Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamı Kurcalayan Deli Deli Sorunlar

Kafamı Kurcalayan Deli Deli Sorunlar

Şu sıralar soru sormadan duramıyorum. Kafamda kalacağına belki bir cevap veren bulunur diyerek paylaşmaya devam ediyorum. En çok da gördüğümüz ama tepki vermeyip kabullenip kanıksadığımız soruları sormaya özen gösteriyorum. Bugünde gidiş hattı bozmadan devam edelim belki bu sorulara bir cevap veren çıkar.

***

Soru 1- Muhatapları epeyce fazla ama kim cevap verme gereği duyar bilmiyorum. Milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunma vizyonu ile serbest zamanlarında ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemek, bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayabilecekleri, zararlı alışkanlıklardan korunabilecekleri zemini hazırlamak, eğitim ve istihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programları düzenlemek, akranlarıyla kaynaşmalarını, sevgi, saygı hoşgörü, nezaket gibi değerleri benimsemelerini sağlamak, ailenin kutsallığını, anne, baba ve diğer aile büyüklerine karşı sevgi ve saygı bilincini edinmelerini temin etmek, farklılıklarımız zenginliğimizdir anlayışını benimseyerek milli birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmalarını sağlamak, karar alma ve uygulama süreçleriyle ilgili bilgilendirilmelerine ve bu süreçlere etkin şekilde katılımlarına imkan oluşturmak, bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimlerini kolaylaştırmak misyonu ile kurulan Gençlik Merkezlerinde durum nedir. Birçok uluslar arası projeye imza atan gençlik merkezlerine bakınca Kötekli Gençlik Merkezi’nin hangi faaliyetleri yaptığını bile bilmiyoruz. Bir gençlik Merkezine ise İnfaz Koruma Memurunun Müdür olarak atanması kafamda acaba gençlik merkezinde mahkumları ıslah mı edeceğiz? Sorularını düşündürüyor.

Soru 2 – Geçtiğimiz 2016 yılında il genelinde 196 ulusal ve uluslar arası spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Muğla’da Ocak ve Şubat aylarında sadece 14 organizasyon yapılırken, Mart ve Nisan ayında yapılan organizasyon sayısını bilmiyoruz. Geçen yıl aynı dönemde Mart ayında 30, Nisan ayında ise 41 organizasyon yapılmıştı. Gerçi hala Bodrum’da hazır yataklar üzerine yüksek atlama yapan sporcuları gördüğümüz bu yıl benim sorduklarım abesle iştigal gibi.

Soru 3 – Bir resmi kurumda kurumun çalışmalar için masa masa dağıttığı internet alt yapısını yetersiz bularak kendi odasına ve hatta masasına özel internet hattı çektirerek, tüm filtrelerden arınan sık sık odasının kapısını kilitleyerek 4207 SAYILI KANUNA açıkça muhalefet ederek odasında tütün mamulleri tükettiğini kendisine yapılan uyarılarda da amirinden izin aldığının belirtmesine bir anlam veremiyorum. Bu suçu işleyen memur kadar bu suçun işlenmesine göz yuman amirleri de anlamıyorum. TCK’nın 251. Maddesine göre aynı suçu işlemişçesine sorumlu olduklarını bilmiyorlar mı?

Soru 4- Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaparak gelinen noktayı anlatmış. Anlatmış diyorum zira ben o toplantıda yoktum. Sonrasında başarısızlığın nedenini haberlerden takip ettim ama pek anlayamadım. Tam bunları araştırırken Muğlabpor’dan bir basın bülteni geldi. O bültende Başkan Beyimoğlu birtakım açıklamalar yapmış anlamak için epeyce uğraştım o açıklamadan sadece Büyükşehir Belediyesinin yeteri kadar destek olmadığını anlayabildim. Aynı ayarda bir başka gurupta Bodrumspor 3,5 milyon lira ile şampiyon olurken Muğlaspor 4,5 milyon lira ile ligde zor kalabildi. Top yuvarlak dedikleri bu olsa gerek anlam veremedim.

Bu yazı toplam 1294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR