CANAN BAYKIZ

CANAN BAYKIZ

MUĞLA'DA 78.155 VATAN EVLADI ARANIYOR!

MUĞLA'DA 78.155 VATAN EVLADI ARANIYOR!

Hepimiz oldukça zor bir süreçten geçiyoruz. Tüm vatandaşlarımızda hissettiğim en net duygusal belirtileri tedirginlik, endişe, güvensizlik ve belirsizlik korkusu olduğunu net görüyorum.

Türkçe bir kelime bilmemesine rağmen oy kullananlar, "emlak sahibi oldu" diye dağıtılan kimliklerin ve oldukça yanlış yönetilen göç politikasının geldiği nokta bu! 112 farklı dilde konuşan 13 milyon mültecinin içinde oy kullanma hakkı hükümetimiz tarafından verilmiş olanlar var ve kameralara da yansıdı.

Soyasette üsluplar sert ve hatta karşısındakini akıl almaz yargılarla tenkit eden biçimde. Bu da vatandaşlarımızı psikolojik olarak geriyor. Bir adayın çıkıp açıklama yapması aynı anda onu kahvede izleyen kişilerin arbedesine zemin hazırlar pozisyonda.

İkiye oldukça keskin bir çizgiyle bölünmüş ülkemde bir taraf diğer tarafa karşı değil düşman adeta.

"Siyasetin bu kadar kirlendiği ve toplum değerlerinin bu kadar ayak altı edildiği başka bir dönem daha olmadı " diyen 60 yaş üstü büyüklerimizin sayısı az değil.

Hal boyle olunca sadece Muğla'da 78.155 kişi sandığa gitmemiş. Ülke genelinde rakam 7 milyona yakın. Sandığa küsmeniz için zemin sağlam. Onca kırgınlık, onca akıl almaz söylem. Ancak ülkemizin geleceğine doğru gidilen yolda virajın bu kadar keskin ve kritik bir hal aldığı anda elini direksiyondan çekmek de uygun değil. Bizler 21. Yüzyılın Atalarıyız. Bu bilince acilen ulaşmalı ve direksiyondan elimizi çekmemeliyiz. Bakın kimin lehine kimin aleyhine oy kullanacağınız kendi okuma ve idrak yapınıza bağlı. Ben benim düşüncelerimi aleni olarak gerekçeleri ile anlatmaya çalışıyorum. Fakat emin olun kendime bir tebaa oluşturma gayreti içinde değilim. Benimki sadece kendi hür irademle görüşlerimi dile getirmek. Onu kendi vicdan süzgecinizden geçirmek, değerlendirmek sizin özgür iradenizin en değerli eseri olacak muhakkak.

Lütfen sandığa gidin. Oyunuzu mutlaka kullanın. Bu seçimin yarınında duyulacak pişmanlık yükü diğerlerine oranla daha ağır olabilir. Sandıklara sarılın, kendi hür iradenize ve vatanınıza sahip çıkın! İnsan yaptıklarından değil yapmadıklarından pişmanlık duyar. Bu ağır yükü lütfen, ne göze, ne öze almayın.

Bahane değil çözüm üretelim. Sandıklarına ulaşmada maddi sıkıntı dolayısıyla belirsizlik yaşayanlar, yaşlısı olup arabaya ihtiyaç duyanlar, çocuğu küçük olup evde kalması gerekenler şimdi dayanışma vakti. Elbirligi ile şartlarımızı sandığa gidecek şekilde planlayabiliriz.

Bugün son sözleri İnce Memed 'in yazarına bırakacağım. Ülkem genelinde yaklaşık yedi milyon oy var; ya sandığa gitmemiş ya da geçersiz sayılan. Dilerim bu sayıyı kendi içimizde eritiriz. Sandığımıza ve vatanımıza sahip çıkarız benim umudum da inancım da tam.

"Düşünceyi kalple çarptım,
Sevgi çıktı.
Sevgiyi emekle topladım,
Vefa çıktı.
Ekmeği vicdanla böldüm,
Adalet çıktı.
Sevgiyi, emeği, vicdanı, vefayı, adaleti topladım,
İNSAN çıktı."

Vatansever insanların yüreklerine çıksın yolumuz. Birleşerek başaralım. Her şey çocuklarımız için güzel olsun inşallah.

Haydi selametle....

Bu yazı toplam 1843 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
CANAN BAYKIZ Arşivi
SON YAZILAR