Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamı Kurcalayan Deli Sorunlar

Kafamı Kurcalayan Deli Sorunlar

Şu sıralar soru sormadan duramıyorum. Kısa bir dinlenmenin ardından tekrar klavyenin başına oturunca insan o kadar çok biriken konu var ki sorularla dolu kafanızı hiç dinlendirememişsiniz gibi geliyor.  Kafamda kalacağına belki bir cevap veren bulunur diyerek paylaşmaya devam ediyorum. En çok da gördüğümüz ama tepki vermeyip kabullenip kanıksadığımız soruları sormaya özen gösteriyorum. Bugünde gidiş hattı bozmadan devam edelim belki bu sorulara bir cevap veren çıkar.

***

Soru 1 Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yani MUSKİ ilk soru kafalarımızda. Ülkede en çok yağış alan ikinci il olmamıza karşın birçok ilden daha fiyatlı olarak kullandığımız içme suyu son dönemde yaşanan sık kesintilere anlam veremiyorum. Kurulduğu günden bu güne bir çok hatta iyileştirme çalışması yapan MUSKİ sanırım iyileştirme çalışmalarında Menteşe’yi unutmuş. Sık sık çıkan hat arızaları ve pompalarda meydana gelen arızalar ile Menteşe’de suyu elimizde testi ile arar olduk. Acaba bu arızaların sebebi nedir? Yoksa bazılarının söylediği gibi kuyularda su mu bitti?

Soru 2 Gelelim bir diğer kanayan yaraya! Muğla’da dar gelirlerin merakla bekledikleri TOKİ dar gelirlileri ters köşeye yatırdı. Siyasilerin, “dar gelirliler için yapıyoruz kira öder gibi ev sahibi olacaklar” sözlerinin ardından TOKİ tarafından açıklanan ve sonrasında yüzde 12 gibi bir indirimin olduğu fiyatlar bile dudak uçuklatmaya yetti. Açıklanan fiyatların ardından Muğla emlak piyasasında da fiyatlar tavan yaptı. Kira rakamları görülmemiş oranda arttı. Muğlalılar siyasileri yalancı çıkarmamak için kira rakamlarını TOKİ taksitlerine kadar yükseltti. Şimdi soralım ne olacak bu dar gelirlinin hali?

Soru 3 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan askerlerin duruşmaları yeniden başladı. Benim kafamı kurcalayan ise 15 temmuz 2016 gecesi darbeci askerlerle hangi siyasetçi yemek yedi? 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar FETÖ’ye maddi destek sağlayan onlarla kol kola gezen ardından da demokrasi nöbetlerinde en önde ellerinde bayrakları sallayarak kendilerine kamuflaj yapan iş adamları STK yöneticileri acaba bukalemun mu oldular? Onlara destek veren sizi koruruz diyen siyasiler mi var acaba?

Soru 4 Yıllardır neredeyse her kongrede dile getirilen “Muğlaspor özüne dönmeli” söylemi bir türlü gerçekleşemiyordu. Şimdilerde akılcı transfer yapılıyor az adam alıp yerinde adam alıyoruz deniyor. Ben dereyi görmeden mayoyu giyenlerden değilim. O yüzden ligin ilk üç haftasını izleyip yönetime o zaman sorarız nedir bu durum diye. Zira başarılı olacağını aininmayan kimse göreve gelmez eğer başarılı olamazsa da hesabını verir. Muğlaspor severlerin sessiz bekleyişi sürüyor. Zaman ola hayrola.

Soru 5 Muğla’da siyasi dengeler değişecek gibi görünüyor. 26 Ağustos tarihinde siyasi hayata girecek olan Meral Akşener’in partisinin Muğla teşkilatlarının kurulmaya başladığını biliyoruz. İlçe ilçe teşkilatlanma işlemlerinin sözlü olarak tamamlanmakta olduğunu kurulacak partide ile ise ilk hedefin Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğu kulislerde konuşuluyor. Büyükşehir için ise bu güne kadar kimsenin ikna edemediği bir ismin aday olacağı ve bu adayla seçimin alınmasının kolay olacağı görüşünde bir araya gelinmiş. Yeni Siyasi Partinin il başkanlığı için ise iki isim geçiyor. Biri turizci iş adamı Asım Başaran bir diğeri ise genç ve dinamik bir siyasetçi ve iş adamı Hüseyin Nizamoğlu. Yeni partinin Muğla’da merkez sağ oyları yeniden bir araya toplayabilecek mi? hep birlikte göreceğiz.

Bu yazı toplam 1355 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR