Dolmabahçe’de Teşekkürle Başlayan Görüşme, Su Formülüyle Bitti
Bodrum’a ne zaman, nasıl su geleceği üzerine yazılar yazarken bir anda “Muğla’nın ağabeysi” ilan edilen bir isim çıktı karşımıza: Prof. Dr. Aydın Ayaydın.
AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayaydın, geçirdiği bypass ameliyatının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı teşekkür ziyaretinde, siyasetin gündemini bir anda Bodrum’un susuzluğuna çevirdi.
Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen görüşmeden öyle sıradan bir “geçmiş olsun” değil, adeta “baraj gibi bir müjde” çıktı.
Ayaydın, Bodrum’un akmayan musluklarını gündeme taşıdı; MUSKİ’nin kayıtsızlığına dikkat çekti. DSİ tarafından yürütülen ve Ayaydın’ın seçim vaatleri arasında bulunan Sandras Barajı ile Bodrum Barajı projelerinin önemini Cumhurbaşkanı’na bizzat anlattı.
Yani kalp damarlarını açtıran Ayaydın, bu kez Bodrum’un su damarlarını açmak için kolları sıvadı.
Teşekkür Ziyareti, Su Brifingine Dönüştü
Aslında Dolmabahçe’deki buluşma tamamen “şükran” içindi.
Ancak Aydın Ayaydın, hem sağlığı hem de memleketi için aynı titizlikle düşünen bir isim olduğunu bir kez daha gösterdi.
Teşekkürle başlayan ziyaret, kısa sürede Bodrum’un susuzluk dosyasına dönüştü.
Ayaydın, Cumhurbaşkanı’na “Bodrum ve Menteşe’nin uzun vadeli su ihtiyacı” için geliştirdiği formülü anlattı.
Kısacası, bypass ameliyatından çıkan Ayaydın, Bodrum’un su basıncını artırmak için Ankara’nın kapısını çaldı.
Muğla’nın Ağabeysi Boş Durmuyor
Muğla’da herkesin “ağabey” diye andığı Ayaydın, bu unvanı yalnızca yaşıyla değil, sorumluluk duygusuyla da hak ediyor.
Sağlığına kavuşur kavuşmaz, kişisel teşekkürünü kamu yararına dönüştürmesi bunun en somut göstergesi.
Belli ki Ayaydın, Bodrum’un musluklarından su akmadıkça rahat edemeyecek.
“Benim kalbim düzeldi ama Bodrum’un damarları hâlâ tıkalı.” der gibi bir mesaj verdi Dolmabahçe’de.
Dolmabahçe’den Bodrum’a Bir Damla Umut
Ayaydın–Erdoğan zirvesi, sadece bir nezaket buluşması değil, Bodrum’un su kaderine dokunan bir görüşme olarak tarihe geçti.
Şimdi Bodrumluların merak ettiği soru şu:
“Tabii ki kısa vadede değil ama ilerde… acaba musluklardan gerçekten su akacak mı?”
Ama şu kesin:
Dolmabahçe’den Bodrum’a bu kez bir teşekkür değil, umut aktı.
Muğla’nın ağabeysi, kalbini onardı; şimdi sıra Bodrum’un su damarlarında.
Tandoğan Uysal
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.