Hasan Telli

Hasan Telli

CHP’de Son Tango

CHP’de Son Tango

Siyasette hızlı ve sıcak günler başladı. 31 mart seçimlerine 72 gün kala ilçelerde ve büyükşehirde aday isimleri bir yandan netleşirken bir yandan da kafa karıştırmaya başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde CHP üç ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı. Yatağan ve Ortaca’da görevde olan belediye başkanları H.Haşmet Işk ve Hasan Karaçelik tekrar aday gösterilmezken yerlerine Halil Arslan ve Mehmet Sertkaya aday gösterildi. Köyceğiz ilçesinde ise İlçe Başkanlığı görevinden aday olmak için istifa eden Hüseyin Erol aday gösterildi. Buraya kadar her şey bir seçim öncesi yaşanması muhtemel senaryolar. Ancak CHP üç büyük ilçede ise hala adaylarını açıklamadı. Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde CHP’nin adaylarının kim olacağı yada aday çıkarmayıp İYİ parti’ye mi destek verecekleri netleşmedi.

***

Tamda bu süreçte atanmayan CHP’li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar vatandaş buluşması adı altında seçmenlerle bir araya gelerek tekrar aday olduklarını açıkladı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Ben ve arkadaşlarım 10 yıl önce göreve geldikten sonra da parti rozetini çıkardık ve ayırım yapmadan hizmet ettik. Genel merkezin tutumu bizi buraya getirdi. Ortaca halkı devam diyor devam edeceğim. Halkımızın kararına saygı duymak zorundayım. Birkaç gün içerisinde yol haritamız belli olacak. Kendimizi sizlere emanet ediyoruz” dedi.  Şuana kadar Ortaca’da üç olan belediye başkan adayı sayısı Karaçelik’in bu hamlesiyle dörde çıkmış oldu. CHP’den Mehmet Sertkaya, DSP’den İsmail Can Varol, MHP’den Recep Güneş ve henüz netleşmese de DP’den Hasan Karaçelik aday olacak. En çok adayın yarıştığı ilçe olma özelliğini sanırım bu seçim Ortaca üstlenecek.

***

Marmaris’te ise Belediye Başkanı Ali Acar keskin açıklamalar ile adayım dedi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, halkla buluşma toplantısı düzenlendi. Toplantı yoğun katılım nedeniyle mitinge dönüştü. Başkan Ali Acar, CHP’nin Marmaris Belediye Başkan Adayının hala açıklanmamasının ilçe yaşayanları tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi. Vatandaşlara “siz rahat olun” diyerek seslendi.  Ali Acar, açıklamasında “şartlar ne olursa olsun Marmaris Belediye Başkan Adayıyım” dedi. Acar, yerel seçimleri yine rekor oyla kazanacağını açıkladı “31 Mart zaferi şimdiden hayırlı olsun” dedi.

***

CHP’nin açıkladığı üç ilçe arasında yer alan ancak tekrar atanamayan Yatağan Belediye Başkanı H.Haşmet Işık ise şimdilik sessizliğini koruyor. Yakın çevresine; “Parti yöneticilerimiz benim yıprandığımı düşündüğü için aday göstermedi. Ben şimdilik köşeme çekildim bekliyorum. Yatağan’a hizmette sorun yaratacak bazı isimlerin belediye meclis listesinde görmediğim sürece seçimlere müdahil olmayı düşünmüyorum” dediği ileri sürülüyor. Bu tabloya bakınca nedense benim aklıma tek bir senaryo geliyor. DP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon ilçelerde de kendisiyle birlikte hareket edecek ekipleri şimdiden çalışmaya başladı. asıl merak edilen ise Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı’nın ne yapacağı. Siyasette 24 saat uzun süre hele hele bu 24 saatin son bir saati ise neredeyse seçim takviminin tamamına eş değer bekleyip göreceğiz.

Bu yazı toplam 2059 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR