Hasan Telli

Hasan Telli

AK Parti’de Adaylar Kim Olur?

AK Parti’de Adaylar Kim Olur?

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Kadem Mete düzenlediği basın toplantısı ile yerel seçimler öncesinde aday adaylığı başvurularının başladığını duyurduğu toplantının ardından herkes AK Parti aday adaylarının kimler olacağının peşine düştü. İsterseniz ilçe ilçe şöyle bir değerlendirelim.

***

İlk olarak AK Parti’nin belediye başkanının olduğu ilçelerden başlayalım. Seydikemer’de durum biraz karışık gibi görünüyor. Mevcut belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün tekrar aday olması beklenirken İlçe Başkanı Salih Gümüş’ün ise belediye başkanı adayı olmak için tabanda çalışma yaptığı biliniyor. AK Parti’nin Muğla’da genel olarak siyasetini yönlendiren sosyal medya sahte hesapları üzerinden belediye başkanlığı adaylığı savaşları sürerken net bir açıklama henüz yok. Köyceğiz ilçesinde ise mevcut belediye Başkanı Kamil Ceylan’ın karşısına aday çıkması pek muhtemel görülmüyor. Ancak İl Yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı ile iyi ilişkilerinin olmaması handikap olarak görülüyor. İl yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının Kamil Ceylan’ın adaylığının önünde engel olarak durdukları ise kulislerde yüksek sesle söylenir hale geldi. Kavaklıdere ilçesinde ise mevcut Belediye Başkanı Mehmet Demir tekrar güven tazeleyecek gibi görünüyor. 13 ilçe arasında kesin kazanılacak olarak görülen Kavaklıdere’de değişim beklemek sürpriz olur.

***

Şimdi gelelim Büyük İlçelere. Bodrum’da geçtiğimiz yerel seçimlerde pek varlık gösteremeyen AK Parti bu kez MHP ile ortak liste hazırlayarak belediye başkanlığını zorlamayı istiyor. Şu ana kadar ben aday adayıyım diyerek ortaya çıkan olmamasına rağmen il ve ilçe yönetimlerinden vize alamayacağı düşüncesi ile beklemede olan isimler ise dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ilçe kongresinde aday olan Fetan Öztürk ve önceki dönem ilçe başkanlarından Çiğdem Demiralp görev için genel merkezden işaret bekleyenler arasında. Milas’da durum biraz daha farklı. 25. Dönem Milletvekili Hasan Kökten, önceki dönem ilçe başkanı Levent Akyer ve önceki dönem belediye başkanlarından Ali Doğan Serçek’in isimleri ortalıkta dolaşmaya başladı. Ancak AK Parti Milletvekili Yavuz Demir’in çok istediği CHP’den transfer Barış Saylak güçlü isim olarak görülüyor. Son olarak AK Parti Genel Merkezi’ne Milletvekili Yavuz Demir’le birlikte olan ziyareti ise adaylığını sağlamlaştırdı yorumlarını yaptırıyor.

***

Fethiye, Dalaman, Ortaca, Ula, Marmaris, Datça, Menteşe, Yatağan belediye başkan aday adayları ve en önemlisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarını değerlendireceğimiz yazı ise yarın yine bu sütunlarda olacak.

Bu yazı toplam 981 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR