendinizi nasıl dinlenmiş hissediyorsanız öyle dinlenin.

Pazar günü yapılacak oturumda aynı şekilde sınav yerine zamanından önce gitmek, heyecanınızı yenmek, rahat edebileceğiniz dikkat çekmeyen giysi, ayakkabı giymek, her dersin / testin sorularını dikkatli ve sonuna kadar okumak, cevap anahtarında isim ve diğer bilgilerin kodlanacağı alanı unutmamanız, başarınızı arttıracak.

Başarının yolu kendinize inanmaktan geçer.

Bu yazı toplam 653 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR