Hasan Telli

Hasan Telli

Hayatın Tam Merkezinden

Hayatın Tam Merkezinden

Hayatı boyunca yaptığı işlerde başarıya ulaşmanın yolları farlıda olsa mutlak vardır. Siyasette de başarılı olmanın yolunun ve kriterlerinin olması kadar doğal hiçbir şey olamaz. Bunların başında, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in önce AP, ardından DYP Genel Başkanı olduğu süreçte vurguladığı bir ayrıntı siyasetin ana kriterleri arasında yerini alalı çok oldu. “Politikada başarıya ulaşmak için vatandaşla iç içe olmanız gerekir. Aksi takdirde uzanamadığın yer senin değildir.”

Her halde bunun anlamı, hangi koşulda olursa olsun, başarıyı ulaşmak isteyen siyasi vatandaşla iç içe olmasıdır. Aksi takdirde, sadece seçim dönemlerinde halkın ayağına gidilirse, istenilen sonucun alınması kolay olmayacaktır.

***

Memleketimizin doğasıyla ne kadar çok övünüyoruz değil mi? Gerçekten övünülmeyecek gibi değil. Dünyanın en güzel doğası ve coğrafyası her türlü mevsimi gördüğü ve oldukça farklı bitki örtüsüne sahip olduğu için ve bütün bu farklı köşeleri pasaportla gezmek zorunda kalmadığımız için oldukça şanslı sayılırız. İşte bu şansında bir bedeli mutlaka olmalı. O bedel kimi zaman peşin kimi zamansa taksitle alınmalı. Muğla Türkiye’deki birçok ilden farklı özellikleri arasına birde şimdilerde TOKİ fiyatlarını koydu. Bu fiyatlar üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara bırakın bu TOKİ işini biz memleketimize bakalım demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

***

Havasına suyuna taşına toprağına

Bin can feda bir tek dostuma

Her kösesi cennetim ezilir yanar içim

Bir başkadır benim memleketim

Anadolu’m bir yanda yiğit yasar koynunda

Asıklar destan yazar dağlarda

Kuzusuna kurduna Yunus'una Emrah'a

Bütün alem kurban benim yurduma

Mecnun'a Leyla’sına erişilmez şirrina

Sen dost ararsan koş Mevlana'ya

Yeniden doğdum dersin derya olur gidersin

Bir başkadır benim memleketim

Gözü pek yanık bağrı türkü söyler çobanı

Zengin fakir hepside sevdalı

Ben gönlümü eylerim gerisi Allah kerim

Bir başkadır benim memleketim

Havasına suyuna tasına toprağına

Bin can feda bir tek dostuma

Her köşesi cennetim ezilir yanar içim

Bir başkadır benim memleketim

***

Bu arada bu yazdıklarımı anlamayan ama “Survivorda” bütün yarışmacıları ezbere bilen, “O Ses”te kime kimler döndü onu takip eden,  “İzdivaç” programlarında karşıdan elektrik alamayan teyzelerin hayatlarını ezbere bilip onlara uygun koca adayları konusunda fikir sahibi olan birçok insan olduğunu biliyorum. Umarım onlardan değilsinizdir!

Bu yazı toplam 1033 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR