Hasan Telli

Hasan Telli

Mete Çiller’i Tahtan İndirecek

Mete Çiller’i Tahtan İndirecek

Farkında olmadan Gaf yapmak bu güne kadar birçok ünlü ve siyasetçiyi zor durumda bırakmıştır.Gaf, genel olarak kabul görmüş toplumsal kuralların ihlali olarak bilinen Gaf’lar bazı yerlerde baltayı taşa vurmak, çam devirmek, Pot Kırmak, olarak da biliniyor.Farkında olmayarak karşısındaki insana düşüncesizce söz söylemek olarak tanımlanan Gaf yapmak birçok ünlü ve siyasetçiyi zor durumda bırakmıştır. Bazı gaflar vardır ki aradan uzun yıllar geçse bile unutulmaz.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Paris’te yaptığı konuşmada, 1947 yılında Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’de de iç savaş yaşandığını söyleyerek gaf yaptı. Rice, “İslam ve demokrasi, Türkiye’de olduğu gibi yan yana var olabilir” dedi.

ABD Başkanı  George W. Bush’un ikinci dönem yönetiminde görev alan ve ilk yurt dışı gezisinde Türkiye’yi de ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ziyaretinin Fransa ayağında, 1947 yılında Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’de de iç savaş yaşandığını söyleyerek gaf yaptı.

Macar Lider SuudluFutbolculara  Terörist Dedi: Macaristan Başbakanı FerencGyurcsany’nin 2005 Şubat ayında yaptığı bir konuşmada Suudi Arabistan milli takımının futbolcularını ‘terörist’ diye nitelemesi tepki yarattı. Gyurcsany, İstanbul’da Suudi milli takımıyla 0-0 berabere kalan Macar futbolcuları överken “Macar futbolcular, Arap teröristlere karşı korkusuzca mücadele ederek fantastik bir sonuç olan beraberlik elde etti” dedi.

Gaf yapmada liderliği bırakmayan lider Tansu Çiller: Mitinglerde gaflarıyla ünlenen Tansu Çiller, ağızları açıkta bırakan gaflar yaparak 'Gaflar Kraliçesi' unvanını aldı. Seçim vaatlerinden biri de kentin spor kulübünü bir üst lige çıkarmaktır. Çiller de futbol kulüplerine yönelik vaatlerde bulunanlardan ama bir farkla; Birinci Lig'de yer alan takımı yeniden Birinci Lig'e çıkarmakla. Çiller'in gaflarından bazıları: Diyarbakır'ın Güneydoğu'da olduğunu unuttu ve 'Diyarbakır'ı Doğu Avrupa'nın incisi yapacağım' dedi. Trabzonlular'a 'Sevgili Samsunlular' diye seslenen Çiller, Trabzon'u Akdeniz'in incisi yapma sözünü verdi. Çiller ayrıca meydanlarda 'Çekiç Güç'ü Çekici Güç, Kırat'ı Beyaz At, Ak At veya White Horse, Karabüklüler'iKaragümrüklüler, Aliyev'i Ali Bey, odak noktasını göbek noktası, güvenoyunu ise güvenlik oyu' olarak ilan etti.

“Füzelerle savaş  kazanabilirsiniz, ama füzelerin üzerine oturamazsınız…” (Deniz Baykal)

“Afrikalı zombiler gibi…” (Bülent Arınç)

“Sekiz yıl Özal’a verdiniz, onun iki yılını ananıza verin, o zaman Türkiye şahlanır…” (Tansu Çiller)

“Powell’ın ziyareti daha önce yapılsaydı daha iyi olurdu, ancak bu ziyaret tam zamanında yapılmıştır…” (Abdullah Gül) 

“Ben 1960’larda çalışma bakanlığı yapmıştım. Yani tam hatırlamıyorum ama 1995’e kadar sürdü bu görevim…” (Bülent Ecevit)

Bülent Ecevit Afganistan Başbakanına ”Afgan Genel Müdürü” dedi. Irak’tan bahsederken ‘Biz bölgede barış değil, savaş istiyoruz’ dedi.

Süleyman Demirel’den Seçmeler; Türkiye’de petrol vardı da, tankerlerin hortumuna ağzımızı dayayarak biz mi içtik?Biz kışın Bulgaristan’dan doğal gaz alıyoruz yazın onlar veriyor.

Dün dündür, bugün bugündür.Ecevit’e oy vermeyin, oy verince de bana gelmeyin!Bana “sağcılar adam öldürüyor” dedirtemezsiniz.

***

Şimdi Bu kadar Siyasinin Gafları varken AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin, “kadının kıllısı ayıya benzer” ,  “Koyları alacak şirketin ortağı amcam değil sadece akrabam” , “Göcek Tünelinin sözleşmesini biz yapmadık” , “Tünelden geçmek için kimseyi zorlamıyoruz” gaflarını da literatüreeklemekten başka bir şey gelmiyor elden. Sanırım AK Parti İl Başkanı Kadem Mete gaflar konusunda eski başbakan Tansu Çiller’in koltuğuna göz dikti. Bu gidişle AK Parti İl Başkanı Kadem Mete Tansu Çiller’i tahtından indirecek!

Bu yazı toplam 1447 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR