Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamı Kurcalayan Yeni Deli Sorular

Kafamı Kurcalayan Yeni Deli Sorular

Şu sıralar soru sormadan duramıyorum. Kısa bir dinlenmenin ardından tekrar klavyenin başına oturunca insan o kadar çok biriken konu var ki sorularla dolu kafanızı hiç dinlendirememişsiniz gibi geliyor.  Kafamda kalacağına belki bir cevap veren bulunur diyerek paylaşmaya devam ediyorum. En çok da gördüğümüz ama tepki vermeyip kabullenip kanıksadığımız soruları sormaya özen gösteriyorum. Bugünde gidiş hattı bozmadan devam edelim belki bu sorulara bir cevap veren çıkar.

SORU 1- 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıldan fazla geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan askerlerin duruşmaları yeniden başladı. Benim kafamı kurcalayan ise 15 Temmuz 2016 gecesi darbeci askerlerle hangi siyasetçi yemek yedi? 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar FETÖ’ye maddi destek sağlayan onlarla kol kola gezen ardından da demokrasi nöbetlerinde en önde ellerinde bayrakları sallayarak kendilerine kamuflaj yapan iş adamları STK yöneticileri acaba bukalemun mu oldular? Onlara destek veren sizi koruruz diyen siyasiler mi var acaba?

SORU 2- uzun uğraşlar sonrası yapılan sendika seçimi sonrasında yönetime gelenler bağlı bulundukları kurum içinde yapılan telekonferans görüşmelerinde kendi yetkileri olmamasına rağmen dijital ortamdan sızarak Bakan, Müsteşar ve bakanlık daire başkanlarının görüşmeleri hangi sebeple dinler ve kaydedilmesini ister anlamıyorum.

SORU 3- Yine ikinci soruda bahsi geçen sendikacı niçin yapacağı harcamaları başkalarından nakit alırken kendi kredi kartından yaparak fatura alır. Acaba bu faturalar kendisine farklı yollardan nakit olarak mı gelmişte bununla eşine aldığı arabayı bile başkalarının üzerine yapmak zorunda kalmış? Sendika kaynakları ile başka neler yapılmış acaba hiçbir FETÖ yurdunun çatı aktarma ve onarım işine sponsor olunmuş mu?

SORU 4- Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde ikamet eden bir grup vatandaş, 8 yıldır uygulanan imar planının hiçbir gerekçe gösterilmeden durdurulduğunu öne sürdü. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ile müracaat eden mahalle sakinleri, alınan mahkeme kararlarının uygulanmasını talep etti. Peki bu Boğaziçi mahallesinde evrak üzerinde sahtecilik yaparak insanların canlarını yakan mallarına el konulmasını sağlayan siyasetçiler şimdilerde nerede? Yoksa yeni rantlar için büyük büyük belediye başkanı olma hayalleri ile mi mesai veriyorlar?

SORU 5- Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan taşeron (hizmet alımı) personelin maaşlarının yüzde 20 düşürüleceği iddia ediliyor. Sayıları 3000’i geçen personelin ve kadrolu personelin özlük haklarını ödemek için belediyenin geliri mi yetersiz? Bu düşüş işçiden bağımsız olarak, ihaleyi alan yükleniciden yapılacağına göre, sözleşme bedelinin aşağıya çekilmesi ihale mevzuatına göre yasal mıdır? Böyle bir şey mümkün değilse aradaki yüzde yirmilik fark neden kesilecek, kimin cebine gidecektir? Eğer bu düşüşü belediye değil de, yükleniciler yapacaksa, Belediye yönetiminin bu duruma tepkisi ne olacaktır? Taşeron işçiler ile karşılıklı mutabakat ile , (muhtemelen dile getirilmesi de işini kaybetmemek adına)  anlaşma yolu ile mi düşürülecektir? 2019 seçimlerinde, seçim kaygısı ile taşeron personel alımı için, mevcut personelden % 20 kesilerek 600 civarında yeni personel alımı mı planlanıyor?

Bu yazı toplam 1235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR