Elvan Göçer

Elvan Göçer

TEŞEKKÜRLER MUTSO

TEŞEKKÜRLER MUTSO

Hizmeti vatandaş ve iş kolaylaştırmak odaklı sunmak önemli.

Bunu ön planda tutan kurum ve kuruluşlarımız övgüyü hak ediyor.

Yeni bir şirketleşme girişimimizi kolaylıkla yerine getiren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), bugünkü yazımızın konusunu teşkil ediyor.

Bilindiği ülkemizde kurum ve kuruluşlarla ilgili işiniz varsa vay halinize. “Bugün git, yarın gel” anlayışının yanında, küçük bir detay için pek çok kez gelgitler yaşanır.

Böyle bir dönemden kolaylaştırılmış bir döneme geçiş yapmak elbette kolay değil ama bunun başarılmış olduğunu görmek ve yaşamak memnuniyet verici.

Muğla Gazetesi ile yürüttüğümüz yayıncılığımızı, Muğla Haber Gazetesi ile de yaygınlaştırarak, ilimize hizmet vermek için yola çıktık.

Bu yayıncılığı şirketleşerek sürdürmeyi planladığımız için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni çiçeği burnunda bir üyesi olduk.

Bu girişimimiz için gerekli çalışmaları yürütürken, daha önceki hantal sayılabilecek silsilede, önce vergi dairesine gidilir, daha sonra noterden sıra alınarak, defter tasdik onayları yapılırdı.

Yani anlayacağınız şirket kurmaya yönelik gerekli işlemler için Vergi Dairesi, noter ve ilgili Oda arasında bir koşuşturma yaşanırdı.

Sürecin bu şekilde yürüdüğünü düşündüğümüz bir ortamda, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerini ve yeni üye adaylarını, bütün bu hantal yapıdan uzaklaştırdığına şahit olduk.

Bir kahve içimi süre diliminde defter tasdikleri oturduğumuz yerden elimize sunuldu.

Kısacası şirket kurmak Muğla Ticaret ve Sanayi Odası sayesinde eziyet olmaktan çıkıp, keyifli bir hale dönüşmüş durumda.

Bu anlamda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nı alkışlıyoruz. Boşuna akredite oda unvanına sahip olmadığını da bu şekildeki memnuniyet içeren hizmetlerden anlamış da oluyoruz.

Bu süreçte işlemlerimizin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi için desteklerini gördüğümüz Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Biriminin güler yüzlü ve ehil görevlilerine teşekkürü bir borç biliyoruz.

Basının hep eleştiren değil, hak edeni hak ettiği şekilde övmesini de bilmesi gerektiği şiarını benimseyerek çıktığımız bu yolda, vatandaş odaklı kurum kuruluşların, bu odağın memnuniyeti için gösterdiği çabaları da görmemezlikten gelmek haksızlık olacaktır.

Teşekkürler MUTSO.

Bu yazı toplam 5358 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR