Hasan Telli

Hasan Telli

FETÖ’nün Yeni Oyunu “Atatürk Düşmanlığı”

FETÖ’nün Yeni Oyunu “Atatürk Düşmanlığı”

Şu ara her kim ki Atatürk’e küfrediyorsa, bilin ki FETÖ’cünün, Gladyocunun önde gidenidir. Aslına bakarsanız, sadece şu ara değil, her daim öyledir.

Çin’de Lise kitabında Atatürk var. Rusya’da, Küba’da var.  Çünkü Atatürk sadece Türklerin değil, emperyalizmin ezdiği ve sömürdüğü tüm milletlerin ortak kahramanıdır. At izinin it iziyle karıştığı şu ara, Atatürk en muhteşem “Turnusol”dur.

Eğer Atatürk’e sahip çıkıyorsa güvenilirdir ama hala Atatürk’e saldırıyorsa, bilin ki FETÖ’cüdür. Hedef şaşırtıp, “sözde ortak düşmanı”nı gündeme getirip, popoyu kurtarmanın peşindedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişinin aksine 15 Temmuz sonrası, Atatürk’e sahip çıktı. AK Parti Genel Merkezi’ne Atatürk bayrağı asıldı. Başbakan Binali Yıldırım 2 Ağustos’taki Meclis konuşmasında ne dedi? “Atatürk’ün açtığı ve askeri makamların üstünde gördüğü Meclis’i bombalayan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Onlarla işbirliği içinde olan kimse bu ordunun askeri değildir, bu vatanın evladı değildir. Bu en çok Mustafa Kemal’in hatırasını zedelemiştir. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir”

Televizyonlarda dikkat edin, tartışma programlarında bazı tipler sürekli çıkıp, Atatürk’ü gündeme getiriyor ve hala ona saldırmaktan medet umuyor. Eski ajans müdürü var, fırıldak şarkıcısı var, çakma gazetecisi var, hukukçu kılıklısı var.

***

Türkiye, 15 Temmuz’da çok ciddi bir suikast girişiminden kurtuldu. CIA güdümündeki Gladyo ve doğal uzantıları FETÖ-PKK-IŞİD ekibi Türkiye’yi nefes alacağı Avrasya’dan koparıp, dağıtıp parçalamak için bir hamle yaptılar. Türkiye büyük bir şans eseri bu badireyi atlattı ama savaş da kızıştı. Millici unsurların FETÖ temizliği ve Türk ordusunun PKK-İsrail koridoruna tam zamanında (al gülüm ver gülüm, YPG gelir, IŞİD giderken) kamayı sokması ABD’yi çok kızdırdı. Şimdi görüyoruz, Suriye bataklığında tuzak üzerine tuzak kuruluyor. Türkiye ne kadar hata yaparsa, ABD ve İsrail o kadar bunu aleyhte kullanıyor.

***

15 Temmuzda istediğini başaramayan ABD ve taşeronu FETÖ şimdilerde içeriyi karıştırmanın yolunu arıyor. Yıllarca sağcı – solcu, Türk – Kürt, Alevi – Sünni çatışmalarını denediler başaramadılar. İşte şimdi de FETÖ kullanılarak Atatürk düşmanlığı yapılarak toplumu bölmeye çalışıyorlar. Atatürk’ü din düşmanı gibi göstermeye çalışıyorlar. Mustafa Kemal için “hocaları astırdı” diyenler ile ona dinsiz yaftası yapıştıranlar esasen aynı gruba hizmet etmektedirler. Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki, ana ve baba tarafından Ehl-i Beyt soyundan gelen Atatürk'ün 1919'da Samsun'a çıkışından itibaren kurtuluş mücadelesinde en büyük desteği din adamları olmuştur. Denilebilir ki, Atatürk'ün dinsiz olduğunu söyleyenlere en güzel cevap Kurtuluş Savaşı'dır aslında. Zira Batı'nın emperyalist işgaline karşı başlatılan bu savaş büyük bir yokluk içinde, silahsız, cephanesiz ama tam bir iman gücüyle başlamış ve aynı ruhla kazanılmıştır.

Bu yazı toplam 1117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR