Hasan Telli

Hasan Telli

Hala Bir Umut Var!

Hala Bir Umut Var!

Gününüzde geldiğimiz noktada kazanma hırsı neredeyse her şeyin önüne geçmişken geçtiğimiz hafta sonu yaşanan bir olay umutlarımızı yeniden yeşertti. Futbol müsabakaları öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarla anılmaya başlandı son dönemde. Ezeli rekabet eden kulüplerin maçları öncesi ve maç anı ve sonrasında çıkan kavgalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ancak henüz 14,15 yaşındaki çocukların yaptıkları sanırım futbol Vandallarına ders olacak nitelikte.

***

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim” sözünün ne anlama geldiğini içine sindirmiş ve ahlaklı spor adamı olmanın ne olduğunu gösterdiler bu hafta sonu. Birçok meşhur ve başarılı sporcu da ister istemez ortaya çıkmaktadır. Ancak bu sporcular arasında bazıları hal hareket ve davranışları ile öylesine saygı durulmuştur ki bu sporcuların ahlakı davranışları spor başarılarının ötesine geçmiştir. Bunun sebebi de her ne olursa olsun disiplinli bir hayat sürüp asla ama asla haksızlıklar karşısında bu sporcuların boyun eğmemesidir. Her spor müsabakasında mutlaka bir taraf kazanır, bir taraf kaybeder ama mutlaka dostluk kazanır.

***

Spor adamı Abdullah Eskihisarlı’nın paylaşımı beni epeyce duygulandırdı. Eskihisarlı paylaşımında; “Bugün Kötekli sahasında oynanan Saburhane Gençlik Spor kulübü ve Muğla Gençlik Spor kulübü arasında U-15 takımları futbol müsabakasını izledim. Kuruluşundan bu yana hep yanlarında olduğum Saburhane Spor Kulübü’nün bugün karşılaşma içerisinde yaptığı çok centilmence bir hareketin bütün kulüplerimize örnek olması temennisiyle sizlerle paylaşmak istedim. Karşılaşma esnasında rakip takımdan üç oyuncusu çeşitli dakikalarda sakatlıklar geçirerek rakip takım maça sekiz kişi devam etmek zorunda kaldı. Saburhane Spor kulübü hocası üç futbolcusunu kenara almak suretiyle maçı sekiz kişi tamamlayarak müthiş bir örnek davranışa imza attı. Bu tür davranışların tüm kulüplere de örnek olması temennisiyle başta Hüseyin Çelebi başkan olmak üzere Saburhane Gençlikspor kulübünü tebrik ediyorum...”

***

Daha çocuk sayılacak yaşta spor yapanlara beklide hayatlarının en önemli dersini veren Saburhane Gençlik Spor Başkanı Hüseyin Çelebi ve Teknik Direktör Kürşat Baydur’u tebrik ediyorum. Her yıl düzenledikleri gece ile amatör sporcuları kamçılayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun bu yıl bu centilmenliği görmezden gelmeyeceklerini düşünüyorum. Zira onlar bu ödülü fazlasıyla hakketti. İl genelinde sporun gelişmesi için çalışma yapmakla görevli Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz’ın da bu minik sporcuları ve yöneticilerini takdir edeceğini düşünüyorum. Saburhane Gençlik Spor Başkanı, Yönetimi, Teknik Heyetini ve ahlaklı sporcularını kutluyorum. İyi ki varsınız, Türk Sporu sizin gibi ahlaklı sporcular sayesinde gelişecek.

Bu yazı toplam 2041 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR