Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

SAYIN VALİ, KÖTEKLİ KONUSUNDA “ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK” DEDİ

SAYIN VALİ, KÖTEKLİ KONUSUNDA “ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİK” DEDİ

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı dün gazeteciler cemiyetleri ile Menteşe’deki basın kuruluşlarını iade-i ziyarette bulundu.

Ayrıca Göçer ailesinin Muğla, Muğla Haber, Muğla Postası ve Muğla TV’den oluşan 3 gazete ve 1 televizyon kanalını şehrimize kazandırmasıyla ilgili de “hayırlı olsun” inceliği gösterdiği de bir ziyaretti.

Sağ olsun Sayın Vali ziyaretlerine, kurulduğu tarihten bu yana 30 yılını geride bırakan Muğla ilinin en köklü basın meslek kuruluşu olan Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla yayın grubuyla başladı.

Kendisine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Sayın Tavlı Muğla’da göreve başlayalı neredeyse 3 ay oldu. Bu geçen süredeki izlenimimiz Sayın Valinin iletişime ve önerilere açık olduğu.

Bu açıklık elbette karşındakini dinlemekten geçiyor.

Muğla valilerini hep sevmiştir. Genellikle Muğla’da görev yapan valiler hep hafızalarda yer etmiş ve hatırlanmışlardır.

Sayın Tavlı’nın da bu iletişim yönüyle ilimizde görev yaptığı süre içinde önemli bir yere sahip olacağına ve adından söz ettireceğine olan inancımız tam.

Bu tür ziyaretler adı üstünde nezaket ziyaretleridir ancak Sayın Tavlı, tarzıyla bu ziyaretleri nezaket adıyla sınırlandırmayıp, gerek basının gerekse Muğla için sorun teşkil eden konuların da ele alınmasına olanak tanıyor.

Çünkü dinliyor.

“Şimdi sırası mı?” demiyor.

Bizler de demediğini yaklaşık 3 aylık sürede pekiştirince, Muğla için sorun teşkil eden konuları da konuşma fırsatı bulabiliyoruz kendisiyle.

Bu nedenle de Sayın Valinin ziyaretinde pek tabi konu, geçtiğimiz günlerde Menteşe Kaymakamı Sayın Caner Yıldız’ın beyanatıyla haberleştirilip, kamuoyuna “düğmeye basıldı” şeklinde yansıtılan Kötekli konusuna geldi.

Yani Sayın Vali’ye ilin en yetkili kişisi olarak, Kötekli ile ilgili görüşlerini ve Kötekli için ne yapılacağını sorduk.

Biz bu soruya cevap almaya hazırlanırken, aynı gün, birkaç saat sonra yine Kötekli’de meydana gelmiş bir olayla, kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı bıçaklayarak ölümüne sebep olan katil zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu hakim karşısına çıkacaktı.

Yani konunun açılması bir yerde de isabetli bir zaman dilimine rast gelmiş oldu.

Sayın Vali sözlerine “Kötekli konusunda düğmeye basıldı” diyerek başladı.

Ve ardından Kötekli’deki sorunla ilintili olduğunu düşündüğü fikrine kapıldığımız barınma konusundaki yatırımlardan söz ederek, şunları söyledi:

“Yurt sorunu yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Gençlik Spor Bakanlığı’mızca, Üniversite Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu bölgede yurdumuz yapılıyor. Ayrıca Uluslararası Gençlik Merkezi’nin orada Vakıfların bir arazisi var o arsayla ilgili de bir çalışmamız var. 3 bin kişi kapasiteli bir çalışma ile adım atacağız inşallah. Orası gençler için çok uygun olacak.”

Elbette sözü edilen yatırımlar, barınma sorununun çözümüne yönelik bir gelişme olarak görülebilir bu ama bu yatırımların Kötekli’nin güvenlik ve huzurunu sağlamadaki etkinliğinde kısmi kalacağı gerçek.

Beraberinde ekledi Muğla Valisi Orhan Tavlı, “İlçe Kaymakamı ve emniyetle irtibat halindeyiz ve sürekli çalışmalar devam ediyor. İl kapsamında da Valilik olarak bu çalışmalara her zaman destekçiyiz. Önceliğimiz güvenlik. Güvenlik ve huzur olmadan ne ticaret, ne turizm ne de tarım olur. Zamanımızın yüzde 40’ını güvenlik ve huzur arayışımıza ayırıyoruz. Güzel dokunuşlarla her şeyi en kısa zamanda toparlarız.”

İşte bu söylem önemliydi: “Önceliğimiz güvenlik”

Çünkü Kötekli, kentin güvenliğini tehdit ediyordu.

Derdimiz de tam olarak buydu.

Sayın Vali haklıydı, güvenlik ve huzur olmadan ne ticaret, ne turizm ne de tarım olabilirdi.

Bu sözü edilenler Muğla ilinin olmazsa olmazlarıydı.

Sayın Valinin güzel dokunuşlarla her şeyi kısa zamanda toparlayacakları yönündeki ifadeleri bizlere umut saçtı.

Artık hiçbir insanın Kötekli’den kaynaklı sorunlardan ötürü burnunun bile kanamasını istemiyoruz.

Devletin bu konuya el atması iyi oldu.

Asıl merak ettiğimiz güzel dokunuşlar sonuç vermezse, radikal kararlar gündeme gelir mi?

Ya da, kamu vicdanı güzel dokunuşlarla mı, radikal kararlarla mı rahatlar?

Süreci izleyip görelim.

Bu yazı toplam 1388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR