Güzide Kasim

Güzide Kasim

Sınavın Ardından…

Sınavın Ardından…

Malum hafta sonu üniversite sınavı yapıldı. Bende bir anne olarak benim de heyecanım, gururum vardı. Gittiğim okullarda şöyle bir etrafa gözleme fırsatım oldu.

Gençlerimiz çok bilinçli ve kendinden eminler. Ebeveynler daha bilinçli ve eğitimli…

Anne-babalar diğer öğrenci velileriyle bekleme sürecinde güzel dostluklar edindiler. Resmen kader birliği yapmışlar gibi karşılıklı destek oldular. Dua okuyanlara eşlik edenler, beraber kahve içip sohbet edenler oldu. Yarış yoktu, kıyaslama yoktu,  destek vardı. Biliyorlar ki her çocuk kendine özel…

***             ****            ***

Ve diğer dikkatimi çeken şey;

Muğla’da özel kliniği olan psikolog Dilek Taşkıran’dı. İlk tanıştığımız da öğrenci velisi zannettiğim bu mükemmel kişi meğer aylardır destek ve danışmanlık yaptığı öğrencileri yalnız bırakmamak için gelmiş. Kendini, mesleğini ve danışmanlık yaptığı kişilere öyle çok adamış ki yanında olamadığı, yetişemediği kişilerle telefonla konuşup moral veriyor, destek oluyor.

Diğer beni etkileyen kişi ve kurum Final Temel Lisesi yönetimi ve değerli öğretmenleri; her okula öğrencilerine destek ve motive için öğretmen görevlendirmiş ve öğretmenlerimiz sabahın erken saatlerinde okulların bahçesinde öğrencilerini beklemeye başlamışlar. Bu çok değerli öğretmenlerimiz çocukları kendi çocukları gibi öyle benimsemişler ki; öğrencileri salona giriş saatine kadar beklediler ve onları tek tek kucaklayarak gönderdiler.

Gençler için inanılmaz bir onur ve motive olduğunu karşıdan bakılınca rahatlıkla görebilirsiniz.

Ne kadar şanslılar diye düşünmeden edemedim…

***             ***             ***

ÖSYM’nin gençlere son dakika golüne rağmen, sistemin son dakika değiştirilmesine rağmen ve kervanın yolda düzülmesine rağmen gençlerimiz çok iyiydi. Yarış yok, birbirlerine destek vardı. Kibir yok, mütevazılık vardı. Birbirlerine başarılar dilerken bile içtendiler. Sınav sonrası morali bozuk çıkan arkadaşlarına teselli, destek vardı.

Birbirlerine sevgiyle kucaklaşma vardı.

Evet, gençler; sınavınız nasıl geçerse geçsin, sizler insanlık sınavından, hoşgörü ve birbirinize saygı sınavından geçtiniz.

Evet, gençler, iyi diploma önemli olabilir ama kazandığınız bu insanlık, saygı ve adalet sınavının önüne hiçbir şey geçemez.

Sizler Atatürk’ün gençlerisiniz ve size güvenmenin ne kadar doğru bir davranış olduğunu bir kez daha kanıtladınız.

Sizler Türkiye Cumhuriyeti gençlerisiniz güvenimiz tam yolunuz da, bahtınız da açık olsun…

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti size emanet.

Bu yazı toplam 1447 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR