Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

BODRUM MÜFTÜSÜ

BODRUM MÜFTÜSÜ

Tanımıyordum kendisini.
Bu elbette bizim eksiğimiz.
Regaip Kandili Akşamı bizim Ekip Ortakent ' teki Hasan Hoca'nın Camiinde buluşalım dedi.
Bodrum Müftümüz İbrahim Bey vaaz verecek dediler.
Tamam dedik.
Elhamdülillah.
Cami tıklım tıklım.
Önce Hasan Hoca, ardından Bodrum Müftümüz çok güzel konulara değindirler.
Namaz çıkışı köşe Kafeye geçtik. Bir anda masanın etrafı doluverdi.
Konu konuyu açtı.
Müftü Bey Diyanet olarak Bodrum'da yaptıkları, yapacakları, yapamadıklarını birer birer anlattı. Hemen söyleyeyim; kelimelere yaptığı vurgular, mühim cümlelere verdiği hususi tamlamalar benim gerçekten hoşuma gitti. Bir Vaizde, bir liderde olması gereken aslında tam bu..
Geçelim.
Bodrum'da İslam mı olur?
Dışarıdan bakılınca demek ki hep böyle bir algı var.
Müftü Bey dedi ki; EVET malesef bu bir algı. Ama hiç de öyle değil dedi.
Geçenlerde Bodrum gibi bir yerde GAZZE/KUDÜS yürüyüşü düzenledik. Gerekli yerlerden izinleri aldık. En yakınımdaki ekip arkadaşımdan tutun da, en üstteki Mülki Amirin bile tereddütü vardı; Ya kimse gelmezse?
Diye.
Eğer siz, haklı bir dava için, irade ve azminizi tam manası ile ortaya koyarsanız, neler olmaz ki.
Tam da öyle oldu dedi.
Hamdolsun, Kale Camiinden Tepecik Camiine kadar yaptığımız yürüyüş muhteşem oldu. Demek ki Bodrum gavur memleketi değil ve Bodrum'da İslam da var, Müslüman da.
Eksik olan ne? Bodrum'da yaşayan insanların cesur bir irade sahibine ihtiyacı kesinlikle var.
Müftü Bey yaz aylarında onlarca dile çevrilen Kur'an-ı Kerim'leri bilâbedel hem Müftülük önünde, hem de Tepecik Camii önünde turistlere dağıtıldığını söyledi. Fakat Diyanet Vakfı veya Müftülük adına Kale Camii önünde bir stand alamadıklarını söyledi. Bu hakikaten kötü bir durum.
Eften püften gerekçelerle Turizm Bakanlığı izin vermemiş. Cihat ve İrşad Kurumu Diyanet, kendi Camii önüne bir stand bile açamamış. İnşallah bu sorunu hep birlikte alabiliriz bu sene.
Müftü Bey, Diyanet ve Müftülük vasıtası ile birçok programlar yaptıklarını anlattı. Bunların en az yarısından mesela benim haberim hiç olmadı. Gerçi Zeki Müren mevlidini duymadım desem yalan olur.
Duymadıysak, bu bizim de hatamız. Demek ki irtibat eksikliği var. Birçok insan da bizim gibi düşünüyor muhakkak.
Öyle ise bir iletişim ağı olmalı. En azından her Cami İmam,müezzini, kendi Cemaati için birer WhatsApp grubu kurarak, Merkezi WhatsApp hesabından atılacak bütün duyuru, ilan, organizasyonları anında kendi gruplarında paylaşırlarsa..
Bodrum'da İslam başkadır.
Bodrum'da Müslümanlar yaşıyor. Bodrum'da Müslümanların daha fazla kendini göstermesi son derece mühim. Bunun bir yolu da Camiler, Müftülük programları, sivil toplum kuruluşları organizasyonları.
Ben özellikle Kıymetli Müftümüz İbrahim Bey vasıtası ile Bodrum'un bundan sonra daha fazla manevî heyecana sahip olacağına inanıyorum.
Selam ve dua ile.

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 4704 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR